Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: ΑΝΩ ΑΓΟΡΙΑΝΗ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ - Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή


Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος εξερεύνησης ενός τόπου.
Με τα πόδια μπορείτε να γευθείτε, να αγγίξετε , και να ακούσετε όσα βλέπετε!
Να ξεφορτωθείτε τις σκέψεις και τα προβλήματα
Πάντοτε υπάρχει μια καλή αφορμή.....
Ετούτη τη φορά ήταν ένα  περιοδικό, το οποίο δίνει στον αναγνώστη πληροφορίες και  είναι το απαραίτητο εργαλείο για αυτούς που ασχολούνται με το βουνό και τα αθλήματά του.
Το περιοδικό ΄΄ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ΄΄ που έφτασε πριν από λίγο καιρό στα χέρια μας, με παρουσιάσεις βουνών, άρθρα για διατροφή, τεχνικές, αποστολές.
Μας προτείνει να  ακολουθήσαμε μια διαδρομή στην πιο κοντινή μας... φύση.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή στον Παρνασσό, που ενώνει τα χωριά Πολύδροσος και Αγόριανη και είναι κομμάτι του "22".

 Όμορφη θέα, εντυπωσιακό ελατόδασος, ηρεμία......

Το πρώτο κομμάτι είναι σχετικά γυμνό, οπότε αποφύγετε τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Αφού μπείτε στο ελατόδασος η πορεία είναι σχετικά δαιδαλώδης, αλλά η πολύ καλή σήμανση επιτρέπει την απρόσκοπτη εύρεση της πορείας. Το κομμάτι αυτό είναι μέρος του μονοπατιού "22" που ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Παρνασσό.
Μπορείτε να κάνεται στάσεις στο σπηλαιοβάραθρο Κάρκαρος  και  στις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού στην τοποθεσία της Αγ. Ελεούσας Σουβάλας
Σε όλο το μήκος της διασχίζει ένα όμορφο δασωμένο τμήμα του Παρνασσού, προσφέρει πολύ ωραία θέα προς τον κάμπο του Κηφισσού και περνά από ρέματα  και μικρά φαράγγια καταλήγοντας στις πηγές.
Δυσκολία: 4/10 Απόσταση: 10,702 χιλ. Διάρκεια: 4 Ώρες 14 Λεπτά Waypoints: 16 Trackpoints: 441 Yψομετρική διαφορά ανάβασης / κατάβασης: +784,92 μέτρα / -359,05 μέτρα Μέγιστο Υψόμετρο: 949 μέτρα Χαμηλότερο Υψόμετρο: 321 μέτρα






Το εθνικό μονοπάτι, είναι το μοναδικό μεγάλων αποστάσεων της Στερεάς Ελλάδας.
Έχει μήκος 180χλμ και ενώνει τον Παρνασσό με την Πάρνηθα.
Ξεκινά από την Επτάλοφο όπου συναντά το Ε4 και στη συνέχεια φτάνει στην Πολύδροσο και Άνω Πολύδροσο, απ' όπου ανηφορίζει στον Παρνασσό. Το επόμενο τμήμα είναι από τα πιο εντυπωσιακά καθώς διασχίζει τις ψηλότερες κορυφές του Παρνασσού μέχρι να φτάσει στο ζεμενό και και μέσω Κίρφης προς τον Ελικώνα. Στη συνέχεια προσεγγίζει τον Κιθαιρώνα και καταλήγει στην Πάρνηθα.









Το τείχος της Λίλαιας είναι τμήμα του αρχαίου τείχους, που είχε τετράγωνο σχήμα και εκτείνονταν από τον κάμπο μέχρι τους πρόποδες του Παρνασσού.




Πολύ κοντά στην Πολύδροσο βρίσκονται οι πηγές της Αγίας Ελεούσας, ένας χώρος αναψυχής . Το τοπίο είναι καταπράσινο. Ψηλότερα βρίσκεται το σπήλαιο Πολυδρόσου με καταπληκτικό διάκοσμο σταλακτιτών και σταλαγμιτών, το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί.





Ευχαριστούμε  για την ενημέρωση την




Πολύδροσσος (Σουβάλα) - Αγόριανη / Παρνασσός
Σημείο Ενδιαφέροντος
Γεωργαφικό Μήκος: 38° 38' 24.000"
Γεωργαφικό Πλάτος: 22° 31' 53.076"
Υψόμετρο: 378 Μέτρα
Ονομασία: Polydrossos
©2015 Δεδομένα χάρτη Google

Χάρτης
Δορυφόρος
Earth
Όνομα: Πολύδροσσος (Σουβάλα) - Αγόριανη / Παρνασσός
Τύπος: Πεζοπορία
Περιοχή: Στερεά Ελλάδα
Εμφανίσεις: 380
Downloads: 1
Ανέβηκε από: planetbike
Περιγραφή:
Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, που ενώνει τα χωριά Πολύδροσσος και Αγόριανη. Μπορεί να αποτελέσει συνέχεια από το μονοπάτι κτφ. Δέφνερ - Πολύδροσσος. Το πρώτο κομμάτι είναι σχετικά γυμνό, οπότε αποφύγετε τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Αφού μπείτε στο ελατόδασος η πορεία είναι σχετικά δαιδαλώδης, αλλά η πολύ καλή σήμανση επιτρέπει την απρόσκοπτη εύρεση της πορείας. Το κομμάτι αυτό είναι μέρος του μονοπατιού "22" που ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Παρνασσό.
Πρόσβαση εκκίνησης: Πολύδροσσος (Σουβάλα) Παρνασσού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου