Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το εάν οι υβριστές bloggers γνώριζαν τον Βαγγέλη - Ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα, κάποια ζουν στην Κρήτη

Το ενδεχόμενο οι αδίστακτοι bloggers που αμαύρωσαν με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη να γνώριζαν προσωπικά τον 20χρονο φοιτητή εξετάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος......

«Άτομα με ρητορική μίσους για ένα πεθαμένο παιδί μπορεί να έχουν επιτεθεί σε εκείνο και όταν ήταν ζωντανό. Εξετάζουμε το κατά πόσο κάποιοι από αυτούς τους bloggers γνώριζαν τον Βαγγέλη και εάν είχαν ασκήσει bullying σε βάρος του», λέει αξιόπιστη πηγή της ΕΛ.ΑΣ.
Τα συγκεκριμένα άτομα –άριστοι γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών- για τα οποία διαπιστώθηκε ότι έβριζαν χυδαία σε ιστοσελίδα τον Βαγγέλη είναι μέχρι στιγμής οχτώ. Εντύπωση προκαλεί ότι κάποιοι από αυτούς είναι κάτοικοι Κρήτης. «Οι διαχειριστές που έχουμε εντοπίσει γνωρίζονται μεταξύ τους και βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Έκαναν χαβαλέ με χυδαιότητες κατά του νεκρού. Η Google ανταποκρίθηκε προς τιμήν της γρήγορα στο αίτημά μας και έτσι προκρατήθηκαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Έτσι όταν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και μπορούσαμε και τυπικά να τους εντοπίσουμε δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος», προσθέτει αξιωματικός της Αστυνομίας.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε τη Δευτέρα ποινική δίωξη σε βάρος τους για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση». Η δικογραφία εστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ανακάλυψη των δραστών.
Όπως ανακοινώθηκε, τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιτήδειων εντοπίστηκαν και τα σχόλια που ξεπερνούν κάθε όριο προσβολής και ύβρης κατέβηκαν.
Η κινητοποίηση των Αρχών έγινε μετά από πολλές καταγγελίες στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού «Cyber Alert». Οι καταγγελίες που κατακλύσανε το Κέντρο ήταν τόσο τηλεφωνικές όσο και μέσω email.
Για τις ενέργειες αυτές ενημερώθηκαν οι γονείς του Βαγγέλη, οι οποίοι μπορούν παράλληλα να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για προσβολή μνήμης νεκρού. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων.
Πληροφορίες: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου