Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Από το bullying στη συναίνεση; Άρθρο Θάνου (Αθανάσιος) Ασημάκη

Άρθρο
Θάνου (Αθανάσιος) Ασημάκη
Στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Απόφοιτου Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης
Παντείου Πανεπιστημίου

Από το bullying στη συναίνεση;....


   Πως τα φέρνει έτσι η μοίρα, που ο άνθρωπος που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τον φόβο, μέσω του εκφοβισμού των άλλων, να έρθει αντιμέτωπος με ανθρώπους που αντιστέκονται στο bullying. Από υποκινητής και καλλιεργητής του bullying, στις πορείες και τις πλατείες όπου ξεσήκωνε πολίτες με το φόβο της απώλειας κυρίως χρημάτων, να «τρομοκρατήσουν» πολιτικούς, από υποστηρικτής στους νταήδες του «κινήματος δεν πληρώνω» που με τσαμπουκά και θράσος σηκώνανε τις μπάρες στα διόδια και διαπληκτίζονταν με απλούς εργαζόμενους, από ηθικός αυτουργός της μεταφοράς των μεταναστών στη Νομική Αθηνών οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο, εκβιάζαν την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου για να τους δώσουν παράτυπα άδεια παραμονής, από εκμεταλλευτής των «αγανακτισμένων» ψηφοφόρων που παραλίγο να κάψουν τη Βουλή, τους βουλευτές και τη Δημοκρατία, έφτασε να τα βρίσκει όλα μπροστά του.
   Με τον αέρα από τις πορείες και τις πλατείες πήγε στην Ευρώπη «περήφανα» να διαπραγματευτεί, αλλά εκεί μια φωνή, ένας τσαμπουκάς και bullying δεν φτάνουν, θέλουν στοιχεία, αποδείξεις, έργα, αποτελέσματα. Πήγε και τους είπε δεν πληρώνω και νόμιζε θα σηκώσει την μπάρα των διοδίων και θα περάσει, πως θα του δώσουν έτσι κι άλλα δανεικά. «Μετέφερε» τους μετανάστες, από τα στρατόπεδα «υποδοχής και φιλοξενίας» όπως τα ονόμασε η Νέα Δημοκρατία, στις πλατείες να λιάζονται προκαλώντας την εκρηκτική αύξηση της μεταναστευτικής ροής από την Ελλάδα, δημιουργώντας τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, πρωτίστως στα νησιά.
    Μ’ αυτά και μ’ αυτά  οι «αγανακτισμένοι» αρχίζουν να ξανακάνουν την εμφάνιση τους. Αυτή τη φορά, αγανακτούν, για την κοροϊδία τριών διαδοχικών εκλογικών διαδικασιών. Τις δύο φορές, γιατί έκανε τα αντίθετα από όσα υποσχόταν και την τρίτη γιατί ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία, να διορθώσει σταδιακά κατά την εφαρμογή την «εκβιαστική» όπως ονόμαζε συμφωνία. Οι πολίτες όμως δεν τρώνε πλέον κουτόχορτο. Και αυτό τον φοβίζει. Όχι μην κάψουν τη Βουλή, δεν θα συμβεί αυτό. Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει τη δημοκρατία και οι πολίτες της θα βρουν δημοκρατικές διεξόδους.

    Ο φόβος, έφερε τις πρώτες σπασμωδικές αντιδράσεις της κυβέρνησης. Με τις δηλώσεις Καμμένου (ΑΝΕΛ) και Παππά (ΣΥΡΙΖΑ), και την επιβεβαίωση Τσίπρα, ότι οι βουλευτές ΗΞΕΡΑΝ τι μέτρα θα έπρεπε να φέρουν προς ψήφιση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου (με λίστα, όπως με νόημα δήλωσε ο Τσίπρας), καθώς περιλαμβάνονται στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Όπως και το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση που με νέες «περήφανες» διαπραγματεύσεις αντικαταστάθηκε με αύξηση στα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας και στη φωτογραφική φορολόγηση του κρασιού (κατ’ εξοχήν ελληνικού προϊόντος). Ο ίδιος φόβος, έφερε και τις δηλώσεις περί συναίνεσης σε ασφαλιστικό, παιδεία κλπ. Φόβος περί απώλειας της δεδηλωμένης. Φόβος περί απώλειας της εξουσίας. Bullying προς τους βουλευτές του, μην τολμήσουν και δεν ψηφίσουν τα επόμενα μέτρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου