Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Κατά εκατοντάδες έδωσαν το αγωνιστικό παρών, στην Πλ. Πάρκου στη Λαμία

Κατά εκατοντάδες έδωσαν το αγωνιστικό παρών οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων που έγινε στην Πλ. Πάρκου στη Λαμία στις 4 του Φλεβάρη 10.30 το πρωί.....
Στη βόρεια είσοδο της πόλης είχαν προσυγκέντρωση οι απεργοί από τη Λοκρίδα, την Ανατολική Φθιώτιδα και γεωργικά μηχανήματα από το μπλόκο της Ανθήλης. Από εκεί με πορεία κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Λαμίας εισπράτοντας την επιδοκιμασία και το χειροκρότημα όσων συναντούσαν και όσων ήταν ήδη συγκεντρωμένοι εκεί.
 Η αγορά είχε νεκρώσει, αφού τα μαγαζιά της πόλης ήταν όλα κλειστά. Η συγκέντρωση είχε παλμό και η αγωνιστική διάθεση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των διαδηλωτών.  
Χαιρετισμοί έγιναν από το Νίκο Λαμπρόπουλο, μέλος του ΔΣ των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, από την Ανδριάνα Μπαφούτσου, μέλος της Ομάδας Λοκρών της ΟΓΕ, από τον Τσολίσιο Βαγγέλη, μέλος του ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανθήλης-Λαμίας. 
Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Πολίτης Παναγιώτης πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λαμίας. 
Ακολούθησε μαχητική - δυναμική πορεία με πανό και με συνθήματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., των πολιτικών δινάμεων που συσσκοτίζουν και αποκρύπτουν τις πραγματικές αιτίες των μέτρων ισοπέδωσης του λαού με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Που, ακόμα και σήμερα, μαζί με τον παλιό και νέο εργοδοτικό συνδικαλισμό, τον καλούν να υιοθετήσει τα προτάγματα του κεφαλαίου("ανάπτυξη", "επιχειρηματικότητα", "μεταρρυθμίσεις", "θετικό επενδυτικό περιβάλλον", "παραγωγική ανασυγκρότηση") ως δικά του και να θυσιαστεί γι αυτά.   
Μετά το τέλος της πορείας μετακινήθηκαν όλοι στο αγροτικό μπλόκο της Ανθήλης. Εκεί έκλεισαν την Εθνική Οδό για μία ώρα. Κατόπιν κατέληξαν στον πρόχειρο οικίσκο της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου. Υπό τους ήχους μουσικής, όλοι μαζί μοιράστηκαν μεζεδάκια που έψησαν επί τόπου και άλλα φαγώσιμα που είχαν φέρει. Τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους διατράνωσαν την απόφασή τους:
 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ!      




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου