Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Ψυχραιμία και αντίσταση: είναι ανάγκη να αντέξουμε

Εδώ και πολλά χρόνια κάποιοι φρόντισαν να καταστήσουν την χώρα μας ελλειματική από πλευράς παραγωγής βασικών αγαθών και εξαρτημένη από εισαγωγές, ακόμη και για προϊόντα που είχαμε και έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε.....

Από την άλλη πλευρά η διείσδυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι πολύ μικρή ενώ και η κοινωνία δεν φρόντισε να εξοπλιστεί με εναλλακτικές μορφές ανταλλακτικής οικονομίας, αχρήματων συναλλαγών κλπ. Όσες προσπάθειες αξιέπαινες έγιναν αποτελούν ένα καλό παράδειγμα και μόνο.
Έτσι στον οικονομικό πόλεμο που σήμερα δεχόμαστε είμαστε περισσότερο ευάλωτοι και «εξαρτημένοι» από τα μετρητά-χαρτονομίσματα βραχυπρόθεσμα και από τις εισαγωγές μεσοπρόθεσμα.
Η ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής, η συλλογικότητα και η χρήση σύγχρονων και έξυπνων μεθόδων υλοποίησης συλλογικών διαδικασιών ήταν από τους πρώτους στόχους της κίνησής μας.
Μέσα στον καταιγισμό και στην καταστροφολογία που δεχόμαστε είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να σταθούμε όρθιοι κάνοντας κάποιες στοιχειώδεις σκέψεις και τις ανάλογες κινήσεις.
Να προτιμήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τις συναλλαγές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες τόσο για αγορές προιόντων όσο και για πληρωμές λογαριασμών.
Να κρατήσουμε τα λίγα μετρητά για περιπτώσεις που δεν γίνεται διαφορετικά. Έτσι θα μειωθούν οι ανάγκες για μετρητά και οι ουρές στα ΑΤΜ. Θα χρειαστεί η συνεργασία και η βοήθεια σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι. Το ξανακάναμε την εποχή που πληρώναμε τη ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι.
Ίσως χρειαστεί να ξαναζωντανέψουμε πρωτοβουλίες που δεν ολοκληρώθηκαν ή να διευρύνουμε όσες υπάρχουν για ανταλλαγές σε είδος.
Είναι βασικό επίσης να αποφύγουμε την αγορά εισαγόμενων ειδών. Έτσι η διαθέσιμη ρευστότητα θα επαρκέσει για περισσότερο διάστημα.
Για προϊόντα που δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, όπως τα καύσιμα, ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε την κατανάλωση. Η χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς και η συνεργασία και αλληλεγγύη (και με τη χρήση του car pooling) πρέπει να μπει στη ζωή μας.
Στο λεκανοπέδιο η κυβέρνηση πήρε ένα σημαντικό μέτρο αντιμετώπισης: τις δωρεάν μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Ο δημόσιος χαρακτήρας τους το επέτρεψε. Ας είναι κι αυτό ένα δίδαγμα για όλους μας.
Επειδή ο δρόμος θα είναι μακρύς, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο επικείμενο δημοψήφισμα, είναι αναγκαίο να μην παραμείνουμε θεατές περιμένοντας τη μοίρα μας.
Σήμερα μας αμφισβητούν το δικαίωμα να εκφραστούμε, ας μην τους δώσουμε το δικαίωμα να μας θεωρούν δεδομένους. Ας βάλουμε το μυαλό μας να βρούμε λύσεις που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε την ταλαιπωρία και να αντέξουμε στην πίεση που οπωσδήποτε θα συνεχιστεί.
"ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ"
Ιστοσελίδα : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What’s Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου