ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Εισπράχθηκαν πάνω από 900 εκατομμύρια από τις διάφορες λίστες

Κι εκεί που η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε νομικά να αξιοποιηθεί και την έκρυβαν από συρτάρι σε συρτάρι, σύμφωνα με τους συνταγματολόγους του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδο και Βενιζέλο), άρχισαν ξαφνικά να έρχονται χρήματα....

Έτσι δικαιολογούνται και τα ποσοστά εκείνων που απευθύνουν μομφές στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και λοιπά φληναφλήματα (μετά από 40 χρόνια ρεμούλας, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ)...
Δυστυχώς όσο και κάποιοι να το ήλπιζαν, ο πολίτης έχει μνήμη. Ξέρει και ποιοι χαντάκωναν την υγεία και την παιδεία, ποιοι κάλυπταν δικούς τους για εξαγωγή κεφαλαίου, ποιοι πρόσφεραν ασυλια σε καρχαρίες και κυνηγούσαν αποκλειστικά τους πένητες...

   (Δήμος Χλωπτσιούδης)

του Παναγιώτη Στάθη
Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ έχει εισπράξει το ελληνικό δημόσιο από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε χθες οι επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων και της εισαγγελίας Διαφθοράς. Οι δυο εισαγγελείς, Παναγιώτης Αθανασίου και Ελένη Ράικου, έχουν ριχτεί στη μάχη κατά της διαφθοράς με πενιχρά μέσα (ελλείψεις σε υποδομές και σε εξειδικευμένο προσωπικό), αλλά καταφέρνουν να επιτύχουν στόχους, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Διαφθοράς για τους 15 μήνες της λειτουργίας της.
Αθανασίου: Πάνω από 900 εκατομμύρια
Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ.Αθανασίου από τις διάφορες λίστες με υπόπτους για φοροδιαφυγή, έχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής:
- Από τη λίστα Lagarde  (έχουν ελεγχθεί 191 δικογραφίες από τις οποίες 94 έχουν πλήρως περαιωθεί) 810 εκατ. ευρώ, και  οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
- Από τη λίστα των 65 cd που περιλαμβάνει το 90% από τις υπόλοιπές λίστες (έχουν δημιουργηθεί 284 δικογραφίες και από αυτές 36 έχουν ολοκληρωθεί)  99 εκατ. ευρώ.
Για τη λίστα Μπόγιαρνς έχουν σχηματιστεί ως τώρα 1000 δικογραφίες. Παράλληλα έχουν προχωρήσει σε 290 δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων υπόπτων για φοροδιαφυγή η ξέπλυμα μαύρου χρήματος και από αυτές οι 190 πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2015 και οι 100 από την αρχή του χρόνου.
Ράικου: 1.300 υποθέσεις διαφθοράς
Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου ανέφερε πως συνολικά έχουν φθάσει τα τελευταία χρόνια 1300 υποθέσεις από τις οποίες οι αρμόδιοι εισαγγελείς ήδη έχουν επεξεργαστεί 200  οι οποίες βρίσκονται είτε σε δίκη, είτε στην ανάκριση είτε σε δικαστικά συμβούλια. Μη ξεχνάμε πως από τα χέρια τους ξεκίνησε η έρευνα για τα εξοπλιστικά και τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.
Όπως είπε η εισαγγελέας αυτή τη στιγμή ανοιχτές είναι περίπου 130 δικογραφίες όμως υπάρχουν προβλήματα κυρίως από την έλλειψη εξειδικευμένων επιστημόνων που πρέπει να συνδράμουν το έργο της.
Πάντως μόνο από τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων έχουν συγκεντρώσει 40 εκατ. από κατηγορουμένους και  έχουν δεσμεύσει πάνω από 400 εκατ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.