Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Εδική Συνεδρίαση με θέμα: Απολογισμός πεπραγμένων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Καλό θα ήταν, πέρα από τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων, που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, να υπήρχε ένα πολιτικό κείμενο της Περιφερειακής Αρχής.
Ένα πολιτικό κείμενο που θα εκτιμούσε το τι ακριβώς έγινε και το πώς συσχετίζεται με τις πραγματικές ανάγκες του λαού και του τόπου. .....
Μια εισηγητική έκθεση  που θα εξέφραζε τον Περιφερειάρχη και τα συμπεράσματα που βγάζει και πρόκειται να αξιοποιήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Δυστυχώς, λείπουν τα πολιτικά συμπεράσματα, που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα στην κατά τα άλλα αιρετή Περιφέρεια, που διαμορφώνει – τάχα – την δική της πολιτική.
Επί του απολογισμού θέλουμε να σημειώσουμε :
·        Τα έργα που έγιναν και οι υπηρεσίες που παρασχέθηκαν ήταν πολύ μακριά και πίσω από τις ανάγκες του λαού.
·        Όσα έγιναν, έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν. Ενώ μερικά από αυτά, όπως διαφημιστικές καμπάνιες, ορισμένες μελέτες για έργα βιτρίνας και κινήσεις εντυπωσιασμού, έγιναν μόνο για λόγους προβολής.
·        Η χρηματοδότηση ήταν μικρή και ανεπαρκής, παρουσιάζοντας σαφώς πτωτική τάση, λόγω της περιοριστικής πολιτικής που ασκούσαν οι κυβερνήσεις βαδίζοντας κατά γράμμα με την Ε.Ε. και τους δανειστές.
·        Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ήταν περιορισμένα και η απορρόφησή τους δεν έγινε σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και του τόπου, αλλά με τα χαρακτηριστικά και τις επιδιώξεις του Προγράμματος. Δεν στηρίχθηκαν στις ιεραρχημένες λαϊκές ανάγκες.
·        Η κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, που ήταν και είναι ιδιαίτερα αναγκαία αυτή την περίοδο των βάρβαρων επιθέσεων στη δουλειά, τη ζωή και το βιοτικό επίπεδο του λαού, ήταν και είναι απαράδεκτα χαμηλές και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Λειψή και απαράδεκτη ήταν η σχετική χρηματοδότηση. Απαράδεκτο είναι, επίσης, το ότι τη διαχειρίζονται ιδιώτες και ΜΚΟ και όχι μια ενιαία δημόσια υπηρεσία με διαφανή και αδιάβλητα κριτήρια.
·        Λέτε για τις διοικητικές πράξεις που έγιναν, αλλά δεν λέτε κουβέντα για τις ελλείψεις προσωπικού.
·        Δεν λέτε τίποτα για την κυβερνητική πολιτική που είναι υπεύθυνη για όλα αυτά. Για όσα υφίστανται οι εργατικές λαϊκές οικογένειες από τις πολιτικές υπεράσπισης των μονοπωλιακών συμφερόντων. Την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, άσχετα με το ποιος είναι ο διαχειριστής.
·        Δεν λέτε τίποτε για την Ε.Ε. και τους δανειστές, που καθοδηγούν τα βάναυσα αντιλαϊκά μέτρα των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.
·        Είστε μακριά από τον λαό και τα προβλήματα του. Μακριά από τους αγώνες των εργαζομένων, της αγροτιάς και ολόκληρου του λαού που παλεύει για το δικαίωμα του να ζήσει. Δίνετε την εικόνα, πως όλα πήγαν καλά, όταν όλοι είναι στο δρόμο, γιατί δεν είναι τίποτε καλά.
Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Συγκαλύπτετε και στηρίζετε τις αντιλαϊκές πολιτικές. Κατευθύνετε και διοικείτε την Περιφέρεια σαν μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Μαζί προωθείτε τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του λαού. Τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταποδοτικότητα και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.
Τα στοιχεία που οι ίδιοι με θριαμβευτικό ύφος δίνετε, τα διαψεύδει η πραγματικότητα: Τα πολλά, μεγάλα, άλυτα και συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα του λαού και του τόπου.
Σε αυτή τη λογική ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τον απολογισμό.


ΛΑΜΙΑ      1/2/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.