Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

AΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 7.30 μμ. στην Πλατεία Πάρκου

Κάλεσμα στην αντιπολεμική - αντιρατσιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στη Λαμία
Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 7.30 μμ. στην Πλατεία Πάρκου

Η εκτυλισσόμενη προσφυγική τραγωδία δεν αποτελεί φυσική καταστροφή, αλλά προμελετημένο πολιτικό έγκλημα. Είναι αδιανόητο να βλέπουμε πρόσφυγες να περπατάνε στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους μόνοι και αβοήθητοι.....

Για το συντελούμενο έγκλημα ένοχοι είναι όσοι ωθούν ή αφήνουν ολόκληρες χώρες να βουλιάζουν στον πόλεμο, όσοι υψώνουν φράχτες που εμποδίζουν τη διέλευση των προσφύγων, όσοι βάζουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να απωθούν τις βάρκες της απελπισίας, όσοι δεν παίρνουν στοιχειώδη μέτρα για τη φιλοξενία των ξεριζωμένων. Οι φράχτες, με πρώτον αυτόν του Έβρου, πρέπει να πέσουν. Το ΝΑΤΟ και η Frontex πρέπει να φύγουν από το Αιγαίο.
Και πρέπει επιτέλους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με πρώτη την ελληνική, να κάνουν αυτό που επιτάσσει  η ανθρωπιά, και είναι απολύτως εφικτό, για τη φιλοξενία των προσφύγων: Ανοιχτά κέντρα διαμονής με αξιοπρεπείς συνθήκες.

Αυτές τις ώρες όχι μόνο η σιωπή, αλλά και η απραξία είναι συνενοχή. Είναι ώρα να διαδηλώσουμε ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, είναι ώρα να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.
Δεν σιωπούμε μπροστά στις αιτίες και τους υπεύθυνους για τους πολέμους, για τη φτώχεια και τον ξεριζωμό. Είναι οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία, η Τουρκία, το ΝΑΤΟ. Με τις επεκτατικές πολιτικές «ανθρωπιστικούς» βομβαρδισμούς, υποδαύλιση θρησκευτικών και φυλετικών συγκρούσεων, εμπόριο όπλων, οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των περιοχών) οδηγούν τους ανθρώπους στην προσφυγιάΓνωρίζουμε καλά ότι οι άνθρωποι που φεύγουν από τις χώρες τους διεκδικώντας δικαίωμα στη ζωή, δεν αποτελούν απειλή για τον «τρόπο ζωής» μας, την ελευθερία και την ασφάλεια μας.

Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν τώρα για τους πρόσφυγες!


Refugees welcome!
Καλώς ήρθατε, πρόσφυγες!



  • Όχι στον πόλεμο, στην τρομοκρατία και τις επεκτατικές πολιτικές. Καμία επέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας-Τουρκίας στη Μέση Ανατολή. Καμία συμμετοχή και στήριξη της Ελλάδας στους πολέμους, είτε με στρατό είτε με βάσεις.
  • Ασφαλή, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχειας. Να σταματήσουν επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής.
  • Όχι στην τρομοϋστερία, το φόβο και την καταστολή. Υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
    • Όχι στην εξαίρεση δικαιωμάτων - Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης - Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για οικονομικούς και στους πολιτικούς πρόσφυγες.
    • Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων- Xρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή.
                        
    Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
    ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
    ΚΑΣΤΡΟ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας
    Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας
    Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας
    Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία
    Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
    Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
    Σ.Υ.Κ.Π.Ε. (Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας)
    Σ.Ε.Π.Ε. (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας)
    Ε.Λ.Μ.Ε. Φθιώτιδας ( Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου