Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Απαράδεκτη η παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού σε ιδιώτες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαράδεκτη είναι η διυπουργική απόφαση με την οποία παραχωρείται συνολικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού στο ΤΑΙΠΕΔ... κάτι που σημαίνει ότι χαρίζεται η περιουσία του ελληνικού λαού σε ιδιώτες. Ακόμη χειρότερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού (ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.α.) θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, καθώς ο απώτερος σκοπός της μεταβίβασης του ΧΚΠ στο ΤΑΙΠΕΔ είναι να συγκεντρωθούν  όλες οι επιχειρήσεις στη κορυφή του Παρνασσού, γεγονός το οποίο..θα επιφέρει  την περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση του βουνού.



Γιάννης Σταθάς
Βουλευτής Βοιωτίας
ΣΥΡΙΖΑ

3 σχόλια:

  1. αυτός ο κύριος Σταθάς , μάλλον δεν έχει καμία επίγνωση της πραγματικότητας ,και πόσο κόστιζε στον ελληνικό λαό επί δεκαετίες η λειτουργία του ΧΚΠ από το Δημόσιο. Και μεγάλη εντύπωση μου κάνει που ένα blog Παραπαρνάσσιο φιλοξενεί τόσο άκυρες δηλώσεις από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη χιονοδρομία και την τουριστική ανάπτυξη ορεινών περιοχων. Κάντε κύριοι πρώτα μια ερευνα της μέχρι στιγμής διαχείρισης του κέντρου , μιλήστε με ανθρώπους που έχουν γνώσεις στο αντικείμενο και μετά φιλοξενείτε σχόλια πολιτικών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντώ γιατί αναφέρεις ότι το blog δεν πρέπει να δημοσιεύει δελτία τύπου με τα οποία μερικοί δεν συμφωνούν.
    Αυτό νομίζω δεν χρειάζεται απάντηση και καταλαβαίνεις αγαπητέ ανώνυμε για πιο λόγο.
    Από αυτά που αναφέρεις νομίζω ότι είσαι της γνώμης πράγματι το Χιονοδρομικό να δοθεί σε ιδιώτες όπως είναι επιπλωμένο μάλιστα ( εννοώ τα 30 τόσα εκατομ. Επένδυση που είναι σε εξέλιξη)
    Επειδή εργαζόμουν στο Χιονοδρομικό έως το 2002 να σε ενημερώσω ότι:
    Το ΧΚΠ κατάφερνε να έχει μικρό παθητικό, μάλιστα κάποια περίοδο είχε και κέρδη, όταν λειτουργούσε με 50 μόνιμους υπαλλήλους, με πάνω από 100 εποχικούς εργαζόμενους, με αρκετά έσοδα οι ΔΥΟ Αμφίκλειας και Λειβαδιάς, με υποκαταστήματα ΙΚΑ που στη συνέχεια έκλεισαν λόγω μαύρης εργασίας και χαμηλά έσοδα από επαγγελματίες της περιοχής ( άρα χαμένα χρήματα για το Ελληνικό δημόσιοι).
    Θα μπορούσα να αναφέρω και τις αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες από την πολιτική της ιδιωτικοποίησης του ΧΚΠ (μη καταβολή εκμισθώσεων κλπ).
    Αυτά προς το παρών.
    Χ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή