Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Μπαράζ απεργιών Παρασκευή και Σάββατο λόγω ασφαλιστικού - Ποιοί απεργούν

Μπαράζ απεργιών αρχίζει από αύριο, Παρασκευή, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο.....
ώστε να έχει ψηφιστεί πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα. Γενική 48ωρη απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.Χωρίς δρομολόγια μετρό, τρόλεϊ, τραμ, τρένου και προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο μετρό κήρυξαν απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ώς και τς μεσάνυχτα της Κυριακής. Χωρίς τραμ θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, την Παρασκευή και το Σάββατο. Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας την Κυριακή, από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ώς τη λήξη της βάρδιας. Οιεργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για την Κυριακή τις ίδιες ώρες.
Σαρανταοχτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά. Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για την Παρασκευή στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο
Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης, με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις Γενικές Απεργίες και στα Συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα της Κυβέρνησης. «Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
Δεμένα τα πλοία για 4 μέρες 
Τετραήμερη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου