Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Βραβείο ήθους στην Λένα Παρασκευά, από τους Ευρωπαίους Δημοσιογράφους

Η δημοσιογράφος του Star Κεντρικής Ελλάδας Λένα Παρασκευά, είναι μεταξύ των τιμώμενων δημοσιογράφων με τα βραβεία Καλλιγά 2014. Το βραβείο ...
Καλλιγά απονέμεται κάθε χρόνο σε δημοσιογράφους που διακρίνονται για το ήθος τους και τον Ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό.
Η βράβευση της Λένας Παρασκευά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και δίνει μεγάλη χαρά σε όλους μας στην οικογένεια του Star Κεντρικής Ελλάδας. Επιβραβεύει την συνολική προσπάθεια του δημοσιογραφικού τμήματος, το οποίο η Λένα Παρασκευά υπηρετεί ακούραστα από το ξεκίνημά του πριν 20 χρόνια, με πίστη, αφοσίωση, αρχές, πάθος και συνέπεια.
Τα δημοσιογραφικά βραβεία "Κωνσταντίνος Καλλιγάς" 2014 απονέμονται στους (αλφαβητικά):
Φώτη Γεωργελέ, Σταύρο Θεοδωράκη, Μιχάλη Καζά, Ιωάννη Καρτάλη, Γιώργο Παπανικολάου και Λένα Παρασκευά.
Οι τιμητικές διακρίσεις "Κωνσταντίνος Καλλιγάς" 2014 απονέμονται σε:
EΣΤΙΑ Εφημερίδα, Ναυτεμπορική - Ηλεκτρονική έκδοση, SBC TV, Ελληνική γνώμη - Εφημερίδα ομογένειας
Η τελετή απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα από το Ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.
Μετά την βράβευση θα ακολουθήσει ομιλία του δημοσιογράφου και τέως ευρωβουλευτή Ι.Μαρίνου με θέμα: "Η Δημοσιογραφική Ηθική και ο ρόλος της στην ενημέρωση του πολίτη"
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Λένα Παρασκευά εργάζεται στο Star κεντρικής Ελλάδας από το 1993. Είναι μάχιμη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού. Ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση παρουσιάζοντας τα σύντομα απογευματινά και νυχτερινά γεγονότα και μία εβδομαδιαία εκπομπή ανασκόπησης των γεγονότων ( ενημερωτικό replay). Είχε παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία για 8 χρόνια το μεσημβρινό μαγκαζίνο του STAR "Καθημερινά και Επίκαιρα" , καθιερώνοντας την μεσημβρινή ενημέρωση στην περιφερειακή τηλεόραση. Επίσης είχε την ευθύνη και παρουσίαση της εκπομπής «Άκρως προσωπικό» με θέμα την παρουσίαση επωνύμων των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης με καταγωγή από την Στερεά Ελλάδα και ομογενείς των ΗΠΑ, για τους οποίους ταξίδεψε για να συναντήσει στην Νέα Υόρκη. Εκφωνεί δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο του STAR ενώ στο παρελθόν είχε και ραδιοφωνική εκπομπή. Στα 20 χρόνια που εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR έχει κάνει εκατοντάδες συνεντεύξεις με ανθρώπους της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, των τεχνών, των γραμμάτων, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων αλλά και απλούς πολίτες. Παρακολουθεί τις ευρωπαϊκές εξελίξεις έχοντας συνεργασία με Έλληνες εκπροσώπους του ευρωκοινοβουλίου και ταξιδεύοντας τόσο στο Στρασβούργο όσο και στις Βρυξέλλες. Συνεργάζεται με όλα τα τηλεοπτικά μέσα της χώρας καθώς είναι υπεύθυνη για την αναμετάδοση του τηλεοπτικού υλικού του STAR Κεντρικής Ελλάδας στα πανελλήνιας εμβέλειας μέσα. Επιμελείται ειδήσεις και κείμενα για το ραδιόφωνο του Star FM 97,1 και την ιστοσελίδα lamiastar.gr
Από τον Ιανουάριο του 2005 παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Αναλυτικά Γεγονότα 20.30-22.00).
Από το 2003 είναι μέλος της ένωσης συντακτών ημερησίων εφημερίδων Στερεάς και Θεσσαλίας (ΕΣΗΕΣΘ ).
Ποιός ήταν ο Κωνσταντίνος Καλλιγάς
Ο Κωνσταντίνος Καλλιγάς, πραγματικός ευπατρίδης της ελληνικής δημοσιογραφίας, υπήρξε αρθρογράφος επί σειρά ετών στο ΒΗΜΑ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και σε Κυπριακές εφημερίδες.
Διακρίθηκε για το ήθος, τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό, την ευρυμάθεια, την οξυδέρκεια και τη διεισδυτικότητά του στις αναλύσεις πολιτικών θεμάτων. Αγωνίστηκε με όλη του τη ψυχή για μια Ελλάδα αντάξια της Ιστορίας της και συνέβαλλε τα μέγιστα στην ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ. Μαχητικός δημοσιογράφος προσπάθησε όσο λίγοι συνάδελφοί του στο να βρεθεί μια δίκαιη και ειρηνική λύση του Κυπριακού.
Τιμήθηκε για το συνολικό του έργο και το ήθος από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότσης καθώς και από την Ιταλική Ακαδημία.
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου