ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ο Ντάισενμπλουμ: Το ΟΧΙ είναι πιθανότερο από το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής

Mε μια δήλωση ΒΟΜΒΑ που «καταπίνει» όλες τις προηγούμενες δηλώσεις του ιδίου και άλλων κοινοτικών αξιωματούχων,.....
ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Algemeen Dagblad, δηλώνει πώς “Το «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα δεν σημαίνει κατ” ανάγκην Grexit” και πρακτικά θέλει να προλάβει αυτό που όλοι βλέπουν:
Το «ΟΧΙ» είναι πιθανότερο από το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όσο και αν το «ΝΑΙ» ακούγεται περισσότερο λόγω του κλεισίματος των τραπεζών από την ΕΚΤ και την ΤτK
Την ίδια στιγμή έκθεση -φωτιά- δημοσίευσε το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, στην οποία ζητά την ελάφρυνσή του και δηλώνει πως δεν είναι βιώσιμο, όπως αναφέρει το προσχέδιο ανάλυσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2015.
Το ΔΝΤ ζητεί κούρεμα του Χρέους κατά 30%. Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το Χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022.Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015-2018 θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ (κάτι που το ΔΝΤ έχει γράψει ήδη) και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι εξαιτίας της εύθραυστης δυναμικής που παρουσιάζει το Δημόσιο Χρέος απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των πιστωτών της χώρας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να επεκταθεί η περίοδος χάριτος που έχει παραχωρηθεί για τα δάνεια του Μνημονίου στα 20 χρόνια και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η ΕΕ στα 40 χρόνια.
«και ΟΧΙ να ψηφίσουν οι Ελληνες την Κυριακή θα παραμείνουν στην ευρώπη»
Σε ότι αφορά τον Ντάϊσενμπλουμ δηλώνει ότι: Αν κερδίσει το στρατόπεδο του «όχι», αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη «Grexit»!
Ίσως ο Γ.Ντάισενμπλουμ να έχει συνειδητοποιήσει ότι το «όχι» τελικά έχει πολλές δυνατότητες να κερδίσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής και είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να αρχίσει να μαζεύει πολλές από τις προηγούμενες ΧΧΧlarge δηλώσεις του…
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.