Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Άρχισε η διάσπαση

Αναποφάσιστοι οι περισσότεροι εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά
Άρχισε η διάσπαση...

-Έχουμε ήδη τις πρώτες μεταγραφές προς τον κ. Θ.Παναγιωτόπουλο.
-Η ομάδα, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, δεν δείχνει να διατηρεί τη συνοχή της.
-Σε δύσκολη θέση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί άψογα και με τους δυο υποψήφιους. –Δεν θέλουν να στεναχωρήσουν το Δήμαρχο Νίκο Φουσέκη, από τη μια, αλλά αισθάνονται πιο απελευθερωμένοι από την άλλη.


Η αλλαγή φρουράς ως προς τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της πλειοψηφίας δεν φαίνεται να επηρεάζει ειλημμένες αποφάσεις των εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων.
Τα μέλη της δημοτικής παράταξης χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: σε αυτούς που «συνταξιοδοτούνται, σε αυτούς που δεν έχουν αποφασίσει αν θα είναι ξανά υποψήφιοι και δίπλα σε ποιόν από τους δυο υποψηφίους κυρίους Παναγιωτόπουλο και Ταγκαλή και σε αυτούς που «πιστοί» στο Δήμαρχο θα προχωρήσουν στο πλευρό του κ. Ταγκαλή.
Ωστόσο, αν και οι περισσότεροι δεν επιθυμούν να στεναχωρήσουν το Δήμαρχο, ειδικά τώρα, αισθάνονται πιο απελευθερωμένοι που δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος, ενώ κάποιοι έχουν ήδη μετακινηθεί ή έχουν βάλει πλώρη για το συνδυασμό του κ. Παναγιωτόπουλου.

Φορτισμένο το κλίμα και ψυχολογικά για τους συμβούλους

Η διάσπαση που έχει επέλθει εντός του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου έχει επηρεάσει ψυχολογικά πολλούς εν ενεργεία συμβούλους που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση να αποφασίσουν ποιόν να επιλέξουν. Από τη μια δεν θέλουν να στεναχωρήσουν τον ίδιο το Δήμαρχο Νίκο Φουσέκη που αισθάνεται πικραμένος και προδομένος. Από την άλλη, έχουν συνεργαστεί και με τους δυο υποψηφίους τους οποίους θεωρούν εξίσου καλούς και άξιους. Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει ψυχολογικό κόστος και στους ίδιους.
Ωστόσο, το ψηφοδέλτιο, παρότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πείσουν για το αντίθετο, δεν διατηρεί τη συνοχή του, καθώς μπορεί η συντριπτική τους πλειοψηφία να δείχνει προς το παρόν ότι επιθυμεί να στηρίξει τον κ. Ταγκαλή, είτε είναι εντός, είτε εκτός ψηφοδελτίου, ωστόσο ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες μεταγραφές. Αριθμητικά σήμερα δεν είναι μεν πολλοί αυτοί που δείχνουν πρόθυμοι να κινηθούν παίζοντας με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο, αυτό του κ. Παναγιωτόπουλου, σεβόμενοι το σημερινό Δήμαρχο Νίκο Φουσέκη, παρότι δημόσια κάποιοι εξ αυτών προσπαθούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις. Δεν ξέρουμε όμως, ειδικά για κάποιες περιπτώσεις, κατά πόσο είναι θετικό αυτό για τον κ. Ταγκαλή. Επιπλέον, όσο περνούν οι μέρες βλέπουμε ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει διεισδυτικότητα εντός της συγκεκριμένης παράταξης και κάποιοι, αν και δεν ανακοινώνονται, έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό του.

Οι αποχωρούντες από τον Α Βαθμό

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις προθέσεις των ιδίων. Ο κ. Λεωνίδας Φάκος μετά από μακρά αυτοδιοικητική πορεία έχει αποφασίσει να ξεκουραστεί. Ομοίως και ο κ. Θανάσης Κορομπίλης, όπως και ο κ. Ηλίας Δημητρίου. Η κ. Λέλα Μπακολουκά έχει εκφράσει δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφασή της να αποσυρθεί. Ο κ. Θωμάς Γούβαλης σκοπεύει να περάσει στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Έχει άριστη σχέση με τον κ. Παναγιωτόπουλο, τον οποίο και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει, ενώ αν δεν κατεβεί στο περιφερειακό είναι πιθανόν να είναι υποψήφιος στο πλάι του. Ο κ. Λεωνίδας Καραγιάννης μετά από πολλές και γόνιμες θητείες έχει ήδη αποσυρθεί.

Οι αναποφάσιστοι και που γέρνουν

Αναποφάσιστοι είναι πολλοί. Ο κ. Νίκος Ασημακόπουλος δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει, αν και ο ανιψιός του είναι στα άτομα που υπογράφουν την προκήρυξη του κ. Παναγιωτόπουλου. Την πορεία του στην αυτοδιοίκηση φαίνεται έτοιμος να διακόψει και ο κ. Θύμιος Μαρούτσος. Αναποφάσιστη είναι και η κ. Σωσώ Πονήρη – Σεγδίτσα, η οποία πάντα είχε καλές σχέσεις με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Στάθης Θάνος δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα κατέβει, ούτε με ποιόν θα κατέβει. Πριν από λίγες μέρες όμως εμφανιζόταν σίγουρη η υποψηφιότητά του με τους Πολίτες στο προσκήνιο.
Αν και έχει δεχτεί προτάσεις και από τους δυο δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει ο κ. Βασίλης Καραγιάννης, αν και είναι πιο κοντά σε φιλικό επίπεδο με τον κ. Ταγκαλή. Η κ. Μάρω Τασιού – Γουργουρή, αν και δεν έχει συζητήσει ακόμη με τον κ. Ταγκαλή, θεωρείται βέβαιο ότι θα τον ακολουθήσει. Άλλωστε είναι στους πολύ κοντινούς ανθρώπους του Δημάρχου.
 Καθαρά στηρίζει τον κ. Ταγκαλή, αν και δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Δημήτρης Κουτουνιάς. Ο κ. Γιάννης Γεωργίου δηλώνει καθαρά ότι θα είναι υποψήφιος, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη με ποιον από τους δυο, καθώς θεωρεί ότι είναι εξίσου αξιόλογοι. Ο κ. Δημήτρης Καρδαράς δεν αποκλείει να είναι υποψήφιος, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη με ποιόν. Το μάτι στον κ. Παναγιωτόπουλο φαίνεται να κλείνει ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης, αν και κρατάει διακριτές αποστάσεις σε δημόσιο επίπεδο.

Οι «σίγουροι» και το «αίνιγμα Λαΐνη»

Εννοείται ότι οι Αντιδήμαρχοι Στάθης Μαντζώρος και Θανάσης Μανανάς θα είναι στελέχη πρώτης γραμμής στο ψηφοδέλτιο του κ. Ταγκαλή, καθώς ήταν από αυτούς που καιρό τώρα προωθούσαν την υποψηφιότητά του.
Σε γρίφο αναδεικνύεται η αντιδήμαρχος Ιτέας κ. Γιώτη Λαΐνη, η οποία ήθελε να ηγηθεί η ίδια του ψηφοδελτίου. Προς το παρόν το όνομά της συζητείται για την αντιπεριφέρεια στο πλευρό του κ. Κώστα Μπακογιάννη. Αν δεν τα καταφέρει φαίνεται να είναι πιο κοντά με τον κ. Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο διατηρεί και οικογενειακούς δεσμούς.
ΠΗΓΗ : orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου