Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το 2ο Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας LEADER «Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ»

Το 2ο  Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας LEADER
«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ»
υπέγραψε η Πρόεδρος της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε

       Η Πρόεδρος του Δ.Σ της «Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» Γιώτα Γαζή συνυπέγραψε με  τους υπόλοιπους 4 εταίρους εκπροσώπους των Αναπτυξιακών Εταιρειών (ΟΤΔ  LEADER) ....
το σχέδιο διατοπικής συνεργασίας με τίτλο «Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ», στην συνάντηση έναρξης υλοποίησης του σχεδίου  που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε ΟΤΑ στην Ναύπακτο.
     Στην συνάντηση και την τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Αναπτυξιακών Ανωνύμων Εταιρειών της περιοχής υλοποίησης του σχεδίου συνεργασίας και συγκεκριμένα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΚΗΣ Α.Ε , της «ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Ε» , της «Αναπτυξιακής Βόρειας Πελοποννήσου Α.Ε», της «ΑΧΑΪΑ Α.Ε» και της  «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε».  .
      Το διατοπικό σχέδιο συνεργασίας υλοποιείται και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «προσέγγισης LEADER» του ΥΠΑΑΤ,  με συνολικό προϋπολογισμό 194.000,00 ευρώ. Η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε συμμετέχει στο εν λόγω σχέδιο με το ποσό των 40.000,00 ευρώ.
Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του σχεδίου συνεργασίας αναμένεται να είναι τα ακόλουθα:
§        Ανάδειξη των κυρίων χαρακτηριστικών του Κορινθιακού Κόλπου όπως βιοποικιλότητα, πανίδα, χλωρίδα, γεωμορφολογία, φυσικά φαινόμενα αλλά και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος όπως ιστορία, πολιτισμός, τουρισμός μέσα από τηv δημιουργία λευκώματος για τον Κορινθιακό Κόλπο καθώς και με την δημιουργία ντοκιμαντέρ για τον Κορινθιακό Κόλπο , το οποίο θα χαράξει μία διαδρομή κατά την οποία θα δίνεται έμφαση στην κάθε περιοχή παρέμβασης μέσα από την ιστορική και πολιτισμική αναδρομή τους και στην επίδρασή του Κορινθιακού Κόλπου για τη διαμόρφωση της ιστορίας και του πολιτισμού των συμμετεχουσών περιοχών.
§        Αφύπνιση συνείδησης της εκπαιδευτικής κοινότητας όσον αφορά την ιχθυοπανίδα, την ιστορία του Κορινθιακού Κόλπου και τη σχέση του με την πορεία και εξέλιξη των περιοχών που άπτονται του Κορινθιακού. Κατά την διάρκεια υλοποίησης του σχεδίου προβλέπονται δράσεις ενίσχυσης της εκπαίδευσης μέσω διαδραστικού εργαλείου (portal) και εκπαιδευτικού πακέτου και χαρτών.
§        Ευαισθητοποίηση τοπικής κοινότητας για την υφιστάμενη περιβαλλοντική κατάσταση του Κορινθιακού Κόλπου μέσω διοργάνωσης ημερίδων που θα αναδείξουν θέματα όπως ο ιστορικός, φυσικός και θαλάσσιος πλούτος του Κορινθιακού.
§        Δικτύωση συμμετεχουσών περιοχών και φορέων – οργανώσεων προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου, μέσω διοργάνωσης εκδηλώσεων, όπου θα προβληθούν τα αποτελέσματα των δράσεων και θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις.
§        Προβολή ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών συμμετεχουσών περιοχών καθώς και ανάδειξη της επίδρασης του Κορινθιακού Κόλπου στη διαμόρφωση της ιστορίας, και του πολιτισμού των συμμετεχουσών περιοχών.



Άμφισσα 30/05/2014

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΝ.ΦΩΑ.Ε

Γιώτα Γαζή
Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου