Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Τελευταία ημέρα του καύσωνα - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.


Τελευταία ημέρα του καύσωνα σήμερα Παρασκευή. ...Όπως εξηγεί στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος το πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου στα βόρεια Βαλκάνια, το οποίο μάλιστα σε περιοχές της Μακεδονίας θα δώσει τοπικές μπόρες, θα αλλάξει τη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην περιοχή μας.

Έτσι οι βόρειοι άνεμοι που από σήμερα το απόγευμα στα βόρεια θα φτάσουν τα 5 μποφόρ, αύριο Σάββατο θα ενισχυθούν περαιτέρω στο Αιγαίο τοπικά στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα υποχωρήσει 3-4 βαθμούς στα ανατολικά και τα βόρεια. Και πάλι στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Όμως και σήμερα η Παρασκευή θα είναι μια πολύ ζεστή ημέρα για τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο υδράργυρος στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38-39 και πιθανόν τοπικά στην ανατ. Πελοπόννησο και την ανατ. Στερεά τους 40 βαθμούς. Μέχρι 37 βαθμούς στο ανατ. Αιγαίο (Χίος, Σάμος)

Ηλιοφάνεια στην Αττική το θερμόμετρο στο κέντρο της πόλης στους 38-39 βαθμούς, στα παραθαλάσσια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Άστατος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Μέχρι 36 βαθμούς η θερμοκρασία.

Για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Πέμπτη, ετησίες- μελτέμια θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση 7 μποφόρ, κρατώντας τη θερμοκρασία μέχρι 31 βαθμούς στα Κυκλαδονήσια, 34-36 στα ανατολικά ηπειρωτικά. Αρκετή όμως ζέστη στην -χωρίς μελτέμια- δυτ .Ελλάδα (36-39 βαθμούς οι μέγιστες)

Από τα πρώτα στοιχεία δεν προβλέπεται κάποια άλλη θερμή εισβολή τουλάχιστον μέχρι τις 11 Αυγούστου.
euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου