Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου

*ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ...ΚΑΙ  ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΕΙΣΦΟΡΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ?

*ΚΥΡIAKOΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ...Η Ν.Δ ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ.

*ΚΑΙ  ΔΥΟ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΗΣ  ΧΡΥΣΗΣ  ΑΥΓΗΣ  ΣΤΗ  ΛΙΣΤΑ  ΜΕ  ΤΟ  ΠΟΘΕΝ  ΕΣΧΕΣ?

*ΝΤΟΠΡΟΒΣΚΙΣ.....ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ  Ο ΛΕΤΟΝΟΣ   ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΚΟΜΙΣΙΟΝ?ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ  ΤΟΥ ?

ΚΑΙ  ΔΥΟ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ...
-ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ  ΤΟΝ  ΚΟΛΟΣΣΟ  ΤΗΣ  ΡΟΔΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ).
-Η  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΤΗΣ  ΕΞΕΛΙΞΗΣ   ΣΕ ΕΝΑ  2ΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ......

********************************

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ο ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ

«Βόμβα» Κατρούγκαλου: Νέα εισφορά στα εισοδήματα για να αντιμετωπιστεί το ασφαλιστικό

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί νέα εισφορά στα εισοδήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ασφαλιστικό άφησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις.

*************

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν είναι ελκυστική, διακατέχεται από φεουδαρχικές δομές


Με μήνυμα μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, ξεκίνησε την συνέντευξή του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «αντίπαλός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφορικά με τις αντεγκλήσεις μεταξύ των 4αρων υποψηφίων, επεσήμανε ότι «καλό είναι ο διάλογος να μην καταλήγει σε προσωπικές επιθέσεις», καθώς «μια διαφωνία δεν υπάρχει λόγος να εξάγεται και να δημοσιοποιείται».
.Για τη ΝΔ , ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι διακατέχεται από φεουδαρχικές δομές, έχει πολλά ζητήματα «ως προς τη γοητεία της» που συνολικά δεν είναι ελκυστική όσο θα έπρεπε και θα πρέπει να παρουσιάσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο και σε στρώματα που όπως είπε «δεν μας ακούνε».

****************

Δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη λίστα με τα προβληματικά «πόθεν έσχες»

Μπορεί να άσκησε έντονη κριτική για το ζήτημα που ανέκυψε με τα «πόθεν έσχες» των Γιώργου Σταθάκη και Αλέκου Φλαμπουράρη, αλλά η Χρυσή Αυγή φαίνεται να διαθέτει δύο βουλευτές με προβληματικές δηλώσεις.
Δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ένας νυν και ένας πρώην, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ονομάτων που εμπλέκονται στην υπόθεση των «προβληματικών» πόθεν έσχες.
Την αποκάλυψη κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στα «ΝΕΑ, όπου γράφει:
«Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που διαθέτω και για τις οποίες δεν θα δεχθώ την παραμικρή αμφισβήτηση, στους "προβληματικούς" (λόγω πόθεν έσχες) βουλευτές συμπεριλαμβάνονται - προσέξτε με, παρακαλώ - και δύο... χρυσαυγίτες! Ένας εν ενεργεία βουλευτής και ένας πρώην».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου, μάλιστα, «ο εν ενεργεία δεν έχει καταθέσει ποτέ έως τώρα δήλωση του πόθεν έσχες και, όπως είναι φυσικό, ενδέχεται να ανοίξει ένα - ακόμη... - σοβαρό πάρε-δώσε με την ελληνική Δικαιοσύνη».

********************

Ντομπρόβσκις: Ο άνθρωπος που φόρτωσε τα χρέη των τραπεζών στο λαό του και ανταμείφθηκε με την αντιπροεδρεία της Κομισιόν - Διαβάστε το παρελθόν του


Το φλέγον θέμα των κόκκινων δανείων, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι στην ατζέντα του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις που βρίσκεται στην Αθήνα.
Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτό που είναι άγνωστο είναι το παρελθόν του Λετονού πολιτικού.
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών της Λετονίας και διορίστηκε στην πρωθυπουργία μετά την παραίτηση του Ιβάρς Γκοντμάνις, το Φεβρουάριο του 2009.
Ο Ντομπρόβσκις παρέλαβε μια χώρα καταστραμμένη συνέπεια της κατάρρευσης της Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008, μιας και η οικονομία της Λεοτνίας πάγωσε και έσκασε η φούσκα της αγοράς ακινήτων.
Και εκεί ακολουθήθηκε το γνωστό καπιταλιστικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο της εξαγοράς της μεγαλύτερης εγχώριας τράπεζας που αντιμετώπισε προβλήματα από το κράτος.
Την ζημιά δηλαδή των ιδιωτών τραπεζιτών την φόρτωσαν στον λαό.
Για να καλυφθεί και να δεθεί ο λαός ακόμα περισσότερο κλήθηκε το ΔΝΤ με το οποίο τελικά η Λετονία υπέγραψε μνημόνιο.
Οι αριθμοί ανέκαμψαν όχι όμως και οι Λετονοί που φτωχοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα το κύμα μετανάστευσης να φουντώσει. 330.000 άνθρωποι μετανάστευσαν στο εξωτερικό για δουλειά, τεράστιος αριθμός για μία χώρα δύο εκατομμυρίων.
Το 13% του πληθυσμού της Λετονίας μετανάστευσε μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, το 2008, ενώ σχεδόν 400 χωριά της Λετονίας έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους τα τελευταία χρόνια.
Ο στόχος του Ντομπρόβσκις ήταν διπλός. Να βάλει την Λετονία στο ευρώ και να απομακρυνθεί από την “αγκαλιά” της Ρωσίας.
Ο Ντομπρόβσκις παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία στις 27 Νοεμβρίου 2013 έπειτα από την κατάρρευση της στέγης ενός σούπερ μάρκετ στη λετονική πρωτεύουσα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 54 άτομα. Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη για το συμβάν.
Το τραγικό περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη καταστροφή που έπληξε τη Λετονία από τότε που ανέκτησε την ανεξαρτησία της, το 1991.
Η οροφή κατέρρευσε, σε ώρα μεγάλης αιχμής, ενώ εκατοντάδες πελάτες έκαναν τα ψώνια τους στο κατάστημα που βρίσκεται στο προάστιο Ζόλιτουντ, στην περιφέρεια της Ρίγας.
Μεταξύ των νεκρών ήταν και πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε επάνω τους η υπόλοιπη στέγη ενώ αναζητούσαν επιζώντες στα ερείπια.
Το εμπορικό κέντρο είχε κατασκευαστεί το 2011 και μάλιστα είχε τιμηθεί και με βραβείο για την αρχιτεκτονική του....
Ένα χρόνο μετά το τραγικό περιστατικό, με τις ευλογίες των ισχυρών της Ευρώπης, τον Νοέμβριο του 2014, θα αναλάβει τη θέση ενός εκ των Αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

***************************


ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ 150 ΜΕΤΡΑ, ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 56 ΧΛΜ ΜΑΚΡΙΑ

Θέλουν να ξαναστήσουν τον Κολοσσό της Ρόδου -Πώς θα είναι [εικόνες & βίντεο]

Θέλουν να ξαναστήσουν τον Κολοσσό της Ρόδου -Πώς θα είναι [εικόνες & βίντεο]

Νεαροί επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν την ιστοσελίδα colossusrhodes.com, στην οποία δίνονται καινούργια σχέδια για την  ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου και τη δημιουργία σχετικού μουσείου.
Το εγχείρημα έχει πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. «Παρακολουθώντας την αυξημένη ανεργία να γκρεμίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μιας ολόκληρης γενιάς, θέσαμε ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας, αποτελούμενης από νέους συναδέλφους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι μοιράζονται κοινές ιδέες και οράματα» λένε οι ίδιοι.


 Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας, είναι η παρουσίαση ιδεών που δίνει λύσεις στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι, λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και της φυγής τους στο εξωτερικό.
Η συγκεκριμένη ομάδα ήρθε σε επαφή με τα αρχαιολογικά- πολιτιστικά ιδρύματα καθώς και με ταξιδιώτικα πρακτορεία του νησιού και διαπίστωσε πως με την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου είναι δυνατό να επιτευχθούν δύο σημαντικοί στόχοι.


Πρωταρχικός σκοπός της ανακατασκευής  είναι να ξαναμπεί το νησί της Ρόδου στο χάρτη  και να αποκατασταθεί η ιστορικής της σημασία, η οποία θα λειτουργήσει ως πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των τριών ηπείρων. Έτσι το εγχείρημα θα προσελκύσει εκατομμύρια κόσμο και θα προσφέρει νέες θέσεις απασχόλησης.
Δεύτερος στόχος είναι να φέρει στο φως και να αναδείξει τα εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες και περιμένουν τον κατάλληλο χώρο για να εκτεθούν, αξιοποιώντας στο μέγιστο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, που αποκομίστηκε και διασώθηκε με κόπο στο πέρασμα των αιώνων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα προσχέδια θέλουν την κατασκευή να έχει 150 μέτρα ύψος, όπου μέσα θα φιλοξενείται ένα  μουσείο, ένα πολιτιστικό κέντρο και μία βιβλιοθήκη. Βέβαια ο πρωταρχικός στόχος του πελώριου Φάρου είναι να γίνει  σημείο αναφοράς για τα καράβια τη νύχτα και να μπορεί να τον δει κανείς από απόσταση 56 χιλιομέτρων!
Το πρότζεκτ,επίσης,  προβλέπει μία κατασκευή που να στηρίζεται σε σύγχρονες και έξυπνες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, το “δέρμα” του θα είναι καλυμμένο με ηλιακά πάνελ, παρέχοντας 100% αυτονομία.


*******************

Η ιστορία της εξέλιξης σε 2 λεπτά: Από τον Homo Sapiens στον ... Τομ Χάνκς και τον Ομπάμα [βίντεο]

Η ιστορία της εξέλιξης σε 2 λεπτά: Από τον Homo Sapiens στον ... Τομ Χάνκς και τον Ομπάμα [βίντεο]

Kαι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν και τον άνθρωπο. Ή πάλι όχι.
Όποια και να είναι η θεωρία δημιουργίας της πλάσης δημιουργοί του διαδικτύου έφτιαξαν ένα απολαυστικό βίντεο με την ιστορία και την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους μέσα σε 2 λεπτά.
Φυσικά το συγκεκριμένο βίντεο σαρώνει στα views με τουλάχιστον 13.904.398 προβολές στο youtube. Από τη συγκεκριμένη δουλειά πρωταγωνιστούν από τον Homo sapiens, τον Τομ Χανκς και τον Ομπάμα!


O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου