ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

“ΘΡΑΣΣΟΣ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ” ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΤΟΣ

«Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στην εφημερίδα σας την πρόσκληση του κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου για τα εγκαίνια του παραρτήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Γιώργος Γάτος» που θα γίνουν το Σάββατο 14 Μαΐου στις 19:00......

Είναι να απορεί κανείς με τέτοιες κινήσεις που καταδεικνύουν θράσος, αναίδεια, αλλά και πολιτική ένδεια. Η Βιβλιοθήκη Γιώργος Γάτος ιδρύθηκε στις 3 Μαΐου 2006, σύμφωνα με το συμβόλαιο ίδρυσής της, το οποίο συνυπέγραψαν ο γνωστός δημοσιογράφος και δωρητής, με τον τότε δήμαρχο του καποδιστριακού μάλιστα δήμου κ. Νίκο Φουσέκη. Με εκείνο το συμβόλαιο ιδρυόταν το Παράρτημα.
Περίτρανη απόδειξη των γεγονότων είναι τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Φουσέκης στο βιβλίο του με τίτλο «Το έργο της οκταετίας 1999 – 2006», στη σελίδα 174, κεφάλαιο 7 (Πολιτισμός),  ενότητα 3 (Η δημοτική Βιβλιοθήκη), θέμα 2 (Η βιβλιοθήκη Γεωργίου Γάτου), όπου αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Αμφισεύς Γιώργος Γάτος, γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, άφησε δωρεά τη θεματική βιβλιοθήκη του, που αποτελείται από περισσότερους από 10.000 τίτλους βιβλίων αυστηρά πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου στο Δήμο της Γεννέτειρας του.  Στεγάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του τρίτου ορόφου του νέου Δημοτικού κτιρίου της πλατείας Κεχαγιά. Ο δήμος Αμφίσσης με τη βοήθεια του δωρητή έχει αναλάβει την υποχρέωση της καταγραφής και αρχειοθέτησης του υπερπολύτιμου υλικού της βιβλιοθήκης».
Το Παράρτημα της βιβλιοθήκης είναι ξεκάθαρο ότι ιδρύθηκε με την υπογραφή του συμβολαίου 676, το οποίο συνέταξε ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος ως συμβολαιογράφος. Μάλιστα, στην ίδια σελίδα του βιβλίου του κ. Φουσέκη ο κ. Παναγιωτόπουλος απεικονίζεται στη φωτογραφία από την υπογραφή του συμβολαίου.
Τοποθετήθηκε ή όχι το 2006 η κ. Σοφία Καλλία ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων με αποκλειστική απασχόληση στη βιβλιοθήκη Γιώργου Γάτου;
Τα εγκαίνια ενός τέτοιου έργου γίνονται όταν ιδρύεται. Σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η καταγραφή των τόμων και θα είναι ευτύχημα αν ολοκληρωθεί εντός της παρούσης δημοτικής περιόδου. Τι εγκαινιάζει λοιπόν ο κ. Παναγιωτόπουλος;
Μέχρι τώρα, από την αγωνία του να παρουσιάσει έργο, είχε οικειοποιηθεί όλη την προηγούμενη καλλικρατική περίοδο. Τώρα, επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στους καποδιστριακούς δήμους. Τι να πει κανείς, άντε και στις κοινότητες!
Καλά θα κάνει να φροντίσει να παράγει δικό του έργο για να έχει κάτι να παρουσιάσει και να περάσει αντιπαραγωγικά η πενταετία, αντί να ιδιοποιείται έργα για τα οποία κοπίασαν άλλοι». 


ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

1 σχόλιο:

 1. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, είπε σοφά ο Κάλβος.
  Κύριε Καραγιάννη όταν διαχωρίσατε την θέση σας από τον τότε Δήμαρχο και τις πράξεις του, δώσατε την εντύπωση ότι είστε ελεύθερος άνθρωπος και ταυτόχρονα τολμηρός.
  Σήμερα δείχνεται να γλείφετε εκεί που φτύνατε.
  Πότε ήσασταν ελεύθερος και τολμηρός, τότε ή τώρα;
  Κύριε Δήμαρχε όσο γρηγορότερα καταλάβεις και εσύ και η σημερινή σου παρέα, την καταστροφή στις ηθικές αξίες και τα ιδανικά του τόπου μας, που έγιναν από την προηγούμενη ηγεσία του Δήμου, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να σώσετε το πολιτικό κεφάλι σας και τον τόπο.
  Είναι αρετή να δεχτείς τα λάθη του παρελθόντος.
  Χρειάζεται τόλμη για να αναλάβεις και τις δικές σου ευθύνες.
  Οι πολίτες του Δήμου γνωρίζουν ότι ήσαστε ενάρετοι.
  Δείξτε ότι είσαστε και τολμηροί, κάνοντας την κριτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
  Αναλάβετε το μέρος της ευθύνης που σας ανήκει.
  Αλλιώς είναι σίγουρο ότι θα κάνετε ζημιά και στον εαυτό σας και στον τόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.