Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Υψηλός κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών

Υψηλός κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στις περιφέρειες Αττικής, νότιας Βοιωτίας και κεντρικής και νότιας Εύβοιας υπάρχει για σήμερα Τετάρτη 13 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.....


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία έχει φροντίσει να ενημερώσει τόσο τις αρμόδιες κρατικές αρχές, όσο και τις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τυχόν πυρκαγιές που θα εκδηλωθούν.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Κλασσικότερα παραδείγματα των παραπάνω περιπτώσεων είναι: η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Επιπρόσθετα σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου