Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Αναπλήρωση ωρών άνευ αντικειμένου

Σχόλιο για την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την αναπλήρωση ωρών, ενώ έχουν λήξει τα σχολικά μαθήματα....


Ο Υπουργός Παιδείας με εγκύκλιο από τις 6/5/2016 καλεί σε αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω της απεργίας (8/5) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τρένα, πλοία κλπ) των προηγούμενων ημερών ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ασφαλιστικό - φορολογικό.  
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος, που εκτός των άλλων βρίσκεται και εκτός πραγματικότητας, γιατί, επί της ουσίας, δεν έχει πεδίο εφαρμογής, αφού πρώτα απαίτησε την επιστροφή των εκπαιδευτικών στην υπηρεσία τους με οποιονδήποτε εναλλακτικό τρόπο (λες και ο αναπληρωτής συνάδελφος με το μισθό πείνας μπορεί να μετακινηθεί με αεροπλάνο), ζητά τώρα την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών την τελευταία μέρα των μαθημάτων, ενώ είναι γνωστό ότι τα Λύκεια έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα και οι μαθητές προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές και στα Γυμνάσια ξεκινούν ενδοσχολικές εξετάσεις.
Ξεχνάνε βέβαια εκεί στο Υπουργείο, τις χιλιάδες διδακτικές ώρες από την αρχή της σχολικής χρονιάς που χάθηκαν εξαιτίας της πολιτικής τους η οποία άφησε τα σχολεία χωρίς καθηγητές και δασκάλους. Ξεχνάνε ότι, ακόμα και τώρα, η χρονιά θα κλείσει με πάνω από 3.500 κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ότι με την πολιτική τους καταργούν ολοήμερα και νηπιαγωγεία για να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι των κενών που θα έχουμε και την νέα χρονιά. Η υποκρισία τους περισσεύει. Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή δεν είναι οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, αλλά η δική τους πολιτική.
Οι εκπαιδευτικοί πάλεψαν και παλεύουν ακόμα και τώρα, έτσι ώστε να μη υπάρχει ούτε μια ώρα χαμένη στα σχολεία, παλεύουν με προσωπικό κόστος ώστε τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να αποκτήσουν τη μόρφωση που τους αξίζει, κόντρα στη πολιτική που τους τη στερεί. Δεν περιμένουν οδηγίες από το Υπουργείο. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων με ευθύνη αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα όλη τη χρονιά.
Φαίνεται ότι εκεί στο Υπουργείο πέρα από το γεγονός ότι με την πολιτική τους τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, είναι πολύ μακριά ακόμα και από την καθημερινή πραγματικότητα των σχολείων!!! 


Αθήνα 11-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου