Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ : Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/9 στην πλατεία Ελευθερίας, για 3η χρονιά, η συλλογή μαθητικού υλικού. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με τη συνεχή βροχή, υπήρξε συμμετοχή και καταφέραμε χθες να συγκεντρώσουμε τετράδια, μπλοκ, γραφική ύλη, όργανα γεωμετρίας, βοηθήματα, τσάντες και κασετίνες.....
Όλα θα δοθούν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη, μέσω των σχολείων με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας: τους συμπολίτες μας και τα παιδιά τους, τη νηπιαγωγό Τασούλα Ξηρομερίτου για την όμορφη διαδραστική παράσταση που έδωσε, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, τους μαγαζάτορες της πλατείας για την παροχή τραπεζοκαθισμάτων και ρεύματος.
Συνεχίζουμε με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν σε εθελοντικές ομάδες υποστήριξης προσφύγων για να διανεμηθούν μέσω των δομών τους στους πρόσφυγες.
Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες του δράματος χιλιάδων συνανθρώπων μας (ενήλικες με μικρά παιδιά και βρέφη στην αγκαλιά, μανάδες εγκυμονούσες), οι οποίοι απελπισμένοι επιλέγουν αναγκαστικά τη χώρα μας ως πιο σύντομη οδό διαφυγής (παρά τη βάσιμη πιθανότητα πνιγμού) προς τις πλούσιες χώρες της Ευρώπης για να ξεφύγουν από τον σίγουρο θάνατο που τους περιμένει από τις πολεμικές επιχειρήσεις νεοσταυροφόρων της Δύσης και φονταμελιστών της Ανατολής.
Αυτοί οι συνάνθρωποί μας, δεν έρχονται στη χώρα μας ούτε για να την κυριεύσουν ούτε επειδή κάποιοι τους την έταξαν ως γη της επαγγελίας. Όλοι οι νοήμονες πολίτες της χώρας μας, οφείλουμε να αντικρούσουμε όλα τα άθλια κηρύγματα μίσους και να κινητοποιηθούμε για να τους βοηθήσουμε στις βασικές τους βιοτικές ανάγκες όσο είναι εδώ.
Εμείς γι’ αυτό τον σκοπό, εκτός των υπόλοιπων καθιερωμένων συλλογών, οργανώνουμε επιπλέον στην απευθείας διάθεση προϊόντων, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στο parking της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και τη συλλογή των παρακάτω ειδών:
Τροφίμων: Παιδικές κρέμες σε βαζάκια (ατομικές συσκευασίες), γάλα εβαπορέ (μεσαίο κουτί, 200 γρ.), μπισκότα, παστέλια, ξηρά τρόφιμα για άμεση κατανάλωση
Ανάγκης: Υπνόσακους, ομπρέλες, κουβέρτες, παιδικές πάνες
Ρουχισμού: Μπλούζες, φούτερ, παντελόνια, μπουφάν, αδιάβροχα, παπούτσια αθλητικά, κάλτσες, εσώρουχα (για όλα τα είδη: ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και όλα τα μεγέθη)
Αυτή η λίστα δίνεται από τις ομάδες υποστήριξης και για όλα αυτά τα είδη υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Ως «Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας»,  θα συντονιστούμε και θα συμπράξουμε με την αντίστοιχη συλλογή ειδών από συλλογικότητες και φορείς της πόλης μας. Καλούμε κι εμείς με τη σειρά μας τους συμπολίτες μας, τους φορείς και τις συλλογικότητες της περιοχής μας να στηρίξουμε με θέρμη αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης, όπως κάναμε από κοινού με τόσες άλλες.
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                        : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου