Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Eμπαίζουν τους ανέργους

Οσμές σκανδάλου αναδίδονται από τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ....

Ενδεικτική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας η οποία κατάφερε -άγνωστο πώς- να επιτύχει ταυτόχρονα σε δύο προγράμματα και πλέον απειλείται με... αποκλεισμό.

Απευθυνόμενη στους υπαλλήλους του Οργανισμού, εκείνοι της απάντησαν πως δεν είναι εφικτό και οι δύο αιτήσεις της να έχουν γίνει δεκτές, καθώς αν επιλεγείς σε ένα από τα προγράμματα δεν επιτρέπεται να κάνεις αίτηση για άλλο. Πώς γίνεται λοιπόν η συγκεκριμένη γυναίκα να έγινε δεκτή και παράλληλα να αιτήθηκε να συμμετάσχει και σε άλλο πρόγραμμα; Η απάντηση, όσο περίεργη και αν ακούγεται, είναι απλή.

Διότι, όταν τελείωσε ο πρώτος διαγωνισμός και ανακοινώθηκαν οι επίσημοι πίνακες, το όνομά της δεν υπήρχε πουθενά, έτσι αποφάσισε να συμμετάσχει σε καινούργιο διαγωνισμό. Αργότερα, ωστόσο, ενημερώθηκε ότι είχε γίνει κάποιο λάθος και ότι τελικά είχε επιλεγεί τόσο στον πρώτο διαγωνισμό όσο και στον δεύτερο!

Οι αιτήσεις

Σύμφωνα με την καταγγελία της στο zougla.gr, η Μ.Σ. στις 8 Οκτωβρίου 2013 έκανε αίτηση για κοινωφελή εργασία 10.000 θέσεων κατηγορίας ΥΕ.


Στα μέσα Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες στους οποίους το όνομά της δεν υπήρχε ούτε στους επιλαχόντες ούτε στους επιτυχόντες, αλλά ούτε και στους αποκλεισμένους. Αργότερα ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες, στους οποίους και πάλι το όνομά της δεν αναφερόταν πουθενά.

Εν τω μεταξύ, αρχές Νοεμβρίου τέθηκε σε εφαρμογή καινούργιο πρόγραμμα 27.948 θέσεων κατηγορίας ΔΕ. Με δεδομένο ότι στην πρώτη αίτηση η Μ.Σ. δεν είχε γίνει δεκτή, αποφάσισε να κάνει εκ νέου αίτηση μήπως, τελικά η τύχη τής χαμογελάσει.

Όταν στις 27 Νοεμβρίου 2013 ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της ΔΕ κατηγορίας, με έκπληξη η καταγγέλλουσα διαπίστωσε ότι ήταν επιτυχούσα στην πρώτη της επιλογή.

Συγγνώμη, λάθος
Η χαρά της όμως κράτησε λίγο, καθώς στις 4 Δεκεμβρίου, την πήραν τηλέφωνο από τον ΟΑΕΔ και την ενημέρωσαν ότι είναι επιτυχούσα και στις δύο αιτήσεις που έκανε, ζητώντας της παράλληλα να επισκεφθεί τον Οργανισμό γιατί υπάρχει πρόβλημα και πρόκειται να αποκλειστεί.

«Τους εξήγησα ότι όταν είδα τον οριστικό πρώτης της πρώτης δεν ήμουν πουθενά, γι' αυτό και έκανα την άλλη αίτηση. Μου απάντησαν ότι δεν φταίω εγώ για αυτό, αλλά έγιναν τροποποιήσεις στον οριστικό και τελικά -ξαφνικά- είμαι επιτυχούσα. Πρέπει να αποδεχτώ την πρώτη θέση έτσι ώστε να αφήσω ελεύθερη την άλλη της ΔΕ. Να σημειώσω ότι η ανακοίνωση του προσωρινού πίνακα της ΔΕ έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2013 και η τροποποίηση του οριστικού της ΥΕ έγινε στις 29 Νοεμβρίου. Μόλις τρεις μέρες αφού ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί της ΔΕ. Στον ΟΑΕΔ η σύμβουλος μου είπε ότι, αν δεν δεχτώ την ΥΕ και φαίνομαι επιτυχούσα και στις δύο θέσεις, θα με αποκλείσουν. Επίσης, είχε μια λίστα με άλλα δέκα άτομα σαν τη δική μου περίπτωση. Γιατί από τη στιγμή που πληρώ τις προϋποθέσεις της ΔΕ πρέπει να με πάνε στην ΥΕ ξαφνικά, ενώ δεν είχα επιλεγεί; Ενώ εγώ δεν ήμουν στους πίνακες πουθενά, ξαφνικά έγινα επιτυχούσα» αναφέρει στην καταγγελία της.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, αναφερόμενοι στην περίπτωση της Μ.Σ., κάνουν λόγο για λάθος, ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα αναφέρει ότι «η κατάρτιση των πινάκων έγινε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του ΟΠΣ του ΟΑΕΔ με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης η οποία είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ».


H καταγγελία μίας υποψήφιας που εστάλη στο zougla.gr:

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου