Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Απάντηση σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Καλλικρατικών Δήμων Δελφών & Δωρίδας

Σχετικά με δημόσια ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων καλλικρατικών Δήμων Δελφών – Δωρίδας, νόμιμα εκπροσωπουμένου από το Πρόεδρό του, κ. Σπύρο Λύτρα και το Γραμματέα του, κ. Νίκο Δημολά, έχουμε να ενημερώσουμε:....

Στο σημερινό Δήμο Δελφών ασκείται πειθαρχικός έλεγχος. Υπάρχει το πνεύμα της επιείκειας απέναντι στους υπαλλήλους και το πνεύμα της ισότιμης αντιμετώπισής τους, αλλά ο πειθαρχικός έλεγχος ασκείται χωρίς διακρίσεις.
Κανείς δε μπορεί να επιφυλάσσει για τον εαυτό του ειδική ευνοϊκή μεταχείριση, επειδή είναι συνδικαλιστής ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ούτε να χρησιμοποιεί μια τέτοια ιδιότητα για να καταφέρεται απειλητικά και απαξιωτικά έναντι του Δήμου, του δημάρχου ή οποιουδήποτε δημότη.
Ο υπάλληλος, για τον οποίο έχει εκδοθεί η ανωτέρω ανακοίνωση, υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Συγκεκριμένα αιτήθηκε από τη Διοικητική Υπηρεσία μέσω fax διήμερη συνδικαλιστική άδεια μόλις την προηγουμένη ημέρα από την απουσία του, χωρίς να φροντίσει με κανένα τρόπο να ενημερώσει την πολιτική του προϊσταμένη Αντιδήμαρχο, ώστε να μεριμνήσει για την αναπλήρωσή του την επομένη στα θέματα που αυτός χειρίζεται κι έτσι δημιουργήθηκε σοβαρή υπηρεσιακή αρρυθμία.
Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι υπήρχε τη συγκεκριμένη ημέρα κάποιο έκτακτο συνδικαλιστικό γεγονός (έκτακτη γενική συνέλευση σωματείου ή ομοσπονδίας κλπ), συνεπώς η πρακτική αυτή υπήρξε καταχρηστική και αυθαίρετη.
Η παρούσα δημοτική Αρχή επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι αποκλειστικός γνώμονας των ενεργειών της είναι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου κι η εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας. Κάτω από αυτό το καθοριστικό κριτήριο η απόκλιση από τις εργασιακές υποχρεώσεις κάθε υπαλλήλου αλλά κι από τα χρηστά ήθη και η καταχρηστική επίκληση δήθεν συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και μάλιστα «εκτάκτων», τη στιγμή που τεκμηριωμένα  η συγκεκριμένη  άδεια μόνο για το σκοπό αυτό δε χρησιμοποιήθηκε, αποτελούν  πρακτικές που δεν μπορεί να γίνονται και δε γίνονται ανεκτές από τη δημοτική Αρχή, αλλά κι από το κοινωνικό σύνολο.
Κατά τη γνώμη μας, κάποιοι συνδικαλιστικοί ηγήτορες οφείλουν να αναλογιστούν την ευθύνη που τους αναλογεί  για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ο τόπος μας και ιδίως οι ποιο αδύναμοι δημότες μας, αντί να επιδίδονται σε τόσο δυναμική υπεράσπιση των «κεκτημένων δικαιωμάτων» των ιδίων.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, εφόσον θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, διατηρεί πάντα το δικαίωμα να καταφύγει στα ανώτερα πειθαρχικά όργανα δευτεροβάθμιας κρίσης για την εξάλειψη της ποινής του, όπως και τόσοι άλλοι συνάδελφοί του που έχουν ελεγχθεί πειθαρχικά (και για τους οποίους ασφαλώς δεν εκδόθηκε ανακοίνωση…).
Είναι βέβαια σαφές ότι τα πειθαρχικά όργανα (τόσο τα μονομελή, όπως ο Δήμαρχος, όσο και τα ανώτερα πολυμελή) δεν μπορεί κατά την άσκηση της πειθαρχικής τους δικαιοδοσίας να απειλούνται και να εκβιάζονται και μάλιστα δημόσια.
Από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας: Δεν υποκύπτουμε σε απειλές και εκβιασμούς!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων καλλικρατικών Δήμων Δελφών – Δωρίδας

Δεν μας έφθανε η λαίλαπα των νέων μέτρων που ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει όρθιο τα τελευταία χρόνια , έχουμε και τον δήμαρχο Δελφών του οποίου το θράσος, η εμπάθεια και η αντεργατική του νοοτροπία ,δεν έχουν όρια.

Λίγες ημέρες μετά την υποβολή του αιτήματος του Συλλόγου μας , για την Πειθαρχική και Ποινική του δίωξη , σχετικά με το θέμα των προϊσταμένων και ενώ έχει κληθεί σε απολογία, τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας, ο δήμαρχος Δελφών, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, αποφάσισε να «τιμωρήσει» τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου ,επειδή τόλμησε και απουσίασε κατόπιν αιτήσεως του , για την άσκηση των συνδικαλιστικών του καθηκόντων ,ενώ η Σ.Σ.Ε. δεν του επιτρέπει ως εργοδότη να αρνηθεί την χορήγηση της, πολύ δε περισσότερο, να προχωρήσει σε έλεγχο σκοπιμότητας και να αρνηθεί τη χορήγηση της αιτουμένης συνδικαλιστικής άδειας.

Παρότι με την απολογία του ο συνάδελφος συνδικαλιστής, ζήτησε από τον δήμαρχο Δελφών, να απέχει από την πειθαρχική διαδικασία για λόγους αμεροληψίας, ενώ έπρεπε να είχε αυτοεξαιρεθεί από μόνος του , όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν.2690/99, στην προσπάθειά του να καλύψει την παράνομη ενέργειά του ,το θεώρησε ότι « αποτελεί μη υπηρεσιακή προσέγγιση η προσπάθεια της εκ του πλαγίου απενεργοποίησης του μοναδικού αρμοδίου πειθαρχικού οργάνου που τυγχάνει ο Δήμαρχος»!!!! και αποσιωπώντας την δική του απόφαση, πως όταν κωλύεται τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Λ. Αναγνωστόπουλος, του επέβαλλε , την πειθαρχική ποινή στέρησης των αποδοχών δύο (2) ημερών!!!.

Δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο ο δήμαρχος Δελφών και επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά το δόγμα, «αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώστου εξουσία» και κάνοντας πως δήθεν αγνοεί , τις διατάξεις του κώδικα διοικητικής διαδικασίας που αφορούν την αρχή της αμεροληψίας των διοικητικών οργάνων, τις Σ.Σ.Ε. και την συνδικαλιστική νομοθεσία για τις υποχρεώσεις που έχει ως εργοδότης, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίως, την υπαγωγή όλων των διαφορών περί των συνδικαλιστικών αδειών ,στην αποκλειστική αρμοδιότητα της ειδικής επιτροπής που ορίζει η ίδια η συνδικαλιστική νομοθεσία , επεχείρησε ξεκάθαρα την συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου μας κ. Νικολάου Δημολά, επειδή τόλμησε εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του, να σηκώσει κεφάλι και να υψώσει το ανάστημά του απέναντι του , καταγγέλλοντας την αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής, με προφανή σκοπό τη φίμωση, τον πειθαναγκασμό και τον εκφοβισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Η ανακάλυψη από τον δήμαρχο Δελφών της «κλήσης σε απολογία», υπηρετεί την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» , επιδιώκοντας την υποτέλεια, με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου γνωρίζουμε πολύ καλά και δεν ξεχνάμε , ότι μοναδικός γνώμονάς μας, είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν ανήκουμε σε κανέναν ούτε υποκύπτουμε σε κανέναν , και κυρίως , δεν είμαστε οι «αυλοκόλακες» που βρισκόμαστε σε Σωματείο του Δήμου , εμποτισμένοι με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό , προκειμένου να παρέχουμε «εργασιακή ειρήνη» στο «αφεντικό» μας.

Ενέργειες σαν και αυτή του δημάρχου Δελφών, δεν μας φοβίζουν, ούτε μας λυγίζουν..... αντίθετα μας δυναμώνουν τον αγώνα!!!

Πρέπει να καταλάβει ο δήμαρχος Δελφών , πως το εργατικό κίνημα δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται από κανένα και πως έχει τον τρόπο ,να δίνει τις δικές του απαντήσεις στην αυθαιρεσία των κυβερνήσεων και των δημάρχων.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ το δήμαρχο Δελφών, να ανακαλέσει την παράνομη και αντιδημοκρατική του απόφαση ,που μόνο στόχο έχει, να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων του Δήμου , και επιτέλους να μάθει να σέβεται ,την θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων ,που το μόνο που κάνουν, είναι να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούμε πως θα είναι η «σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι» , ανοίγοντας «τον ασκό του Αιόλου...» και ο καθένας πλέον, αναλαμβάνει τις ευθύνες του...!!!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σπυρίδων Λύτρας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
κ.α.α.

 Αγησίλαος Πασαλιμανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.