Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου

*ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ.....ΚΕΡΔΙΖΑ  ΓΙ  ΑΥΤΟ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ  ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ....

*ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ...ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ΓΙΑ  ΟΣΟΥΣ  ΕΧΟΥΝ......

*ΑΛΛΑΖΕΙ  Ο  ΧΡΟΝΟΣ  ΥΠΟΒΟΛΗΣ  ΤΩΝ  ΦΟΡΟΛ  ΔΗΛΩΣΕΩΝ .ΠΟΤΕ  ΘΑ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ?

*ΣΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΙΔΙΩΤΩΝ  ΟΙ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ?

*ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ  ΟΡΙΟ  ΜΟΝΟ  ΜΕ  ΚΑΡΤΕΣ ..ΑΠΟ  ΠΟΤΕ ?

 ΜΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ...
* Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ  ΑΓΡΟΤΗΣ  ΠΟΥ  ΕΚΛΕΨΕ  ΤΑ  ΒΛΕΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ  ΚΑΙ  ΤΟ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ  ΠΟΥ  ΤΟΥ  ΕΓΡΑΨΑΝ !!!!

ΜΙΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ...
*ΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ  ΡΙΧΝΟΥΝ  ΤΗΝ  ....

ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΕΙΔΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ  ...
*  ΓΡΗΓΟΡΟ  ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ  ...ΟΤΙ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ!!!.....


Τζιτζικώστας: Κέρδιζα με διαφορά στα περισσότερα εκλογικά τμήματα, ο Μεϊμαράκης μόνο σε πέντε


Για σκοπιμότητες πίσω από την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο Mega για το φιάσκο της Κυριακής, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, όσο και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
«Μόνο σε 5 τμήματα κέρδιζε ο Μεϊμαράκης που πανηγύριζε! Εμείς κερδίζαμε στα περισσότερα από τα 100 εκλογικά τμήματα με διαφορά», υποστήριξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που σχολίασε πως στην προεκλογική περίοδο δέχθηκε περισσότερες επιθέσεις από οποιονδήποτε. «Φοβήθηκαν εμένα γιατί από πίσω μου δεν υπήρχε κανένα σύστημα και κανένας μηχανισμός», σημείωσε, ενώ ανέφερε ακόμα: «Δεν καταλάβατε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είχε νέο αρχηγό χθες;».
Ζήτησε μάλιστα την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας πως «ήταν εκείνος που είχε πει από την πρώτη στιγμή πως δεν πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και τελικά η διαδικασία δεν έγινε».
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν αυτήν την Κυριακή, και αναρωτήθηκε «γιατί φοβούνται την κάλπη; Γιατί αποφεύγουν την ετυμηγορία του κόσμου;»

*****************************


Αλεξιάδης: Τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα να τα αποκαλύψουν


Εντός του 2015 θα έλθουν στην Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το Περιουσιολόγιο, δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις. Σημείωσε πως οι συντελεστές δεν θα είναι πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα.
Εξήγησε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία γιατί, με βάση το περιουσιολόγιο, όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχο όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο «μια βέρα ή ένα δακτυλίδι της γιαγιάς». Εξήγησε ότι έτσι θα κάνουν όλοι οι πολίτες μια νέα αρχή με την εφορία και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
Μίλησε, επίσης, για έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί στο μέλλον όπου θα ληφθούν υπόψη οι εμπορικές αξίες.
Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο τόνισε ότι θα αυξάνεται, με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος.

*********************


ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΓΓΔΕ

Φορολογικές δηλώσεις από τον Φεβρουάριο -Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ


Όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, ώστε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να γίνεται τον Φεβρουάριο και όχι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Γι' αυτό τον σκοπό συγκροτείται ειδική ομάδα εργασίας στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία και θα ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του τρόπου υλοποίησης της υποβολής, παραλαβής και επεξεργασίας των δηλώσεων του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το έτος 2015.
 Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην «πέφτουν» όλοι οι φόροι μαζεμένοι, κάτι που πιθανότατα σημαίνει και την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

*******************************
Στα χέρια ιδιωτών οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, αλλά με χρηματιστηριακή απαξίωση


Υπό ιδιωτικό έλεγχο επανέρχονται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου. Η συμμετοχή των παλαιών μετόχων των τραπεζών εκμηδενίζεται και μαζί της τα περίπου 25 δισ. ευρώ που είχε τοποθετήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης το καλοκαίρι του 2013.

H Εθνική ανακοίωσε την περασμένη Πέμπτη ότι συγκέντρωσε 1,16 δισ. ευρώ στην τιμή του 0,02 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε discount 93% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής το πρωί της ίδιας ημέρας (0,32 ευρώ) και κατά 99% χαμηλότερα σε σχέση με την αύξηση κεφαλαίου του 2014 (2,2 ευρώ). Η Εθνική θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε διάθεση μετοχών σε Ελληνες επενδυτές στην ίδια τιμή με την οποία δόθηκαν στους ξένους. Με την αύξηση κεφαλαίου η ΕΤΕ κάλυψε τις ανάγκες του βασικού σεναρίου, ενώ περίπου 3 δισ. ευρώ θα αντλήσει από το ΤΧΣ για να καλύψει τις ανάγκες του δυσμενούς σεναρίου.

Η Alpha συγκέντρωσε 2,7 δισ. ευρώ έναντι 1,55 δισ. ευρώ, που ζητούσε, ενώ η τιμή καθορίστηκε στο 0,04 ευρώ. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε discount 34,4% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Τετάρτης (0,061 ευρώ) και είναι περίπου 93,8% χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή (0,65 ευρώ), που πραγματοποιήθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank την άνοιξη του 2014.

Η Eurobank κάλυψε το σύνολο των κεφαλαίων χωρίς κρατική συνδρομή. Οι επενδυτές προσέφεραν στην Eurobank 2,5 δισ. ευρώ έναντι 2 δισ. ευρώ, που ζητούσε. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε στο 0,01 ευρώ, 52% χαμηλότερα από το κλείσιμο της περασμένης Τετάρτης (0,021 ευρώ) και 96,7% χαμηλότερα από την τιμή με την οποία ιδιωτικοποιήθηκε (0,31 ευρώ) η τράπεζα την άνοιξη του 2014. Στην αύξηση μετείχε η Fairfax και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές ενισχύοντας το ποσοστό συμμετοχής τους.

Η Πειραιώς άντλησε από τους επενδυτές 1,34 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο της. Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στο 0,003 ευρώ, που αντιστοιχεί σε discount 86% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Πέμπτης (0,021 ευρώ) και 99,8% χαμηλότερο σε σχέση με την τιμή της αύξησης κεφαλαίου την άνοιξη του 2014 (1,7 ευρώ). Η Πειραιώς θα αντλήσει επιπλέον 3,3 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, εκ των οποίων το 25% θα καλυφθεί με κοινές μετοχές και το 75% με ειδικές ομολογίες (Cocos), προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και του δυσμενούς σεναρίου.

Η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση του κλάδου οδηγεί σε εκμηδενισμό των παλαιών μετόχων, και κυρίως του Δημοσίου, που μέσω του ΤΧΣ κατείχε μεγάλο ποσοστό των μετοχών.

- Στη Εurobank, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, το ποσοστό των ιδιωτών επενδυτών διαμορφώνεται στο 93%, ενώ το ποσοστό του ΤΧΣ από 35% συρρικνώνεται σε περίπου 2,3%.

- Στην Alpha Bank οι ιδιώτες θα ελέγχουν το 89% των μετοχών, ενώ το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ περιορίζεται στο 11% από 66,2%, που ήταν πριν από την αύξηση.


- Στην Εθνική Τράπεζα το ΤΧΣ θα διατηρήσει υψηλότερη συμμετοχή, καθώς θα πραγματοποιηθεί μετατροπή των προνομιούχων μετοχών της τράπεζας σε κοινές και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια το ποσοστό του Δημοσίου. Πάντως, οι ιδιώτες θα έχουν την πλειοψηφία.

- Τέλος, στην Πειραιώς η συμμετοχή του ΤΧΣ από 66,9%, που είναι σήμερα, θα περιοριστεί στο περίπου 25%, και οι νέοι μέτοχοι θα ελέγχουν περίπου το 63% της τράπεζας.


Πάντως, όλη η έως τώρα διαδικασία αποβαίνει εις βάρος και των παλαιών μετόχων και μικρομετόχων που βλέπουν την περιουσία τους να εξανεμίζεται.

Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης αποτιμά την Τράπεζα Πειραιώς στα 18 εκατομμύρια ευρώ ενώ όλες οι τιμές αύξησης μετοχικού κεφαλαίου γίνονται με τεράστιο discount στις χρηματιστηριακές τους αξίες αποτιμώντας τις προς ανακεφαλαιοποίηση τράπεζες σε 770 εκατομμύρια ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αξία των Ελληνικών τραπεζών λόγω των τιμών αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εμφανίζουν κατακόρυφη πτώση με αποτέλεσμα η συνολική τους κεφαλαιοποίηση να μην ξεπερνά πλέον τα 1,8 δις ευρώ, όταν αρχές Νοεμβρίου του 2015 ήταν στα 3,9 δις ευρώ και τον Ιούνιο του 2013 στα 29 δις ευρώ.

Μέσω αυτών των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου η αρχική αξία επένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ύψους 40 δις ευρώ οδεύει προς μηδενισμό. Αυτά τα χρήαμτα έχουν εγγραφεί στο χρέος και τα φορτώνεται το ελληνικό δημόσιο και οι έλληνες πολίτες.

*************************


Αφορολόγητο όριο μόνο με κάρτες από 1/1


Την θέσπιση αφορολόγητου ορίου αποκλειστικώς με τη χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, γενικότερα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, από την 1η Ιανουαρίου 2016 εξήγγειλε ως στόχο ο Τρύφωνας Αλεξιάδης από το βήμα της ημερίδας για τον «αφορολόγητο οικογενειακό προϋπολογισμό» που διοργάνωσαν το Τμήμα Κοινωνικής Οικονομίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η Ένωση Φορολογουμένων Ελλάδας κι ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Κοινωνικής Οικονομίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι σήμερα επιβαρύνονται οι συνεπείς φορολογούμενοι και πως η έμμεση φορολογία είναι πολύ μεγάλη, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υποστήριξε πως οι 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» των κόκκινων δανείων, μολονότι από τα 42 δισεκατομμύρια ευρώ των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων οφείλουν μόνο τα 7 δισεκατομμύρια και τα υπόλοιπα χρωστούν μεγάλες επιχειρήσεις.
Το ίδιο, κατά τον κ. Χατζηθεοδοσίου, ισχύει και για το 55% των συνεπών επιχειρηματιών,  το οποίο πληρώνει και για το υπόλοιπο 45%.

***************

«Θα ερημώσουν τα χωριά μας» (δείτε συνέντευξη του κρητικού που έχει ξετρελάνει τις γυναίκες)


Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ ΤV παραχώρησε ο μελισσοκόμος Στάθης  Στιβακτάκης από τη Βόριζα. Πέρα από τις πιο «λάϊφσταϊλ» ερωτήσεις ο κρητικός που έχει ξετρελάνει τις γυναίκες βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει και για τον κίνδυνο ερήμωσης των χωριών στην περίπτωση που επιβαρυνθεί η φορολόγηση των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως πιθανολογείται από το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.



ΚΑΙ  ΤΟ  ΤΡΑΓΟΥΔΙ  ΠΟΥ  ΤΟΥ  ΕΓΡΑΨΑΝ !!!!!



****************
Τα παντζάρια ρίχνουν την πίεση!

΅

Αν μέχρι τώρα ψάχνατε αφορμή για να φτιάξετε μια ωραία παντζαροσαλάτα ή για να βάλετε γενικά τα παντζάρια στο τραπέζι σας, πλέον την έχετε: νέα μελέτη έδειξε ότι τα παντζάρια έχουν θαυματουργή δράση κατά της υπέρτασης.
Συγκεκριμένα, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Queen Mary στο Λονδίνο χορήγησαν σε υγιή άτομα ανόργανα νιτρικά άλατα παντζαριού ή χυμό παντζαριών κι έπειτα προχώρησαν σε εξετάσεις για να δουν την πίεση και τις βιοχημικές μεταβολές στο αίμα τους. Όπως παρατήρησαν οι ειδικοί, τόσο οι κάψουλες, όσο και ο χυμός μείωναν το ίδιο την αρτηριακή πίεση, ενώ φάνηκε ότι όσο πιο υψηλή ήταν η πίεση πριν την κατανάλωση του χυμού παντζαριών, τόσο μεγαλύτερη ήταν η μείωσή της. Ακόμη, στους άνδρες η μείωση που σημειωνόταν ήταν μεγαλύτερη από των γυναικών.
Σύμφωνα με τη μελέτη, 250ml χυμού παντζαριών είναι αρκετά για να πετύχουν μείωση της αρτηριακής πίεσης και ο μηχανισμός της δράσης τους είναι ότι τα νιτρικά παντζαριών προάγουν την αύξηση της συγκέντρωσης του νιτρικού οξέος στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα τη διάταση των αρτηριών και τη μείωση της πίεσης.
Πηγή: clickatlife.gr

****************************


ΩΦΕΛΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Έρευνα: Το γρήγορο περπάτημα είναι πιο αποτελεσματικό από το γυμναστήριο


Βρετανική μελέτη απέδειξε ότι αυτοί που κάνουν έντονο περπάτημα επί 30 λεπτά την ημέρα τείνουν να είναι πιο λεπτοί από αυτούς που πάνε γυμναστήριο.
Πρόκειται για μελέτη του London School of Economics η οποία δημοσιεύτηκε στο κανάλι CBS News. Η έρευνα επικεντρώθηκε στους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας και αφορούσε 50.000 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκε από το 1999 ως το 2012. Εκτίμησε το πόσο οι Βρετανοί πηγαίνουν στην πισίνα, παίρνουν το ποδήλατο, κάνουν σκουός ή έντονο περπάτημα και μέτρησαν το μέγεθος γύρω από την κοιλιά. Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο Journal of Risk Analysis και κατέδειξαν ότι τα άτομα που κάνουν έντονο περπάτημα για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα είναι πιο λεπτοί από αυτούς που κάνουν τακτικά ένα άλλο άθλημα. Η διαπίστωση αυτή ισχύει κυρίως για τις γυναίκες. 


Η έρευνα τονίζει, ωστόσο, ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά όταν πρόκειται για έντονο περπάτημα και όχι για περίπατο. «Η έρευνά μας συμβουλεύει να υιοθετεί κάποιος ένα άθλημα που τον κουράζει περισσότερο και όχι να είναι άνετο», δήλωσε ο γιατρός Lordan στο κανάλι CBS News. Με άλλα λόγια, η έντονη προσπάθεια είναι αυτή που δίνει αποτελέσματα, ειδικά όταν αυτή συνδιάζεται με μια σωστή διατροφή και τρόπο ζωής.
Η έρευνα επιβεβαιώνεται από όλους τους γυμναστές και προπονητές που εξηγούν ότι η έντονη προσπάθεια είναι το κλειδί της αποτελεσματικότητας γιατί καίγονται περισσότερα λίπη. Το σώμα αρχίζει να καίει σάκχαρα και όταν αυτά τελειώνουν τότε καίει λίπη. Οι προπονητές συμβουλεύουν επίσης να μην κάνουμε πάντα το ίδιο άθλημα γιατί το σώμα συνηθίζει και η προσπάθεια γίνεται λιγότερο αποτελεσματική.


Οι προπονητές αναφέρουν, ωστόσο, ότι το έντονο περπάτημα είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το τρέξιμο παρότι κάθε άθλημα είναι ωφέλιμο.
Για να ξεκινήσει κάποιος το έντονο περπάτημα αρκεί να κάνει δύο ως τρεις φορές την εβδομάδα μακρινούς περιπάτους, όλο και πιο μακρινούς.


Σταδιακά, οι περίπατοι πρέπει να γίνουν όλο και πιο έντονο περπάτημα. Όταν νιώσουμε έτοιμοι, τότε μπορούμε να ενσωματώσουμε στο περπάτημα και το τρέξιμο, αρχικά για 1 ή 2 λεπτά. Μετά ξαναρχίζουμε το έντονο περπάτημα. Στη συνέχεια μειώνουμε το χρόνο περπατήματος και βάζουμε λίγο περισσότερο τρέξιμο.
Το έντονο περπάτημα ωφελεί ειδικά τα άτομα που έχουν πάρει πολύ βάρος και αρχίζουν να έχουν προβλήματα στις αρθρώσεις τους.

O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου