Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου
*ΤΕΛΟΣ  Η  ΔΙΑΦΘΟΡΑ  ΚΑΙ  Η  ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...............ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΟΚ...ΠΛΟΥΣΙΟΣ  ΟΠΟΙΟΣ  ΕΧΕΙ  ΜΗΝΙΑΙΟ  ΕΙΣΟΔΗΜΑ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  1500 ΕΥΡΩ!
*ΚΑΤΣΕΛΗ...ΠΟΤΕ  ΘΑ  ΑΡΘΟΥΝ  ΤΑ  capital control
*ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ  ΡΥΠΟΙ...ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ  ΚΑΙ  Η  Audi
*ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΤΑ ΑΝΑΓΝΟΣΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΙΑ ΤΑ  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.
*ΤΙ  ΘΑ  ΣΥΜΒΕΙ  ΜΕ  ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ  ΚΑΙ  ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ?
*ΕΦΥΓΕ  ΑΠΟ  ΤΗ  ΖΩΗ  Ο  ΞΑΔΕΡΦΟΣ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ  (Ο ΔΗΜΟΤ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΙΟΥ ) ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ  ΤΡΑΓΟΥΔΙ (ΒΙΝΤΕΟ).
*ΟΤΑΝ  Ο  ΚΑΜΜΕΝΟΣ  ΑΝΟΙΞΕ  ΤΟ  "ΠΟΣΕΙΔΟΝΙΟ" ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΚΟΥΣΕΙ  ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ !
*  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ...ΣΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΤΡΟΦΕΣ  ΠΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΤΡΩΜΕ  ΠΡΙΝ  ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ.
*ΚΑΙ  ΤΕΛΟΣ ΕΝΑΣ  ΚΑΛΙΤΕΧΝΗΣ  ΠΑΙΖΕΙ  ΤΗ  "ΜΙΣΙΡΛΟΥ"  ΜΕ  90  ΟΡΓΑΝΑ  .ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.....

Ανατροπή-σοκ: «Πλούσιος» όποιος έχει μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ

Ανατροπή-σοκ: «Πλούσιος» όποιος έχει μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ

Aνατροπές-σοκ για εκατομμύρια πολίτες φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εισπραχθούν επιπλέον φόροι ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, και όπως αναφέρει η Realnews, πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν αυξημένους φόρους, σύμφωνα με τους νέους συντελεστές φορολόγησης που θα τεθούν σε ισχύ.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που επίκεινται στο φορολογικό, μάλιστα, θα καταργηθούν όλες οι φοροαπαλλαγές που ίσχυαν μέχρι τώρα, ενώ θα επανεξεταστούν όλα τα προνοιακά επιδόματα που δίνονται. Απώτερος στόχος των δύο αυτών κινήσεων στις οποίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση είναι να εξοικονομηθούν περίπου 3,6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και να «αναπνεύσουν» έτσι τα κρατικά ταμεία.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα προαναφερθέντα που εξετάζονται από το οικονομικό επιτελείο. Στον σχεδιασμό υπάρχει, επίσης, η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα. Οι εν λόγω αυξήσεις, μάλιστα, προορίζεται να προταθούν στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ως ισοδύναμο μέτρο προκειμένου να κλείσει η «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ουσιαστικά, με βάση τα σχεδιαζόμενα μέτρα από την κυβέρνηση, με βάση τον νέο νόμο θα θεωρείται... πλούσιος όποιος έχει μηνιαίο εισόδημα ύψους 1.500 ευρώ...      

Επίσης, στις συσκέψεις στο ΥΠΟΙΚ συζητιούνται και οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, προκειμένου να εφαρμοστούν τα όσα συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου.

Στο στόχαστρο έχει μπει και το αφορολόγητο και τα όρια του, ο ορισμός των οποίων θα επηρεάσει τον αριθμό και τις κατηγορίες εκείνων που θα πληρώσουν τον λογαριασμό.

Στο τραπέζι είναι και η μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς, ενώ σε δύσκολη εξίσωση μετατρέπεται ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, για τον οποίο θα την «πληρώσουν» τελικά τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία.

************

Κατσέλη: Το αργότερο έως τις αρχές του 2016 η άρση των capital control



Έως το τέλος του έτους ή το αργότερο έως τις αρχές του 2016 θα έχουν αρθεί οι κεφαλαιακοί περιορισμοί (capital control) όπως προέβλεψε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τραπεζας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στη συνεδρίαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τον πτωχευτικό κώδικα και άλλα θέματα της αρμοδιότητά της.
Όπως τόνισε, έως το τέλος του έτους και το αργότερο στις αρχές του 2016 θα αρθούν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί και έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με στόχο τη ρευστότητα στην αγορά και την ανάπτυξη της χώρας.


**************************

ΤΟ "DIESEL GATE" "KAIEI" ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Α.ΜΕΡΚΕΛ






Η Audi ανακοίνωσε σήμερα ότι το λογισμικό που επέτρεπε τη χειραγώγηση των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων είχε εγκατασταθεί σε 2,1 εκατομμύρια αυτοκίνητά της, επεκτέινοντας έτσι το "diesel gate".
To σκάνδαλο πλέον προκαλεί συθέμελα "τριγμούς" σε γερμανική οικονομία και Α.Μέρκελ.
Εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι το λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε περίπου 1,42 εκατομμύρια οχήματα της Audi με τους λεγόμενους κινητήρες EU5 στην δυτική Ευρώπη, σε 577.000 στη Γερμανία και σε περίπου 13.000 στις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση αφορά τις σειρές μοντέλων A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

**********************

Ιερώνυμος κατά Αναγνωστοπούλου για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά: «Να μην ακούμε ανοησίες»



Την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκάλεσε η προαναγγελία από την αναπληρώτρια υπ. Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν.
Σε δηλώσεις του από τις Σέρρες, όπως μετέδωσε το Mega, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική παιδεία, ελληνοχριστιανική. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει». 
«Δεν είναι του υπουργείου. Κάποια κυρία που έχει ορισμένες ιδέες της ήρθε στο μυαλό…» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος. «Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά, θα τα αλλάξει το Σύνταγμα. Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, θρησκευτικά, όλον αυτόν τον πολιτισμό, τότε το κουβεντιάζουμε πάλι» συμπλήρωσε.
Η πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία και προβλέπει ότι οι γονείς θα μπορούν να ζητούν την απαλλαγή χωρίς καμία αναφορά στο θρήσκευμά τους.

*******************************

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
Κλήρωση σπιτιών, πληρωμή με κάρτα και σε περίπτερα -Αυτά είναι τα 5 μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Κλήρωση σπιτιών, πληρωμή με κάρτα και σε περίπτερα -Αυτά είναι τα 5 μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με στόχο να αποφευχθεί η λήψη νέων επώδυνων μέτρων την επόμενη χρονιά, είναι αποφασισμένη να πάρει η κυβέρνηση.
Οπως μετέδωσε το Star, πέντε είναι τα νέα μέτρα, που η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα αποφέρουν τα προσδωκόμενα αποτελέσματα.
1. Το αφορολόγητο (που αναμένεται να αυξηθεί στις 12.000 ευρώ) θα δίνεται μόνο για τις δαπάνες με κάρτα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι πρέπει να πληρώνουμε παντού με κάρτα, σε σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα κ.λπ.
2. Επίσης, όποιος χρησιμοποιεί κάρτα θα παίρνει λαχνούς από το υπουργείο Οικονομικών και θα μπαίνει στην κλήρωση για σπίτια που είναι ανεκμετάλλευτα από την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Μάλιστα, οι τυχεροί αυτής της κλήρωσης θα παίρνουν απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για τα 5 πρώτα χρόνια κατοχής του ακινήτου.
3. Θα τοποθετηθούν συσκευές χρέωσης με κάρτα (POS) παντού, σε περίπτερα, ταξί κ.α. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, οι προμήθειες θα είναι φθηνότερες για τους επαγγελματίες από το 2% που ισχύει τώρα, ενώ θα είναι πολύ φθηνή και η τοποθέτηση του μηχανήματος.
4. Θα παρέχεται έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες μόνο σε περίπτωση χρησιμοποίησης κάρτας. Αυτή τη στιγμή οι πολίτες πληρώνουν με μετρητά και παίρνουν απόδειξη η οποία δεν εκπίπτει.
5. Θα δημιουργηθεί, κατόπιν απαίτησης της Τρόικας, νέος, πλήρως ανεξάρτητος φορολογικός μηχανισμός, που δεν θα έχει καμία σχέση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα υπάγεται σε αυτό. Η θητεία των μελών του θα είναι πενταετής. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το «ελληνικό IRS», που έχει ακουστεί τόσες φορές στο παρελθόν.

**********************

Εφυγε από τη ζωή ο ξάδερφος Τσίπρα που είχε γράψει το «Γεια σου λεβέντη Αλέξη» (δείτε βίντεο)

  • Φωτίου
Πέθανε ο ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα και παραδοσιακός τραγουδιστής Χρήστος Φωτίου κατά τη διάρκεια του αγαπημένου του χόμπι, του κυνηγιού, στην περιοχή Κάτω Αθαμάνιο Αρτας.
Ο Χρήστος Φωτίου ήταν εκείνος που είχε τραγουδήσει και γράψει τους στίχους του «τραγουδιού του πρωθυπουργού» και πανηγύριζε με μοναδικό τρόπο τις εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στην Αρτα στ' Αθαμάνιο, Δευτέρα πριν να φέξει, βγάλαμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα τον Αλέξη… Και σε στεριά και θάλασσα, πάλι να ξαναφέξει, ξανά να φέρεις τη χαρά γεια σου λεβέντη Αλέξη», ήταν ένας από τους στίχους του άσματος.
Μετά από τη νίκη της 20ής Σεπτεμβρίου σε ορεινό χωριό στα Τζουμέρκα είχαν στήσει τρικούβερτο γλέντι για τη νίκη του κόμματος, με τον Χρήστο Φωτίου να τραγουδά.



********

Οταν ο Καμμένος «άνοιξε» το Posidonio για να ακούσει τον Πλούταρχο το βράδυ της νίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ηταν η βραδιά της 20ής Σεπτεμβρίου. Το εκλογικό αποτέλεσμα είχε «κλειδώσει», όπως και η συνέχιση της συνεργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Και ο Πάνος Καμμένος ήθελε να το γλεντήσει.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε διάθεση για μπουζούκια και μάλιστα για να ακούσει τον Γιάννη Πλούταρχο. Εγιναν έτσι τα απαραίτητα τηλεφωνήματα, το Posidonio άνοιξε και η παρέα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πήγε... πρώτο τραπέζι για να γιορτάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στην παρέα, πέρα από τον κ. Καμμένο ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Νίκος Παππάς μετά της συζύγου του, ο Τέρενς Κουίκ, η Ελενα Κουντουρά και οι γραμματείς του προέδρου των ΑΝΕΛ.
Μάλιστα, κάποια στιγμή όταν είχε ανέβει κατακόρυφα το κέφι, ο κ. Καμμένος πήρε το μικρόφωνο. Ηταν όταν ο Γιάννης Πλούταρχος άρχισε να ερμηνεύει το τραγούδι «Ο άνθρωπός σου», με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αναλαμβάνει να τραγουδήσει και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας ξεκίνησαν τον... λουλουδοπόλεμο.









Αυτές τις τροφές δεν πρέπει να τις καταναλώνετε και κυρίως μετά τις 10 το βράδυ…. Μάθετε το γιατί- σας ενδιαφέρει….Τι δεν πρέπει να τρώτε μετά τις 10 το βράδυ

Κανονικά, το βραδινό κυρίως γεύμα δεν πρέπει να γίνεται μετά τις 8:30 το βράδυ, αλλά οι (κακές) συνήθειες των Ελλήνων έχουν ως ένα από τα χαρακτηριστικά τους να τρώμε βραδινό ακόμα και μετά τις 10:00-11:00 το βράδυ!

Αυτό είναι μεγάλο διατροφικό λάθος. Μετά τις 9:00 το βράδυ επιτρέπεται κανονικά μόνο ένα πολύ ελαφρύ σνακ και τίποτα παραπάνω. Βέβαια, αν η ώρα που πέφτετε για ύπνο είναι 1:00 και 2:00 τα ξημερώματα, είναι λογικό να έχετε πεινάσει αρκετά σε κάποια φάση μετά τις 10:00 το βράδυ.

Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε τουλάχιστον να αποφύγετε τις παρακάτω τροφές για λόγους που υπερβαίνουν τον προφανή: τις θερμίδες που παίρνετε χωρίς να δίνετε χρόνο στο σώμα σας να τις κάψει!…

Κόκκινο κρέας: Θέτει ολόκληρο το πεπτικό σας σύστημα σε “συναγερμό”. Η πέψη είναι αργή και “βαριά” με αποτέλεσμα να έχετε πολύ κακή ποιότητα ύπνου.

Λαχανικά: Μπορεί να είναι σούπερ υγιεινά, αλλά περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Αυτές καθυστερούν πάρα πολύ να “αφομοιωθούν” από το στομάχι και το έντερο γι αυτό και θα σας χαλάσει πολύ τον ύπνο.

Επεξεργασμένα τρόφιμα: Ένα απλό παράδειγμα είναι τα πατατάκια. Όλες οι επεξεργασμένες τροφές έχουν υψηλές δοσολογίες γλουταμινικού νατρίου, το οποίο επίσης καθυστερεί την ώρα που σας παίρνει τελικά ο ύπνος.

Πίτσα-σουβλάκια κλπ: Τα πολύ λιπαρά φαγητά, εκτός από κιλά, θα σας φέρουν συνήθως και καούρα, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να ρίξει ρυθμούς όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου, αλλά εσείς… δεν τον αφήνετε με αυτά που τρώτε!

*********************







Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το πιάνο, την κιθάρα και τα ντραμς. Υπάρχουν όμως αμέτρητα άλλα μουσικά όργανα από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες του κόσμου. Ο διάσημος μουσικός του YouTube «Mystery Guitar Man» είχε την συναρπαστική ευκαιρία να επισκεφθεί το Μουσείο Μουσικών Οργάνων στο Φοίνιξ των ΗΠΑ το οποίο φιλοξενεί 6.000 διαφορετικά μουσικά όργανα.
Δείτε τον να παίζει το διάσημο κομμάτι Μισιρλού με 90 διαφορετικά όργανα σε ένα εκπληκτικό μουσικό κλιπ!

O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου