Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΤΑ"ΚΡΥΜΕΝΑ" ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΩΡΩΝ . ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ.

Του  Ορέστη  Τσάρκου

Εκτάκτως  και  λόγω  των  γεγονότων, σε  καθημερινή   βάση  αυτή  την  εβδομάδα , θα  σας  ενημερώνουμε για  νέα  που  τρέχουν  , αφορούν  τις  εξελίξεις  και  αντλούμε  από  διάφορες αξιόπιστες  ηλεκτρονικές πηγές  αλλά   τα  οποία    περνάνε ατα  ψιλά ή  δεν  περνάνε  καθόλου απο  τα  επίσημα  ΜΜΕ   ...

Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  "ΕΙΣΑΓΩΓΗ"  ΜΑΣ.......................

 ***********************************
ΚΑΙ  ΤΑ  ΤΡΕΧΟΝΤΑ  ΝΕΑ..............

- "ΘΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ"

Την βεβαιότητα ότι μια περιθωριοποιημένη-από την ΕΕ- Ελλάδα θα αναζητήσει βοήθεια από την Ρωσία του Β.Πούτιν και θα εμποδίσει αποφάσεις της ΕΕ (για κυρώσεις εναντίον της Μόσχας) εξέφρασε με άρθρο-παρέμβαση στο Foreign Policy o Τζέιμς Σταυρίδης, απόστρατος Ναύαρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ και τέως Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη.
Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τους Ευρωπάιους τραπεζίτες αλλά και τους πολιτικούς που άφησαν ένα θέμα μείζονος γεωπολιτικής σημασίας στα χέρια τους. "Οι τραπεζίτες δεν γνωρίζουν από γεωπολιτική" αναφέρει ο απόστρατος Ναύαρχος.
Τις γεωστρατηγικές επιπτώσεις ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αναλύει σε άρθρο του στο Foreign Policy o Τζέιμς Σταυρίδης, απόστρατος Ναύαρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ και τέως Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη από το 2009 μέχρι το 2013.


Δήλωσε ότι η λύση της ελληνικής κρίσης δεν πρέπει να αφεθεί στους κεντρικούς τραπεζίτες. Ο Τ.Σταυρίδης είπε ότι οι οικονομικοί διευθυντές που διαχειρίστηκαν την ελληνική κρίση δεν ήταν αρκούντος ενήμεροι για τις τεράστιες γεωπολιτικές επιπτώσεις ενός πιθανού "Grexit"
Ο Τ.Σταυρίδης προειδοποεί για βαρύτατους γεωστρατηγικούς κινδύνους εάν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ, και εξέφρασε την απογοήτευσή του ως προς το ‘blame game’ μεταξύ της Ελλάδος και των πιστωτών.
"Ας πούμε την αληθεια, αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη θα καταστεί ένα περιφρονημένο και θυμωμένο έθνος. Όμως μια περιφρονημένη Ελλάδα θα είναι απρόθμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κατι που θα μπλοκάρει την αποτελεσματικότητα των δύο οργανισμών. Η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από την Ρωσία του Β.Πούτιν βάζοντας βέτο τις αποφάσεις της ΕΕ. Μια παραπεταμένη Ελλάδα θα αναζητήσει αλλού βοήθεια"



Επίθεση στον Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε σήμερα το απόγευμα, μέσω Twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Σχολιάζοντας την σημερινή τηλεοπτική παρέμβασή του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να πουν το «ναι» την Κυριακή, ο κ. Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι πως μετά από σιωπή έξι χρόνων, «καλό θα ήταν να έλεγε κάτι κ για τα ελλείμματα κ χρέη που μας φόρτωσε»,.


«Μιας που αποφάσισε να μιλήσει ο Καραμανλής, μετά από σιωπή 6 χρόνων, καλό θα ήταν να έλεγε κάτι κ για τα ελλείμματα κ χρέη που μας φόρτωσε»,έγραψε  στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης.
Το tweet του κ. Παπαδημούλη




                          **************************** 


- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Βενιζέλος – Παπακωνσταντίνου δεν θα γλιτώσουν για τα υποβρύχια!

«Κλείσατε την βουλή για να φυγαδεύσετε τον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου με την σκανδαλώδη σύμβαση των υποβρυχίων, όπου μάλιστα ξέπλυναν τους γερμανούς μιζαδόρους. Έρχεται όμως η ώρα να λογοδοτήσουν. Η κυρία Μπακογιάννη ως υπουργός άφησε τον Χριστοφοράκο να φύγει. Ρίχνοντας μάλιστα τις ευθύνες στον κύριο Χαλαστάνη. Τον κύριο Χαλαστάνη που τον είδαμε να διαχειρίζεται και την λιστα Λαγκαρντ. Και σήμερα κατέχει υψηλότατη διπλωματική θέση!»
Και συνέχισε λέγοντας: «Ψηφίζοντας ΝΑΙ, νομιμοποιούμε τον Σημίτη, τον Παπακωνσταντίνου, τον Παπαντωνίου, τον Χριστοδουλάκη και όλους αυτούς που οδήγησαν την χωρα στην καταστροφή και δημιούργησαν αυτό το επονείδιστο χρέος»!

                         *********************************

- Ο Σουλτς εξηγεί το σχέδιο για το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα

Κυνική Ομολογία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, εξηγεί βήμα προς βήμα το πως «θα τελειώσουμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνεται πως οι Times, σε χτεσινό τους δημοσίευμα, αναφέρονταν σε «κορυφαίο Γερμανό πολιτικό», ο οποίος μίλησε για τις διεργασίες που γίνονται ώστε να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει αλλαγή κυβέρνησης με «αρεστό» πρωθυπουργό. Τα βήματα όπως τα περιγράφει ο ίδιος ο Μάρτιν Σουλτς είναι: «Ναι» στο δημοψήφισμα, πτώση Τσίπρα, κυβέρνηση τεχνοκρατών με λογική συμφωνία, «τέλος εποχής για ΣΥΡΙΖΑ». 
Ειδικότερα, στη Handelsblatt, ο Μάρτιν Σουλτς αναφέρει πως «αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, θα παραιτηθεί».

Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε. Αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ». «Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξή του ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως «η εμπιστοσύνη του στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί έχει φτάσει στο απόλυτο μηδέν» και κατηγόρησε για «ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Αλέξης Τσίπρας λέει «είναι απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα, δείχνοντας σχεδόν έναν δημαγωγικό χαρακτήρα».  

Αργότερα ο Μάρτιν Σουλτς με μήνυμά του στο Twitter ισχυρίστηκε πως «οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν». Το μήνυμα του Σουλτς στο Twitter που αναφέρει πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν: 

                            ******************************

- Κλέων Γρηγοριάδης στο MEGA: «Όχι στη χούντα της ιδιωτικής τηλεόρασης σας» [ΒΙΝΤΕΟ]

Τηλε-Κούγκι




    *********************************



Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, παρομοίασε τη στάση των ελληνικών ιδιωτικών καναλιών με αυτή των κρατικών καναλιών της Βορείου Κορέας, με πρωινό του μήνυμα στο Twitter.
Και συνέχισε λέγοντας «Όχι, μένουμε Ευρώπη με αξιοπρέπεια».
                     

     



 *******************************

ΣΗΚΩΝΟΥΝ τα χέρια και φωνάζουν!!!! «ΌΧΙ» οι φίλοι του ΠΑΟΚ!


Με κοινή ανακοίνωσή τους, 18 σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ πήραν ξεκάθαρη θέση για το δημοψήφισμα λέγοντας πως θα στηρίξουν το «Όχι», σεβόμενοι την αντίθετη άποψη!
Η ανακοίνωση:
«Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια είμαστε εμείς.
Εμείς που είδαμε τους εαυτούς μας να μένουν άνεργοι ή να δουλεύουν για 400-500 ευρώ το μήνα, εμείς που είδαμε συγγενείς και φίλους να μεταναστεύουν μαζικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, εμείς που είδαμε ουρές χιλιομέτρων έξω από τον ΟΑΕΔ, εμείς που είδαμε ουρανοκατέβατους τραπεζίτες να προσγειώνονται στην πρωθυπουργική καρέκλα.
Εμείς που είδαμε ειδικούς τεχνοκράτες να συμβουλεύουν αυτούς που δεν είχαν λεφτά για το επόμενο γεύμα τους, να κάνουν οικονομία. Εμείς, οι “άτυχοι της υπόθεσης”, η χαμένη γενιά που θυσιάστηκε για να σωθούν ντόπιες και ξένες τράπεζες, δεν περιμένουμε κανέναν πολιτικό και κανένα κόμμα να μας πει τι θα κάνουμε: Θα σεβαστούμε την αξιοπρέπεια μας και τις αρχές που χαρακτηρίζουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σήμερα, αύριο, την Κυριακή, αλλά και πάντα…
Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ, αλλά σεβόμαστε και αυτούς που έχουν την αντίθετη άποψη. Στην τελική αυτό που έχει σημασία είναι η ομοψυχία όλου του λαού, τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΘΥΡΑ 4, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΤΟΥΜΠΑ, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΚΑΒΑΛΑ, “LEMMY” ΕΥΟΣΜΟΣ, ΚΥΜΙΝΑ-ΜΑΛΓΑΡΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΑΜΠΑΛΑΕΑ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ».

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου