Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Συνάντηση του ΥΠΕΝ με το Σωματείο Εργαζομένων της «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ»

Σήμερα, Τρίτη 5/7/16, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, του Βουλευτή ν. Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου και της Επιθεώρησης Μεταλλείων με αντιπροσωπία του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ»....

Για άλλη μια φορά τονίζεται ότι Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ.

Την Δευτέρα 11/6/16 ορίστηκε και η 3μερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τον Γ.Γ. του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του ΥΠΕΝ με το Σωματείο Εργαζομένων της «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ»
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ», παρουσία στελεχών της Επιθεώρησης Μεταλλείων, καθώς και του βουλευτή Φωκίδας, Ηλία Κωστοπαναγιώτου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, σε συνάρτηση με τις διαπιστώσεις των Επιθεωρητών Μεταλλείων μετά από τους ελέγχους που διενήργησαν στις συγκεκριμένες μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, καθώς και κάθε παρεπόμενη επίπτωση στους εργαζόμενους.
Ο κ. Σκουρλέτης έκανε απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα  περιθώριο αποκλίσεων από τα όσα ορίζει ο νόμος  για τη λειτουργία των μεταλλείων και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά.  Κατά συνέπεια, οι παρατηρήσεις της Επιθεώρησης Μεταλλείων, πρέπει σε κάθε περίπτωση να υλοποιούνται στο ακέραιο, πολύ περισσότερο όταν εκτός από την ασφάλεια των εργασιών, αφορούν και στην ασφάλεια των εργαζομένων.
Προς αυτή την κατεύθυνση, κάθε πλευρά οφείλει να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, όπως και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εννοείται ότι έχουν την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή και σύννομη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι προτίθεται να καλέσει σε συνάντηση τη διοίκηση της εταιρίας, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τους όρους λειτουργίας των εγκαταστάσεων και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.