Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ρουμελιώτικη Κουζίνα - γιορτή γεύσεων Δήμου Δελφών, στο Γαλαξίδι στις 15.05.2016


«ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ»
Γιορτή γεύσεων Δήμου Δελφών
Γαλαξείδι, 15 Μαΐου 2016.

Ο Δήμος Δελφών, το ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας  και  τη Λέσχη Αρχιμαγείρων  Βορείου Ελλάδας,....
  συνδιοργανώνουν την 3η  Γιορτή Γεύσεων της Ρουμελιώτικης Κουζίνας στο Δήμο Δελφών. Η διοργάνωση θα γίνει στο λιμάνι του Γαλαξειδίου την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 από τις 12 το μεσημέρι και θα είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο.
Για τρίτη συνεχή χρονιά,  σε συνεργασία με διακεκριμένους  Έλληνες γαστρονόμους όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Ντίνα Νικολάου και η Ελένη Ψυχούλη, πραγματοποιείται αυτή η σημαντική διοργάνωση που αναδεικνύει τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας. Παρουσιάζει ο Βαλάντης Γραβάνης.
Και φέτος θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός μαγειρικής που θα αναδείξει τρεις παραδοσιακές συνταγές μέσα από τέσσερις κατηγορίες εδεσμάτων. Οι κατηγορίες είναι: ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (περιλαμβάνει όσπρια, πίτες κλπ), ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ, ΓΛΥΚΟ.
Επιπλέον, έχει εξασφαλιστεί για τους ντόπιους παραγωγούς που επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους, ειδικά διαμορφωμένος χώρος (παγόδες) στις οποίες ανά θεματική ενότητα θα μπορούν να προβληθούν τα αξιόλογα προϊόντα της περιοχής,  θα μπορούν ελεύθερα να εκθέσουν και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους και, εφόσον τηρούνται και οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία, να μπορούν να διαθέσουν προς πώληση και όσα από τα προϊόντα αυτά επιθυμούν.
Και φέτος στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται διακεκριμένες επιχειρήσεις της περιοχής μας που στηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό της ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, όπως οι Αμπελώνες Παρνασσού ΑΡΓΥΡΙΟΥ, η ΓΑΛΑΞΙΔΙ- ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, καθώς και η ELECTROLUX. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το STAR Κεντρικής Ελλάδος και το ΑΡΧΕΤΥΠΟ.
Καλείστε όλοι να συμμετάσχετε με παρασκευή έτοιμου πιάτου στο Διαγωνισμό, αλλά και όσοι παραγωγοί επιθυμείτε να εκθέσετε τα προϊόντα σας στο Πανηγύρι των Γεύσεων, μπορείτε να καταθέτετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου, στα τηλέφωνα: 1) 22653 51221 κα Λίνα Χαλδεάκη, 2) 2265041997 γραμματεία ΙΕΚ Γαλαξειδίου.  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου