Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΄΄ΚΕΡΝΕΟ΄΄


Με αφορμή την άρνηση του Δημάρχου και της παράταξής του να συζητηθεί το θέμα των μεταλλείων στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και με δεδομένες τις ραγδαίες εξελίξεις στα εργασιακά  θέματα  των μεταλλείων  προχωράμε στην ενημέρωση των Πολιτών.......

Η παράταξή μας, όπως επανειλημμένα έχει εκφραστεί διαμέσου του θεσμικού οργάνου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι υπέρ της στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:  τήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και συνεχούς λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών από πλευράς του Κράτους.
Η δεύτερη παράμετρος, τις τελευταίες δεκαετίες, έχει ατονήσει με αποτέλεσμα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις όλο και μεγαλύτερης μερίδας συμπολιτών μας, επικαλούμενοι πλήρη ασυδοσία.
Συνέπεια αυτού, μεταξύ άλλων, αποτελούν οι συνεχείς καταγγελίες εργαζομένων της εταιρείας ‘KERNEOS’ για παράβαση των όρων υγιεινής και ασφάλειας, την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, θέματα  για τα οποία έχει ήδη επιληφθεί η Επιθεώρηση Μεταλλείων και η Επιθεώρηση Εργασίας και για τα οποία αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν.
Παράλληλα, οι συνεχείς απολύσεις εργαζομένων- τις οποίες ο Νόμος δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη- έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα στην Τοπική Κοινωνία, η οποία βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, ειδικά μετά την υποβάθμιση του Νοσοκομείου,  διαμέσου μιας παρατεταμένης και ατέρμονης περιόδου Οικονομικής εξαθλίωσης.
Πάγια θέση μας είναι η εξασφάλιση της ανταποδοτικότητας από τη μεγαλύτερη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Δήμο μας και εκμεταλλεύεται το Φυσικό μας πλούτο σε συνδυασμό με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και η λειτουργία της, με τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής. Η Κοινωνική συναίνεση στην προσπάθεια αυτή διακατέχει πρωτεύοντα ρόλο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τήρηση των παραπάνω θεμελιωδών κανόνων.
Στο πλαίσιο αυτό ο συνδυασμός μας είναι υπέρ της Νόμιμης απασχόλησης του ντόπιου και μόνο εργατικού δυναμικού.
Καταδικάζουμε την καταστρατήγηση των όρων και προϋποθέσεων ασφαλούς εργασίας.
  Καλούμε τη Διοίκηση της ‘KERNEOS
στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανόνων εργασίας
στην πρόσληψη ντόπιου εργατικού δυναμικού

στην επανεξέταση της Πολιτικής των απολύσεων, δείχνοντας έμπρακτα δείγματα ‘κοινωνικής αλληλεγγύης’ τα οποία είναι απαραίτητα στην εποχή μας για να αντεπεξέλθουμε στην κρίση και να διατηρήσουμε αδιάρρηκτο τον Κοινωνικό Ιστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου