Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Πετροπόλεμος και μολότοφ στην πορεία για το ασφαλιστικό στην Αθήνα

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Μαζική είναι η συμμετοχή στα συλαλλητήρια σε όλη τη χώρα.....
Λίγο μετά τις 14:00 επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα κουκουλοφόρων έκοψαν την πορεία των συνδικάτων στη μέση και άρχισαν να σπάνε βιτρίνες στην Πεσμαζόγλου και τη Σταδίου. Οι ομάδες που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία άρχισαν στη συνέχεια να πετάν πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντάνε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.
Η ένταση αυτή τη στιγμή συνεχίζεται στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η πορεία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά ο κόσμος αρχίζει να διαλύεται.
Τα καλέσματα
Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «το αντιδραστικό νομοσχέδιο» της κυβέρνησης «μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού». Επισημαίνει ακόμη ότι «το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».
Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ ζητεί «να αποσυρθεί εδώ και τώρα το τέρας του ασφαλιστικού» και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν «ηχηρή απάντηση στις ανάλγητες πολιτικές που εξαθλίωσαν κοινωνία». « Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας, ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, στη φοροεπιδρομή, στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα ενάντια στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου», αναφέρει.
Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις το 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποίησε στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.


Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ(επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
Για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα έχουν προειδοποιήσει και οι αγρότες, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα. Χθες διαμήνυαν μάλιστα ότι αυτό που θα γίνει αύριο στις μεγάλες πόλεις της χώρας «θα είναι πρωτόγνωρο».
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Την Πέμπτη ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τατρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και ταταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. 
Πιο συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ οηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις. Το μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τα πλοία να μένουν δεμένα στα λιμάνια.
Σε απεργία και οι αυτοκινητιστές
Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. 
Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β. Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.
Ακυρώσεις πτήσεων
Δεκάδες πτήσεις της Aegean και της Olympic Air ακυρώνονται σήμερα, Πέμπτη, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ καθώς και της τετράωρης στάσης εργασίας (8:00-12:00) του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Δείτε αναλυτικά ποιές πτήσεις ακυρώνονται εδώ.
Κλειστά και τα βενζινάδικα
Κλειστά θα είναι την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας, και τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) διαμαρτύρεται «για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού τους ταμείου, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών».
Χωρίς δικηγόρους και συμβολαιογράφους
Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι και συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.
Χωρίς γιατρούς και φαρμακεία
Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι και αύριο αποφάσισαν οι γιατροί, ενώ θα συμμετέχουν και στις μεθαυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία.
Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη
Χωρίς αστικά λεωφορεία και ταξί θα παραμείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής γενικής απεργίας.
Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.
Για τις 9 το πρωί οι επαγγελματίες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητά τους έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. έξω από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Το ΠΑΜΕ έχει δώσει ραντεβού στις 10.30 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Εμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου. Στην Καμάρα καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου