Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Tου Ορέστη  Τσάρκου. 

ΜΙΚΗΣ*ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ , ΚΑΜΜΕΝΟΣ*ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  , ΓΛΕΖΟΣ*ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, HOT-DOG*ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΝΤΟΓΙΑΚΟ? , ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ *ΠΟΥ  ΠΡΟΤΕΙΝΕ  ΝΑ  ΜΟΙΡΑΖΕΙ  ΝΕΡΑ  Ο  ΣΥΡΙΖΑ?  ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  Η  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ! , ΤΡΟΙΚΑ* ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΗΣ  ΕΙΣΦ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΜΕΓΑΛΑ  ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ,  ΗΜΕΡΕΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ?.........................

.

=Mίκης Θεοδωράκης: "Νοιώθω ντροπή που ακούγονται τα τραγούδια μου την εποχή του πόνου των γερόντων"

  • μίκης θεοδωράκης

Δύο κεράκια που συμβολίζουν 90 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας έσβησαν 3.500 χιλιάδες θεατές, οι οποίοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να ευχηθούν στον Μίκη Θεοδωράκη την ημέρα των γενεθλίων του.
Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί γιατί δεν του το επέτρεψε η εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, αλλά σε μήνυμά του - που διαβάστηκε στην έναρξη της βραδιάς - μετέφερε τα αισθήματα χαράς και συγκίνησης για την πραγματοποίηση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης. 
Ωστόσο, σημείωσε, «αισθάνομαι πολύ άβολα που γίνονται αφιερώματα στη μουσική μου και ακούγονται τα τραγούδια μου σε μία εποχή που κυριαρχείται από τον μεγάλο πόνο των γερόντων που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ. Είναι επόμενο να αισθάνομαι ντροπή, ειδικά εγώ που ενώ κουβαλάω στην πλάτη μου τα ίδια χρόνια, έχω το προνόμιο την ίδια στιγμή, να απολαμβάνω την μεγάλη χαρά ενός ανθρώπου της Τέχνης, που βλέπει το έργο του να παρουσιάζεται μπροστά στο κοινό».

               ***********

=Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ ζητά η Τρόικα


                        
Για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ πιέζουν οι δανειστές, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή.


Τούτο αποκαλύπτει κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών που παρακολουθεί από κοντά τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες σε τεχνικό επίπεδο έχουν ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο ίδιος αξιωματούχος, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.


                             ******************

=Καμμένος: Υπό εξέταση η εθελοντική στράτευση γυναικών

              


Στο ζήτημα της στράτευσης των γυναικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων την Πέμπτη από την Τρίπολη ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι «η σκέψη που υπάρχει, και θα την εξετάσουμε με τους αρχηγούς και τα επιτελεία, είναι η δυνατότητα της εθελοντικής στράτευσης».

Όπως εξήγησε, «όποιες το θελήσουν, θα μπορούν να υπηρετήσουν σε εθελοντική βάση τις Ένοπλες Δυνάμεις, να λάβουν τη βασική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν, σε περίπτωση που χρειαστεί, να αντιμετωπίσουν επάξια τον οποιοδήποτε κίνδυνο για την πατρίδα μας, και παράλληλα να στελεχώσουν υπηρεσίες που θα μπορέσουν να αποδεσμεύσουν άλλες δυνάμεις για την παραμεθόριο».

                 **********

=Γλέζος: Μετάλλαξη στον ΣΥΡΙΖΑ - Τα κοστούμια τους έκαναν να αλλάξουν θέσεις;

       


«Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Μανώλης Γλέζος στη σκιά της μεγάλης εσωτερικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «μετάλλαξη του κόμματος».

«Ευελπιστώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας, το παιδί της Αριστεράς, θα ταυτιστεί με την ιστορία. Το περιμένω και το θέλω», δήλωσε στον Αlpha 989 ο Μανώλης Γλέζος. 
Έκανε, επίσης, λόγο για «μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ», είπε, προσθέτοντας: «Αναρωτιέται ο κόσμος αν τα κοστούμια ή οι υπουργικές θέσεις τους έκαναν να αλλάξουν θέσεις».

             *********


=Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Ισίδωρος Ντογιάκος, το χρονικό μιας παράνομης εκλογής


Άμεσα καλείται να παρέμβει ο υπουργός Δικαιοσύνης στην αποκάλυψη του ΗΟΤ DOC σχετικά με την εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, δύο μόλις μήνες μετά την εκλογή για την ίδια θέση του εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη. 
Η εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου μέσω μιας παράνομης διαδικασίας που θυμίζει δημιουργική λογιστική θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προϊόν αβλεψίας. Ωστόσο είναι ο ίδιος ο Ντογιάκος που έδωσε δικαίωμα να ταυτιστεί το όνομά του με πολιτικές επιλογές και διακρίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης. 
Υπόθεση 1η: "Ο Παναθηναϊκάκιας" στο υποκλαπέν μήνυμα του Σαμαρά. Πώς γίνεται να βλέπει το φως της δημοσιότητας ηχητικό απόσπασμα στο οποίο άνδρας με φωνή που μοιάζει με του τότε πρωθυπουργού δίνει εντολή παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, να μην ερευνάται από την ίδια τη Δικαιοσύνη; Πόσο μάλλον όταν υπήρχαν επίσημες καταγγελίες πως ο "Παναθηναϊκάκιας" ήταν ο ίδιος ο Ισίδωρος Ντογιάκος.
Υπόθεση 2η: Η τοποθέτηση στο αρχείο της καταγγελίας Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού. Πρόκειται για την καταγγελία που έκανε ο Παύλος Χαϊκάλης μαζί με τον Πάνο Καμμένο σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού του από το Γιώργο Αποστολόπουλο ώστε να αλλάξει την πρόθεσή του να καταψηφίσει τον προτεινόμενο από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με ανυπόστατα επιχειρήματα, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έβαλε την υπόθεση στο αρχείο μέσα σε λίγες ώρες.
Υπόθεση 3η: Ο Ισίδωρος Ντογιάκος απομάκρυνε τον εισαγγελέα δικαστικής συνδρομής Γιάννη Αγγελή από τις συναντήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα της έρευνας για την υπόθεση Βγενόπουλου - Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου. Πρόκειται για τον εισαγγελέα που είχε κινήσει τις διαδικασίες ώστε να αναλάβει δράση κάποια στιγμή η ελληνική Δικαιοσύνη σε αυτό το τεράστιο για την Ελλάδα και την Κύπρο σκάνδαλο.

              ********

=ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
Μπαλτάς: Να μοιράζουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ νερά στις ουρές των τραπεζών
           Nick Paleologos / SOOC
«Λύση» για τις ουρές που δημιουργούνται στις τράπεζες λόγω των capital controls βρήκε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο κ. Μπαλτάς αντί λοιπόν να προτείνει κάποιο τρόπο, ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών είχε μια «ευφάνταστη» ιδέα.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παιδείας πρότεινε να υπάρχουν δύο μέλη στις ουρές των τραπεζών και να μοιράζουν... μπουκαλάκια με νερό


                                  ******************

=Spiegel: Από τα στρώματα... στο θησαυροφυλάκιο-Βουλγαρία τα λεφτά των Ελλήνων

            
Σε θησαυροφυλάκιο της Ελλάδας έχει μετατραπεί η Βουλγαρία μετά την επιβολή capital controls στην Ελλάδα. Οι Έλληνες αφήνουν την εύκολη λύση του στρώματος μίας και κυκλοφορούν και ληστές και μεταφέρουν τα χρήματα τους στις βουλγάρικες τράπεζες αλλά και τις επιχειρήσεις τους στη γειτονική χώρα.

                          *********************

                       ΗΜΕΡΕΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ?

1.Τέλος στον κατ΄οίκον περιορισμό για το ζεύγος Μιχαλολιάκου



Τέλος στον κατ΄ οίκον περιορισμό για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τη σύζυγο του, Ελενη Ζαρούλια.
Με δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών αίρεται ο κατ΄οίκον περιορισμός με 24ωρη φύλαξη που είχε επιβληθεί μετά τις απολογίες τους τόσο στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενο για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο , όσο και στην συγκατηγορούμενη σύζυγο του, Ελένη Ζαρούλια.

                                ******************


                                  Ενσωματωμένη εικόνα
                             
                      



Ένα βίντεο το οποίο αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών για τις αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό δημιούργησαν τα μέλη της εκστρατείας «Sugar is Killing Us».
Όπως υπολογίζετε, για πρώτη φορά στην ιστορία, τα παιδιά στις ΗΠΑ μάλλον δεν θα ξεπεράσουν σε χρόνο ζωής τους γονείς τους! Τα αίτια δεν είναι άλλα από τον διαβήτη τύπου 2, τις καρδιοπάθειες, το μεταβολικό σύνδρομο και την παχυσαρκία.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ένας στους τρεις ενήλικες είναι παχύσαρκος, ενώ το 80% των τροφίμων στην Αμερική περιέχει πρόσθετη ζάχαρη!

Δείτε στο βίντεο της εκστρατείας «Sugar is Killing Us» τις συνέπειες που έχει η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης. 


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου