Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δέος από την τρισδιάστατη απεικόνιση του τάφου στην Αμφίπολη

Η αρχαιολογική σκαπάνη πλέον λίγο πριν τον τρίτο διαφραγματικό τοίχο

Το γύρο του κόσμου κάνει η πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης παρουσίαστηκε χθες από τον αρχιτέκτονα Μ. Λεφαντζή, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο.....

Στο σχεδιάγραμμα απεικονίζονται οι δύο διαφραγματικοί τοίχοι, επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες, ενώ αντιστοιχίζονται τα ευρήματα προς τα σημεία όπου βρέθηκαν, προσφέροντάς μας μία πιο σφαιρική εικόνα για τη μέχρι στιγμής πρόοδο των ερευνών.
newsbeast.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

    ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ!.
    ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ?
    ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ! ΤΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ....
    ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ...ΤΟΥΣ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΥΣ....

    *******Πού είναι ο Διονύσιος Σολωμός;

    Σχεδόν ολοσχερή καταστροφή υπέστη η μαρμάρινη προτομή του Διονυσίου Σολωμού, η οποία επιβίωσε σε πολέμους, κατοχές και εμφυλίους.

    Έκπληκτοι οι διαβάτες του κήπου βλέπουν τα κομμάτια του έργου του σπουδαίου γλύπτη Θωμά Θωμόπουλου στο χώμα, ενώ απουσιάζει η κεφαλή του εθνικού μας ποιητή.

    Τα στόματα είναι σφραγισμένα και κανείς δεν δίνει εξηγήσεις για το πώς καταστράφηκε η προτομή, η οποία στέκει εκεί από το 1925. Ακόμη περισσότερο αν διασώζεται το τμήμα ή τα τμήματα που λείπουν και πώς είναι δυνατό να μην ενημερώθηκαν το κοινό ή οι Αρχές για τη μέγιστη αυτή καταστροφή.

    Πηγή: Δημοκρατία********

    ΑπάντησηΔιαγραφή