Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Του  Ορέστη  Τσάρκου

* ΝΕΕΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΑΛΕΞΙΑΔΗ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ. ΠΟΙΟΙ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ?

*ΠΟΙΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΛΙΣΤΑ  ΛΑΓΚΑΡΝΤ  ΓΙΑ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΣΕ  ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ  ΕΒΓΑΛΑΝ  ΤΑ  ΛΕΦΤΑ  ΤΟΥΣ  ΣΤΟ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?

* ΔΕΙΤΕ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΟΝΟΜΑΤΑ  ΤΟΥ  ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ  ΤΟΥ  ΤΑΧ  ΤΑΜΙΕΥΤ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. 

*ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ..ΠΩΣ ΘΑ  ΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ  ΤΟ  ΘΕΜΑ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΤΩΝ  ΕΠΙΟΡΚΩΝ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ?

* ΠΟΙΟΣ  ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ  ΕΙΠΕ  ΤΟΥ  ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ  ΟΤΙ  ΟΙ  ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ?

*ΣΕ  ΠΟΙΟ  ΝΗΣΙ  ΟΙ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΠΛΕΟΝ  ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ   ΚΑΙ ΤΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ?

*ΚΛΑΜΑ  ΣΚΥΛΟΥ  ΠΟΥ  ΠΕΘΑΙΝΕΙ  ΑΠΟ  ΚΑΡΚΙΝΟ  .ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΒΙΝΤΕΟ!

*ΙΤΑΛΙΑ. ΤΙ  ΕΠΙΑΣΑΝ  ΟΙ  ΨΑΡΑΔΕΣ  ΣΤΟ  ΨΑΡΕΜΑ ΑΝΤΙ  ΓΙΑ  ΨΑΡΙΑ ? ΒΙΝΤΕΟ......
Αλεξιάδης για περιουσιολόγιο: Να ανησυχούν αυτοί που... τα έκρυβαν τόσα χρόνια


Αυτοί που πρέπει να ανησυχούν για το περιουσιολόγιο είναι όσοι τα έκρυβαν τόσα χρόνια και όχι η πλειονότητα των πολιτών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Ant1, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία φορολογική επιβάρυνση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ, τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

****************************************************

Η «λίστα Λαγκάρντ» των ελληνικών ακινήτων στο Λονδίνο



Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στενάζει από τη λιτότητα και τις περικοπές και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα από μέρα σε μέρα, οι εκατομμυριούχοι αντιμετωπίζουν ένα εντελώς αντίθετο «πρόβλημα»: πώς να διαφυλάξουν αλώβητο τον πλούτο τους.  Και έχουν ανακαλύψει ένα νέο υποκατάστατο του χρυσού, τα ακίνητα του Λονδίνου.
Και ενώ ο χρυσός και οι καταθέσεις γίνονται ολοένα πιο επισφαλείς επενδύσεις, οι κάτοχοι του πλούτου έχουν εντοπίσει ένα πολύ επικερδή «ασφαλή λιμένα» για τα βαλάντιά τους. Διότι ποιά επένδυση ανεβαίνει σε αξία μέχρι και 40% μέσα σε ένα χρόνο; Η απάντηση είναι τα ακίνητα στις καλλίτερες περιοχές του Λονδίνου. Ακόμη και στις λιγότερο ακριβές αλλά καλές συνοικίες της πόλης, η ετήσια αύξηση των τιμών των ακινήτων είναι περίπου 10%, και οι τιμές κυμαίνονται γύρω στις 650.000 ευρώ ανά υπνοδωμάτιο.


Βέβαια η ελληνική πλουτοκρατία δεν έμεινε έξω από τη Λονδρέζικη αγορά ακινήτων. Όπως είχε αναφέρει ο Guardian, όταν άρχιζε η κρίση στην Ελλάδα, 10 δισ. ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες μόνο στους δύο πρώτους μήνες του 2010, ενώ ταυτόχρονα οι μεσίτες του Λονδίνου είχαν μείνει κατάπληκτοι από τον αριθμό των Ελλήνων που έσπευσαν να αγοράσουν σπίτια αξίας άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Το 2011, πάνω από 500 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν σε ακίνητα του Λονδίνου μόνο από Ιταλούς και Έλληνες αγοραστές. Ενώ το 2015, μεγάλα μεσιτικά γραφεία του Λονδίνου ανέφεραν σημαντική αύξηση στη ζήτηση και αγορά κατοικιών από Έλληνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, και επίσης πριν από την υπογραφή της συμφωνίας του Ιουλίου. Η βρετανική εφημερίδα Telegraph ανέφερε στις 12 Ιουλίου ότι αρκετοί Έλληνες έσπευσαν να αγοράσουν διαμερίσματα στο Maine Tower, ένα νέο πύργο 200 υπερπολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο.

************************

Η «ακτινογραφία» του σκανδάλου ΤΤ. ΤΑ  ΟΝΟΜΑΤΑ  ΤΩΝ  ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ.

ΤΤ-Gate



Στα 500 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η συνολική ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από τα σκάνδαλα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), στο διάστημα 2006 έως 2012. Το ποσό αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια που δόθηκαν από τις διοικήσεις και τις υπηρεσίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο διάστημα αυτό, σε γνωστούς επιχειρηματίες, χωρίς να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ, τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στη διερεύνηση του σκανδάλου και ελέγχονται για απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είναι οι:


  • Δημήτρης Κοντομηνάς, απάτη στρεφόμενη κατά του Δημοσίου - άμεση συνέργεια σε απιστία - νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
  • Άγγελος Φιλιππίδης, απάτη κατά του Δημοσίου - απιστία
  • Μάριος Βαρότσης, απάτη κατά του Δημοσίου - απιστία - άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
  • Αλεξάνδρα Λιακοπούλου και Ιωάννης Ρόρρης, απάτη κατά του Δημοσίου
  • Παναγιώτα Μπέζα, απιστία - άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
  • Κλέων Παπαδόπουλος, Φωτεινή Κρέστα, Διον. Γκολφινόπουλος, Χαράλαμπος Σιγανος, Χρ. Μαρουσος, Δημήτριος Κυπαρίσσης, Γ. Ξυφαράς, Αθανάσιος Χασάπης, Χαρ. Γιαγκούδης, Λυμπέρης Κατσιουλέρης, Γ. Στάμνος, Γεώργιος Μπρίνταλος, Σπυρίδων Πολίτης, Αντώνιος Καμινάρης, Περικλής Χανάκης, Ιωάννης Τσαγδής και Αναστασία Σακελλαρίου, απιστία από κοινού
  • Δημήτριος Παπαγεωργόπουλος, Λυδία Κεκρίδου, Ιωάννης Λεβεντίδης και Σπυρίδων Παντελιάς, απιστία από κοινού κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας
  • Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Παναγιώτης Ευθυμίου και Ευάγγελος Αποστολάτος, συνέργεια σε απιστία - νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
  • Μαγδαληνή Ευθυμίου, Χρήστος Ευθυμίου, Ευάγγελος Ευθυμίου, Κυρ. Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, άμεση συνέργεια σε απιστία - νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
  • Περικλής Λίβας, άμεση συνέργεια σε απιστία - άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
  • Βίκτωρ Ρέστης, Γεώργιος Δασκαλάκης, R. Zivanic και Δημ. Μπακατσέλος, άμεση συνέργεια σε απιστία)

************************************

Με νόμο θα κοπούν άμεσα όλοι οι επίορκοι από το Δημόσιο



«Φρένο» στο θέμα της επιστροφής των επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο βάζει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος, μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική διάταξη που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

*********************

Μητσοτάκης κατά Μεϊμαράκη: Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία

kόντρα για το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ ξέσπασε μεταξύ των δυο βασικών - όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι τώρα - διεκδικητών, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη. 
νεργάτες του τόνιζαν χαρακτηριστικά πως «δημοψήφισμα έγινε μέσα σε 5 ημέρες και εθνικές εκλογές μέσα σε ένα μήνα. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η εκλογή προέδρου της ΝΔ να μην μπορεί να γίνει μέσα σε 15 ημέρες». Μάλιστα οι ίδιες πηγές πρότειναν να συντμηθεί ο χρόνος των ενστάσεων στις υποψηφιότητες στις τρεις ημέρες. 


Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που μέσω του περιβάλλοντός του φρόντισε να διαμηνύσει ότι «οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου». 


Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας φέρεται να συμφωνεί με την άποψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

*****************************


 Στη Μυτιλήνη 186.700 πρόσφυγες και μόλις 73.000 ντόπιοι !!!!!!!!!!

metanastes-mytilini1-630x400

Κάποιες φορές , τις περισσότερες, τα νούμερα λένε την αλήθεια. Στην Μυτιλήνηλοιπόν περισσότεροι από 186.700 μετανάστες και πρόσφυγες που κατέφθασαν στη Μυτιλήνη από την αρχή του έτους έως τον Σεπτέμβριο.


Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ο τριπλάσιος των μόνιμων κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ανέρχονται μόλις σε 73.179!


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ, τα 2/3 των συνολικών μεταναστών – προσφύγων που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια, χρησιμοποίησαν ως δίοδο τη Μυτιλήνη.


Μάλιστα, οι αρχές εκτιμούν ότι η κορύφωση του προσφυγικού δράματος δεν έχει επέλθει ακόμη, καθώς τις τελευταίες μέρες καταφθάνουν στο νησί 3.000 άτομα ημερησίως.

********************************


ΣΚΥΛΟΣ  ΠΡΙΝ  ΠΕΘΑΝΕΙ  ΑΠΟ  ΚΑΡΚΙΝΟ. ΔΕΙΤΕ  ΤΙ  ΚΑΝΕΙ... ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ  ΒΙΝΤΕΟ.





Τι και αν βγήκαν στα ανοιχτά προκειμένου να γεμίσουν το τραπέζι τους με ψάρια και θαλασσινά, μια παρέα Ιταλών κατέληξε τελικά να σκέφτεται μήπως το συμβιβαστεί πάλι με… μπέικον!
Και αυτό γιατί μπορεί να πήγαν για ψάρεμα, αλλά στα δίχτυα τους παραλίγο να πιαστεί ένα από τα τελευταία ίσως πλάσματα του ζωικού βασιλείου που περίμεναν να βρουν στα… νερά τους: ένα… αγριογούρουνο!
Το συμπαθέστατο θηλαστικό είπε να κάνει μια βουτιά για να ξεσκάσει, ωστόσο φαίνεται πως ανοίχτηκε πολύ, φθάνοντας τέσσερα ολόκληρα μίλια μακριά από τις ακτές του Ταράντο στη νότια Ιταλία.
Για καλή του τύχη ωστόσο, οι ψαράδες αποφάσισαν να μείνουν προσηλωμένοι στο… μενού που είχαν ήδη στο μυαλό τους, αποφασίζοντας τελικά να το σώσουν.

Το αγριογούρουνο έτσι κινδυνεύει και πάλι από κυνηγούς στο φυσικό του περιβάλλον και όχι από ψαράδες, αν και μετά από την τρομακτική εμπειρία που έζησε πάντως για να διηγηθεί, θα κάνει πολύ καιρό για να ξαναπλησιάσει την παραλία!


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου