Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ για τα προβλήματα του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.



ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 
Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

(Με την παράκληση να διαβαστεί  στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο,
λόγω απουσίας εξ΄ αιτίας προσωπικού προβλήματος)

Άμφισσα  01-02-2016.....
 
Κ. πρόεδρε και κ. Σύμβουλοι,

Διαβάζοντας (από τον τύπο) την  ΕΙΣΗΓΗΣΗ  του συν/φου  δημοτικού συμβούλου κ. Κυριακίδη (εισηγητή του κ. Δημάρχου) για τα προβλήματα του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

Αυτή είναι η πολυδιαφημισμένη και από καιρό προβαλλόμενη εισήγηση του Δήμου Δελφών για το Νοσοκομείο της Άμφισσας;!
Αυτή είναι η αντίδραση του κ. Δημάρχου με το «ως εδώ και μη παρέκει» που απειλητικά  κόμπαζε;!
Αυτές είναι οι «ακραίες κινητοποιήσεις» που διαλαλούσε το άμεσο περιβάλλον του;!
Αυτή είναι η «εικόνα» του Νοσοκομείου Άμφισσας και μόνο;!
Αυτή είναι η αντιμετώπιση από πλευράς Δήμου μετά το επικοινωνιακό και μόνο (ως φαίνεται) συλλαλητήριο που έγινε  πριν από πολλούς μήνες και  κομπάζατε;!

Επειδή τώρα τελευταία κ. Παναγιωτόπουλε ανακτάτε τη μνήμη σας και  ενθυμείστε ότι υπήρξατε και πρόεδρος την προηγούμενη τετραετία , θα πρέπει να ενθυμηθείτε το πλαίσιο που είχαμε αποφασίσει ,όλοι μαζί και όλες μαζί οι  παρατάξεις , για  την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου!!
Μάλλον το ξεχάσατε και αυτό (όπως και τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις) όταν γίνατε Δήμαρχος!!

ΕΙΣΗΓΗΣΗ κ. Παναγιωτόπουλε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μια στατιστική (και μόνο)  καταγραφή του ιατρικού προσωπικού και  ενός  διαμορφωμένου οργανογράμματος ,αλλά  μια συνολική και ειδική εκτίμηση -  αποτίμηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Το κυριότερο όμως είναι να κατατεθούν  τόσο οι προτάσεις σας (που δεν υπάρχουν) ,όσο και οι  θέσεις και του εναπομείναντος Συνδυασμού σας για την εύρυθμη λειτουργία του!!
Βλέπετε  κάτι τέτοιο  στην  πολυαναμενόμενη  εισήγησή  σας;!

Αντίδραση κ. Παναγιωτόπουλε είναι να είχατε ήδη προχωρήσει σε δυναμικές ενέργειες από πλευράς σας (Δήμου Δελφών) για την αγνόηση – «γράψιμο» που είχατε (όπως ισχυρίζεσθε) από την  κυβέρνηση!!

«Ακραίες  Κινητοποιήσεις» είναι να είχατε  προχωρήσει, χρησιμοποιώντας τα μέσα του Δήμου , σε αποκλεισμό του Δήμου ,των οδικών δικτύων , των υποδομών, κλπ.!!
Αυτό προτείνετε;;
Γιατί βλέπουμε  ξαφνικά να σας κυρίευσε ο «επαναστατικός» σας οίστρος!!







Κ. Πρόεδρε και κ. Συνάδελφοι,

Εικόνα του Νοσοκομείου δεν είναι μόνο η οργανική  καταγραφή του Ιατρικού προσωπικού ,ούτε καν συνολικά του προσωπικού, αλλά η κατάσταση του ,η λειτουργία των κλινικών του, η αντιμετώπιση των περιστατικών, η κατάσταση υποδοχής και  των εξωτερικών ιατρείων , η προσβασιμότητα των ασθενών, η διαμονή στις κλινικές και η λειτουργία τους, η έλλειψη υλικών και φαρμάκων, ο αριθμός και η ποιότητα- σπουδαιότητα των εγχειρήσεων, κλπ….!!
Για αυτά «μούγκα  από τη στρούγκα»!!

Κ. Παναγιωτόπουλε  τόσο εσείς , όσο και οι  συνεργάτες σας  θα πρέπει για το καλό του Δήμου Δελφών  και το καλό ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας ,να βγείτε άμεσα από τον λήθαργο ,να αφήσετε  τις  «ακραίες γενικολογίες και αοριστολογίες»  καθώς και τις λογικές και τις  πρακτικές αλαζονείας , παντογνωσίας, απομονωτισμού , μεγαλοϊδεατισμού  και να ασχοληθείτε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  με τα σοβαρά και διαρκή προβλήματά μας.
Έχετε καταστήσει το ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ  «μη σοβαρό» και «μη υπολογίσιμο» τόσο προς τα μέσα ,όσο και προς τα έξω!
ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ για το καλό  όλων μας!!

Προσωπικά πιστεύω ότι το ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ που λέγεται ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ αποτελεί πρώτιστο καθήκον και υποχρέωση της όποιας κυβέρνησης και των όποιων εκφραστών της.
Ήταν, είναι και θα είναι καθοριστικό πολιτικό θέμα και χρειάζεται συντονισμένη ,οργανωμένη και τεκμηριωμένη προσπάθεια από όλους μας και όχι διάσπαρτες και άναρθρες κραυγές αυτοεπίδειξης και αυτοικανοποίησης !!

Προτείνω ,πέραν των άλλων, να τεθούν σε εφαρμογή ,σε πρώτη φάση, τόσο για το ιατρικό ,όσο και το άλλο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό τα  κίνητρα  της  ΑΓΟΝΗΣ περιοχής Α΄ που είναι ενταγμένη υγειονομικά η Φωκίδα.
Σε δεύτερη και άμεση φάση  πρέπει να στοχευθεί η προσέλευση συγκεκριμένων ειδικοτήτων  γιατρών , με ειδικά κίνητρα που  συνδυάζουν την υπηρέτηση στο νομό με την κατ΄ εξαίρεση μονιμότητα.
Επίσης να ενεργοποιηθεί η απόδοση του ποσού  που ανήγγειλε ή αποφάσισε η Περιφέρεια (400 ευρώ) για τους γιατρούς και της Φωκίδας.
Παράλληλα να διασφαλισθεί  η  άφιξη (σε άγονες περιοχές όπως η Φωκίδα) ιατρών με ειδική χρονική ρήτρα ,επί της αρνήσεως, τόσο στην άσκηση επαγγέλματος, όσο  και στις προκηρύξεις  θέσεων στο Δημόσιο.



Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΝΙΚ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου