Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Συνελήφθησαν για κλοπές από Ιερούς Ναούς και οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αντίκυρας Βοιωτίας

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι διέπρατταν συστηματικά κλοπές από Ιερούς Ναούς και οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αντίκυρας Βοιωτίας.....

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, τις οποίες διέπραξαν από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έως και χθες (14-03-2015)
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες
Συνελήφθησαν, χθες (14-03-2015) το απόγευμα στην Αντίκυρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 56 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών – διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς και οικίες στην ευρύτερη ανωτέρω περιοχή και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στις προαναφερόμενες κλοπές.
Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει το χρονικό διάστημα από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έως και χθες (14-03-2015), τουλάχιστον έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής και συγκεκριμένα:
  • Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
  • Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην παραλία Διστόμου, όπου επίσης αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
  • Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν αγιογραφημένες εικόνες, χρηματικό ποσό, μία ηλεκτρική συσκευή και άλλα αντικείμενα.
  • Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν την μικροφωνική εγκατάσταση.
  • Διάρρηξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Αντίκυρα, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό του.
  • Κλοπή – διάρρηξη σε οικία, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ και οικιακές συσκευές, συνολικής αξίας (3.000) ευρώ.
  • Κλοπή – διάρρηξη σε τροχόσπιτο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, όπου αφαίρεσαν από το εσωτερικό του όλο τον οικιακό εξοπλισμό.
Μέρος των κατασχεθέντων προϊόντων κλοπών, τα οποία φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων αντικειμένων και να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης των δύο κατηγορουμένων.
Οι συλληφθέντες, με την σε βέρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου