Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Το “ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΜΑ” η ταινία που γυρίστηκε σε Αράχωβα, Δελφούς και Παρνασσό το 1959.

Το 1959 ο Ανδρέας Λαμπρινός γυρίζει στην περιοχή μας την ταινία «Ματωμένο Ηλιοβασίλεμμα» με σπουδαίους ηθοποιούς της εποχής.

Η ταινία γυρίζεται στους Δελφούς, Αράχωβα και Παρνασσό όπου συμμετέχουν και κάτοικοι των χωριών  αυτών. ....
Από την Αράχωβα βλέπουμε τον γέρο Τσελεπή, τον Καφάση, τον γέρο Νίκο Μαυρεπή, τον Βελετζόγιαννο, τον Αποστολόπουλο (Λουκαντά) και πολλούς άλλους που θα αναγνωρίσετε βλέποντας την ταινία.

Οι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος είναι : Σπύρος Φωκάς, Έφη Οικονόμου, Κάκια Αναλυτή, Ανδρέας Ζησιμάτος, Καρούσος Τζαβάλας, Μιχάλης Καλογιάννης κ.α.
Στο έργο βλέπουμε ένα νεαρό τσέλιγκα (Σπύρος Φωκάς) να ερωτεύεται μια ξένη (Έφη Οικονόμου) που επισκέπτεται την Ελλάδα. Ο νεαρός εγκαταλείπει τη μνηστή του (Κάκια Αναλυτή) και ο πατέρας της (Τζαβαλάς Καρούσος) θα τον σκοτώσει, ενώ και η ξένη θα πεθάνει από τα χέρια του άντρα της (Ανδρέας Ζησιμάτος).


Την ταινία ο Λαμπρινός την παρουσίασε στο φεστιβάλ των Καννών και στον τύπο της εποχής διαβάζουμε: “Συνεχίζεται από την περασμένη Πέμπτη στις Κάννες, παρουσία πολλών παραγωγών και αστέρων του διεθνούς φεστιβάλ των Καννών 1959 στο οποίον την ελληνική κινηματογραφία αντιπροσωπεύει η ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού «Ματωμένο Ηλιοβασίλεμμα». Εν τω μεταξύ, τηλεγράφημα του Ανδρέα Λαμπρινού από τις Κάννες προς το Πρακτορείον Τύπου Ελληνικού Κινηματογράφου, σχετικόν με την προβολήν της ταινίας του εκεί, αναφέρει τα εξής: «Υποδοχή θριαμβευτική. Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία του φεστιβάλ. Αντιπροσωπεύσαμεν επαξίως την Χώραν μας». Λαμπρινός.
Επί πλέον, πληροφορούμεθα ότι οι κινηματογραφικοί παράγοντες του φεστιβάλ εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για το «Ματωμένο Ηλιοβασίλεμμα» το οποίον, ως λέγουν, προορίζεται να αγκαλιάσει το «μεγάλο κοινό»…..”

ΠΗΓΗ: rakopolio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου