Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στην Ιτέα

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ......

«Ανακοινώνεται ότι εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, από αρμόδιο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ), το ύποπτο δέμα που εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος, προσαρμοσμένο – ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Η προανάκριση για το περιστατικό ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω περιστατικό, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.»

Ζητούσαν εκδίκηση για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη;
Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είχε γίνει η μεταγωγή του Αλβανού κρατουμένου Ιλί Καρέλι, προς τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, μετά την άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου και το θάνατο του ίδιου από το βασανισμό του, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι σε βάρος αστυνομικών του Α.Τ. Ιτέας έχουν ασκηθεί διώξεις για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι, ο οποίος την 25η Μαρτίου κατέσφαξε με αυτοσχέδιο μαχαίρι στις φυλακές του Μαλανδίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη.

Τέτοιους φακέλους συνήθιζε να αποστέλλει η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», στο πλαίσιο του γενικευμένου σχεδίου με την ονομασία «Σχέδιο Φοίνικας».

Τελευταία απόπειρα, με παρόμοιο φάκελο είχε αποδέκτη τον αρμόδιο εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρη Μόκκα. Εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι, το καλοκαίρι του 2013.

Τότε, είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη δύο άτομα για αυτές τις επιθέσεις, ενώ και τον Νοέμβριο του 2010, κατά την ομαδική αποστολή 14 φακέλων από τη « Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» , είχαν συλληφθεί δύο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Παναγιώτης Αργυρού και ο Γεράσιμος Τσάκαλος.

Κατά καιρούς, παρόμοιοι φάκελοι έχουν αποσταλεί, με αποδέκτες υπουργούς, τις φυλακές Κορυδαλλού και διάφορες κρατικές υπηρεσίες, αλλά εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου