Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Μονοπάτι Παρνασσού 2014 - Τελικά ο καιρός είχε τον τελευταίο λόγο! - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.04.2014

Δελτίο τύπου 28/4/2014
    Τελικά ο καιρός είχε τον τελευταίο λόγο!
      Όπως είχαμε πει και στο προηγούμενο δελτίο τύπου στις 24/4 η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή για την περιοχή του Παρνασσού ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική.....
Έτσι όλο το διάστημα που απέμενε, προχωρήσαμε σε ενίσχυση της σήμανσης της διαδρομής για την περίπτωση περιορισμένης ορατότητας. Προγραμματίσαμε επιπλέον σημεία ελέγχου και ενισχύσαμε τους σταθμούς (ζεστό ρόφημα, αντίσκηνα κλπ)
      Ο σχετικά καλός καιρός το Σάββατο το απόγευμα σε συνδυασμό με την απουσία βροχής όλη τη νύχτα, παρά το “βαρύ” ουρανό, άφησε κάποιο περιθώριο αισιοδοξίας. Μετά τις 6 το πρωί όμως  οι ελπίδες διαψεύστηκαν καθώς άρχισε σταθερή ισχυρή βροχή με κεραυνούς κατά διαστήματα και περιορισμένη ορατότητα. Όσο περνούσε η ώρα η Αμφίκλεια γέμιζε με αθλητές που έρχονταν στη γραμματεία του αγώνα ρωτώντας με αγωνία για την κατάσταση στο βουνό, ενώ άλλοι που βρίσκονταν στο δρόμο τηλεφωνούσαν να μάθουν αν είχαμε αναβάλει ή ματαιώσει τον αγώνα.
      Αρχικά αποφασίσαμε την χρονική μετάθεση του αγώνα κατά μία ώρα με την ελπίδα της βελτίωσης του καιρού. Οι δρόμοι στην Αμφίκλεια αλλά και όλα τα μονοπάτια του βουνού ήταν ήδη πλημμυρισμένα. Στη συνέχεια μεταθέσαμε την ώρα εκκίνησης όλων των αθλητών στις 11:00 πάντα με την ελπίδα βελτίωσης του καιρού. Όταν όμως έφτασε και αυτή η ώρα, με τη βροχή σταθερή αν και λίγο μειωμένη σε ένταση, αλλά κυρίως με τους κεραυνούς να εξακολουθούν να πέφτουν αποφασίσαμε την οριστική διακοπή του αγώνα.
      Η απογοήτευση όλων ήταν μεγάλη, και των αθλητών που ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να τρέξουν και δεν τους επέτρεψαν οι συνθήκες να το κάνουν, αλλά και των διοργανωτών που είχαν κάνει όλη την προετοιμασία χωρίς τελικό θετικό αποτέλεσμα.
      Όμως ο καιρός μας επιφύλασσε ακόμα ένα παιχνίδι, καθώς από τις 12:00 άρχισε σαφώς να βελτιώνεται και αργότερα το μεσημέρι σταμάτησε εντελώς η βροχή.
      Συνοψίζοντας και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση η απόφαση μας είχε να κάνει όχι τόσο με την επικινδυνότητα του πεδίου λόγω της βροχής, με την οποία οι αθλητές μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο εξοικειωμένοι, όσο με τον τεράστιο κίνδυνο που σημαίνει η πτώση κεραυνών. Η απόφαση αυτή ήταν δύσκολη να παρθεί, όμως ήταν και η μόνη που μπορούσαμε να πάρουμε με βάση τις πληροφορίες που έρχονταν από τους ανθρώπους μας στο βουνό,γιατί σημαντικότερα όλων κρίναμε ότι είναι η ζωή και ησωματική ακεραιότητα αθλητών και εθελοντώνΑισθανθήκαμε ότι δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε μ” αυτό ελπίζοντας να σταθούμε τυχεροί.
      Όσον αφορά στο μέλλον τώρα είμαστε σε αναζήτηση πρόσφορης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των αγώνων μέσα στο επόμενο διάστημα. Θα προσπαθήσουμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας το συντομότερο δυνατόν, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε στους αθλητές και στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα τη μικρότερη δυνατή αναστάτωση.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2014”
File17File26

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου