Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Παναγιώτης Ταγκαλής - ‘ Απολογισμός Δημάρχου ’ - Μια ακόμα έκθεση ιδεών


Η παρουσίαση του έργου μιας Δημοτικής Αρχής ενέχει βασική προϋπόθεση την ύπαρξη έργου. Η ύπαρξη έργου, σε υποχρεώνει να παρασταθείς και να το αξιολογήσεις.
Η ανάρτηση, όμως του 'κειμένου' του Δημάρχου, αποτελεί μια ακόμα έκθεση ιδεών.....

Για ποιό έργο συζητάμε;
Όλα  τα έργα, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είναι. Δεν είναι άξιοι, ούτε να τα διαχειριστούν, αφού 'χάθηκαν' ήδη έργα αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων (αναπλάσεις, γήπεδα, ενεργειακά κ.ά.). Για νέα ούτε συζήτηση.
Το φαινόμενο της αλλεπάλληλης ακύρωσης αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής δεν έχει προηγούμενο. Ακυρώθηκε η απόφαση της αύξησης των τελών καθαριότητας. Ακυρώθηκε η απόφαση της περίφημης μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους Προέδρους. Ακυρώθηκε  η επιβολή τέλους στους Πολιτικούς γάμους κ.ά.
Η καθημερινότητα ευρίσκεται στο έλεος της φιλότιμης υπερπροσπάθειας των υπαλλήλων, χωρίς πρόγραμμα, Πολιτική και Οικονομική στήριξη.
Η Διοίκηση, με σημαντικότατα προβλήματα, απασχολεί ήδη τη Δικαιοσύνη.
Οι Κανονισμοί (καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων κ.ά.), δίνουν και παίρνουν, χωρίς αποτέλεσμα, αφού εφαρμόζονται κατά το δοκούν, αποσπασματικά και μόνο εκεί που τους 'εξυπηρετεί'.
Η Πολιτιστική πρωτεύουσα ουδέποτε στηρίχθηκε επαρκώς, αφού υποχρηματοδοτήθηκε (με λιγότερα χρήματα ακόμα και από το 'Φόρουμ των Δελφών')  και φυσικά 'χάθηκε'.

Μόνο οι επιτυχίες στα Οικονομικά τους απέμειναν. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν. Λογικό είναι να πανηγυρίζουν. Όταν δεν παράγεις έργο, δεν δαπανάς και χρήματα !

«ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου