ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Ο επίσημος λόγος της αντικατάστασης του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Άμφισσας - Το δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση Αντιδημάρχου Δ.Ε. Άμφισσας.»

Η ανάκληση του κ. Δημητρίου Καραγιάννη από Αντιδημάρχου Δελφών με απόφαση του Δημάρχου, κ. Αθανασίου Παναγιωτόπουλου, αποτελεί λυπηρή φυσική εξέλιξη μιας υπόθεσης που έχει νομικές προεκτάσεις και για το λόγο αυτόν δεν επιθυμούμε να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες ή να προκαταλάβουμε καταστάσεις......

Εντούτοις και προκειμένου να μην δημιουργούνται τεχνηέντως εσφαλμένες εντυπώσεις, οφείλουμε συνοπτικά να δώσουμε τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος:
Η δημοτική μας αρχή ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 2014 και αμέσως ξεκίνησε την προσπάθεια να ολοκληρώσει απολογισμούς νομικών προσώπων που είχαν καθυστερήσει από ετών να έλθουν, παρά τη σχετική νομική υποχρέωση. Μέσα στους τελευταίους μήνες του 2014 εγκρίναμε, μεταξύ άλλων, και τον απολογισμό του έτους 2012 για την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή. Αμέσως έπρεπε να ακολουθήσει η έγκριση απολογισμού για το έτος 2013, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία του οργάνου, που αδυνατούσε να εκδώσει φορολογική ενημερότητα (κατάσταση που διαρκεί μέχρι σήμερα).
Προέκυψε τότε ότι κατά τη θητεία του κ. Καραγιάννη ως Προέδρου της Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής έχει γεννηθεί διαχειριστικό ζήτημα (ταμειακό έλλειμμα), με ανάληψη σημαντικού χρηματικού ποσού τον Ιούνιο του 2013, που δεν αντιστοιχήθηκε με τιμολόγια ή άλλα παραστατικά.
Όταν αυτό έγινε αντιληπτό, ο κ. Δήμαρχος ζήτησε πειστικές εξηγήσεις από τον κ. Καραγιάννη, ενώ δόθηκε σ’ αυτόν επαρκέστατος χρόνος και επαναλαμβανόμενες προθεσμίες, για να προσκομίσει τούτες, ωστόσο κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη.
Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια, την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Τσονάκας συναντήθηκε με τη γραμματέα και το λογιστή της Επιτροπής και κατέληξαν σε έγγραφο που διαπίστωνε οριστικά τις παραπάνω αναιτιολόγητες ενέργειες, που συνέβησαν κατά τον Ιούνιο του 2013. Ο κ. Τσονάκας αμέσως ενημέρωσε σχετικά το Δήμαρχο και αυτός συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας, 28 Σεπτέμβρη, έκτακτη διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν και οι επτά Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ο Πρόεδρος της Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής.
Ενώπιον των δέκα ως άνω παρισταμένων συνεργατών του, ο κ. Δήμαρχος ανέλυσε το ιστορικό της υπόθεσης και ζήτησε ενώπιον όλων εξηγήσεις από τον κ. Καραγιάννη, τις οποίες όμως ακόμη μια φορά δεν έδωσε, αλλά ούτε και αμφισβήτησε το ιστορικό της υπόθεσης.
Στο σημείο αυτό, όπως ήταν υποχρεωμένος, ο Δήμαρχος ζήτησε εντός της ίδιας ημέρας την παραίτηση του κ. Καραγιάννη από Αντιδημάρχου (αλλά και από δημοτικού συμβούλου) και επ’ αυτού ομοφώνησε το Σώμα, ενώ και ο ίδιος δήλωσε ότι θα προβεί στην ενέργεια αυτή.
Αφού παρήλθε ολόκληρη η μέρα της Δευτέρας, αλλά και η επομένη ημέρα (Τρίτη 29.09.2015) χωρίς ο κ. Καραγιάννης να υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Δήμαρχος προχώρησε στην παύση του (κατά νόμο ανάκλησή του). 
Αυτό τυγχάνει εν συντομία το ιστορικό της υπόθεσης, που το γνωρίζουν και το διαβεβαιώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με οποιονδήποτε τρόπο σ’ αυτήν και δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Η δημοτική μας αρχή τυγχάνει προσηλωμένη στις αρχές της, αυτές με βάση τις οποίες εξελέγη, και αδιαπραγμάτευτα πορεύεται σε έναν δρόμο εξυγίανσης της λειτουργίας του Δήμου και πλήρους διαφάνειας στα δημόσια πράγματα.
Η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί από τον Δήμο μας αρμοδίως προς διερεύνηση, ενώ στην προσεχή σύγκληση της δημοτικής παράταξης τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015, ο κ. Δήμαρχος θα ζητήσει τη διαγραφή του κ. Δημητρίου Καραγιάννη από μέλους της δημοτικής παράταξης, όπως προβλέπει ο νόμος, μετά την άρνηση του ιδίου να παραιτηθεί.
Νέος Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, αλλά και καθ’ ύλην στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Αριστείδης Αγγελόπουλος, στον οποίο όλοι ευχόμαστε καλή επιτυχία και παραγωγική θητεία.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.