Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. "Ν' αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα, τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους, τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα, και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους."


Καλημέρα  και  καλή  εβδομάδα  απο εμάς  σε όλες και  όλους  σας  με το τραγούδι ...."Ν' αγαπάς...." από τους Νικο Βελιώτη και Παντελή Θαλασσινό.....

Ν' αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα,

τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους,
τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα,
και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους.
Τα θεριά ν' αγαπάς και τ' ανήμερα,
τα νησιά, τα ποτάμια, τ' αστέρια.
Κι αν ποτέ σε πληγώσουν κατάστηθα
φίλοι, αγρίμια, λευκά περιστέρια,
ν' αγαπάς, να ξεχνάς και να χαίρεσαι
τη δική σου γαλήνη και κείνα
που μ' αγάπη το νου μας φωτίζουνε,
και βλασταίνουν αμάραντα κρίνα.


Στίχοι: Νίκος Βελιώτης

Μουσική & ερμηνεία: Παντελής Θαλασσινός



Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς νησιώτες. Ο πατέρας του Μιχάλης ήταν απ’ τη Χίο και η μητέρα του Ευαγγελία, από την Σέριφο. Έζησε από την ηλικία των 2 έως 9 ετών, στη Χίο όπου μαζί με τον αδελφό του το Γιάννη, έκανε τα πρώτα του βήματα μαθαίνοντας κιθάρα , απ τους μουσικούς του Ναυτικού Ομίλου Χίου, όπου εργαζόταν ο πατέρας του. Στον Πειραιά, και μετα το Γυμνάσιο, (σημερινό λύκειο), εκτός απ τις διάφορες δουλειές που εργάστηκε, άρχισε να δουλεύει και σαν κιθαρωδός, σε ταβέρνες, και μικρες μπουάτ του Πειραιά.
Το 1987 μπαίνει στη δισκογραφία, με τον Γιάννη Νικολάου, με το ντουέτοΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ, με τα τραγούδια, “Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε”. “Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω”, κ.α. κάνοντας μαζί 4 συνολικά δουλειές, για να χωρίσουν οι δρόμοι τους το 1991.



Το 1993, ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο “Νύχτας Κύματα”, και αμέσως γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο για 14 ακόμα προσωπικά CDs.. που έμελλε να γίνουν, χρυσά, πλατινένια, και ένα απ αυτά, δις πλατινένιο.. Ο ίδιος θεωρεί σταθμό της ζωής του, τη συνάντηση και τη συνεργασία του, με τον Ηλία Κατσούλη (1939-2008), που μαζί έκαναν μεγάλες επιτυχίες.. Τα εξώφυλλα όλων των δίσκων του, στόλισε ο αείμνηστος Χιώτης χαράκτης και ζωγράφος, Νίκος Γιαλούρης (1928-2003).


Έχει στο ενεργητικό του, άλλα τόσα CDs σαν συνθέτης, (που έκανε μουσικές για άλλους τραγουδιστές), αλλά και καμιά πενηνταριά ακόμη που συμμετέχει σαν τραγουδιστής σε δουλειές άλλων. Τελευταίες του δουλειές μέσα στο 2013, τα "10 Τραγούδια της Ελπίδας" και Η "Ανοιχτή Ακρόαση".
Αγαπημένα του άλμπουμς, το "Καλαντάρι" και τα "Αστρανάμματα"
Ως τώρα έχει συνεργαστεί, με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες στιχουργούς, συνθέτες, και διακεκριμένους ερμηνευτές.
Έχει γράψει, ή έχει τραγουδήσει, στη δισκογραφία, περί τα 500 τραγούδια σε σύνολο, κι οι συναυλίες του πλέον ξεπερνούν τις 800! Τραγούδησε σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδος, και σε χώρες του εξωτερικού, (Κύπρο, Τουρκία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστραλία.. ), με μεγάλη επιτυχία.. Κι όπως λέει κι ο ίδιος αστειευόμενος…..
“Με την μουσική του κατάφερε, να κάνει πραγματικότητα το ποδοσφαιρικό του όνειρο, να παίξει στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας.”

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟ  pantelisthalassinos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου