Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

"ΚΕΡΝΕΟΣ" - Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

«Η ΚΕΡΝΕΟΣ» στους λίγους μήνες που εγκαταστάθηκε στη Φωκίδα έχοντας εξασφαλίσει από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες τις σκανδαλώδεις συμβάσεις εξόρυξης, παραχώρησης και βανδαλισμού της γης μας με τις ευλογίες των προηγούμενων κυβερνήσεων και των «τοπικών αρχόντων»,.....
έδειξε το σκληρό πρόσωπο του εργοδότη απέναντι στους εργαζόμενούς της, χρησιμοποιώντας μεθόδους τρομοκρατίας, εκφοβισμού και ρεβανσισμού στα Σωματεία και στους συνδικαλιστές.
Απέλυσε προ δεκαημέρου τρείς εργαζόμενους και στους ίδιους τους εργαζόμενους δήλωσε ότι υπάρχει και συνέχεια, αναφέροντας μάλιστα τον αριθμό κάποιων δεκάδων.
Και πριν  αλέκτωρ λαλήσει τρις , ακόμη 10 εργαζόμενοι προστέθηκαν στον κατάλογο των απολυμένων από  τη νέα διοίκηση  της εταιρίας «ΚΕΡΝΕΟΣ» ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 13 ή σύμφωνα με εκπροσώπους του σωματείου στους 18 , αν συνυπολογίζουμε και εκείνους που φέρονται να πιέστηκαν δηλώνοντας εθελουσία έξοδο.
Όλες οι ενέργειες της νέας διοίκησης των «Ευρωπαϊκών Βωξιτών» έχουν ένα και μόνο χαρακτηριστικό: κήρυξη πολέμου. Πολέμου ταξικού αλλά που τελικά καταλήγει ενάντια σε όλη την τοπική κοινωνία. Πολέμου που θέλει να μας πάει πίσω, όχι στο προηγούμενο αιώνα αλλά στις απαρχές του καπιταλισμού και στην πλήρη απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης ζωής μπροστά στην «απογείωση του αερόστατου». Στον πόλεμο αυτό πρέπει να απαντήσει σύσσωμη η τοπική κοινωνία. Μας αφορά όλους και πρέπει να το δείξουμε. Να βρούμε όλους τους συμμάχους και έντιμους συμπαραστάτες στη στοιχειώδη εφαρμογή των νομοθετημένων και όχι αυτονόητα κατακτημένων.
·        Τα Υπουργεία και  ο βουλευτής του νομού που πρέπει να αναλάβουν δράση ώστε να δομήσουν  ευρύτερες συμμαχίες στο κοινοβούλιο για την υπεράσπιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που πλέον εκ των πραγμάτων έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση, ακόμη και το δικαίωμα να είσαι βέβαιος ότι στο τέλος της βάρδιας θα ξαναδείς τα παιδιά σου.
·        Την Περιφέρεια, που ο περιφερειάρχης με τις αποφάσεις για την εταιρεία στηρίζοντας  την «υγιή επιχειρηματικότητα»  βγάζει τα ενοχλητικά στηθαία ασφαλείας από τον εθνικό δρόμο ( Καμιώτισα). «Σφύζει από υγεία» όπως την αντιλαμβάνεται και την στηρίζει ο περιφερειάρχης αφού αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών η εταιρεία και το τζίρο παράγει σαν κοινωνικό προϊόν απολύσεις.   
·        Το Δήμο που δεν πρέπει να παραμείνει σε άνευρα και ανούσια ψηφίσματα και μάλιστα κατόπιν εορτής.
·        Τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς π.χ.  Σύλλογοι Μεταλλειολόγων, ΤΕΕ  κ.α.να μας πουν για τις νέες μεθόδους εκμετάλλευσης που εφαρμόζει η KEΡΝΕΟΣ. Η στοιχειώδης δεοντολογία απαιτεί την παρέμβαση των ελλήνων μεταλλειολόγων για να υποστηρίξουν όσα μαθαίνουν στα πρώτα έτη στο Πολυτεχνείο.
Η συμπαράσταση των τοπικών φορέων από τους συνταξιούχους μέχρι τους συλλόγους των νέων είναι ενδεικτική της ομοθυμίας που πρέπει να μας διαπεράσει ως τοπική κοινωνία. Εναπόκειται σε μας να βρούμε τον τρόπο να συντονίσουμε τη δράση και συμπαράσταση όλων σε μια ελάχιστη βάση: Αυτή της αντιμετώπισης του πολέμου που κήρυξε η KΕΡΝΕΟΣ και οι ντόπιοι εκπρόσωποί της.
Μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και ισοπέδωση των πάντων, αυτός  είναι ο στόχος τους.
Ο συνδικαλισμός και η ενότητα των εργαζομένων είναι η απάντησή μας, ο μόνος σίγουρος τρόπος να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά  αυτή η επίθεση.
Το πρώτο βήμα είναι η απεργία της Παρασκευής που η επιτυχία της είναι τόσο σημαντική όσο και η ύπαρξη των συνδικάτων.
Η σύγκρουση ξεκίνησε και για πρώτη φορά η μάχη αυτή θα δοθεί ενώ υπάρχει στην κυβέρνηση κόμμα της αριστεράς.
Τα κόμματα της αριστεράς και η κοινωνία της Φωκίδας πρέπει να σταθούν  στο ύψος των περιστάσεων. Η μάχη είναι πραγματική και καλούμαστε όλοι μαζί να  στηρίξουμε τον αγώνα με πρώτους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και από πίσω τους όλη την κοινωνία που πρέπει να γνωρίζει ότι διεκδικεί τον πλούτο της.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και όλων μας θα πρέπει να είναι να σταματήσει το συντελούμενο  οικολογικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα. Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση νόμιμα αμειβόμενης, πλήρους και σταθερής εργασίας με σύγχρονες, δίκαιες και δημοκρατικές εργασιακές σχέσεις, με αναβαθμισμένη εργατική συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων χωρίς μείωση των αποδοχών για ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ .
Ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας καταγγέλλει την εταιρεία «ΚΕΡΝΕΟΣ» για την απάνθρωπη εργασιακή πολιτική που ακολουθεί και στέκεται  στο πλευρό των απολυμένων και των εργαζομένων και θα αγωνιστεί μαζί τους για :
Ø Την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και για την επαναπρόσληψη των απολυμένων.
Ø Την αποκατάσταση του συλλογικού εργατικού δικαίου (συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων εργασίας).
Ø Τον δραστικό περιορισμό και την κατάργηση ελαστικών μορφών εργασίας.
Ø Την καταπολέμηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παρανομίας.
Ø Την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων
Ø Την μη μείωση μισθών και επιδομάτων όπως άρχισε να κάνει η νέα εργοδοσία.
Ø Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία, ο εκφοβισμός, οι απειλές και  η συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας συμπαραστέκεται στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων και σε κάθε κινητοποίηση που γίνεται για τη στήριξή του.
Ο αγώνας   συνεχίζεται .
Άμφισσα  9 Ιουνίου 2015

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου