Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Χ.Κ. Παρνασσού: Κατάσταση λειτουργίας


Παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες το χιόνι διατηρείται και σε ποσότητα και σε ποιότητα! Αιτία η πρωινή παγοποίηση που βοηθά σε αυτό! ...
Έτσι νωρίς το πρωί η ποιότητα του χιονιού είναι σκέτος πάγος ενώ όσο προχωράει η μέρα μαλακώνει μέχρι το μεσημέρι όπου μετά τις 14:00 και στα χαμηλά σημεία του βουνού, γίνεται σούπα!
Κι σήμερα περιμένουμε τις ίδιες συνθήκες ενώ από μεθαύριο (και για όλη την επόμενη εβδομάδα) φαίνεται ότι ο καιρός αλλάζει και έρχονται κάποιες χιονοπτώσεις!

ΝΕΟΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΚΠ:Σε λειτουργία ο νέος αναβατήρας Δίας και η νέα πίστα με τον μικρό συρόμενο στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Μία πίστα εύκολη (πράσινη), 200 μέτρων μήκους, εξαιρετική για αρχαρίους και παιδιά! Ιδανική για μέρες σαν την σημερινή με ζέστη, γιατί λόγω υψομέτρου κρατάει την ποιότητα του χιονιού σε πολύ καλή κατάσταση! Μόλις το βουνό φορτώσει από χιόνι θα λειτουργήσει και ο νέος αναβατήρας της πίστας Σαχάρα, μήκους 800 μέτρων!

LiveMeteoCamστο ΧΚΠhttp://www.snowreport.gr/snowcam/parnassos/live.html
Συνεργασία με το snowreport, λειτουργεί μία MeteoCam στα Κελλάρια. Χάρη σε αυτήν ερχόμαστε πιο κοντά στο βουνό και τη φύση, παρατηρούμε τις συνεχείς αλλαγές των καιρικών φαινομένων, τη χιονόπτωση, το πέρασμα της ομίχλης, το βαθμό χιονοκάλυψης των πιστών, την κίνηση των χιονοδρόμων και την κατάσταση λειτουργίας των αναβατήρων. Όσοι δεν έχουν σχέση με τα χειμερινά σπορ και το βουνό, μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από αυτήν τη συνολική εμπειρία. H MeteoCam είναι μια πρωτοποριακή ολοκληρωμένη λύση που ενσωματώνει Ελληνική τεχνογνωσία.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα  θα λειτουργήσουν  
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Τηλέμαχος, Ερμής, Ηνίοχος, Δίας, Ήρα, baby2 και babyΠροφήτη Ηλία.
και
οι πίστες:
Αίολος, Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Διηάνειρα, Περιφερειακή, Δίας, Παν, Πυθία, πλατό αρχαρίων 1950 και πλατό αρχαρίων Προφήτη Ηλία

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
 προβλέπονται
ηλιοφάνεια, ασθενείς ΝΔ άνεμοι και θερμοκρασία από +0˚ C έως +4°C.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις πίστες υπάρχουν αρκετές πέτρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου