Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο Βενιζέλος τους έβριζε κι αυτοί τον χειροκροτούσαν!



Το είδαμε κι αυτό: ο Βενιζέλος να κατηγορεί τη ΝΔ, ότι το 2008 οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και οι γαλάζιοι βουλευτές – όχι όλοι- να τον χειροκροτούν!! ...
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας το Σάββατο το βράδυ στη συζήτηση για τον  προϋπολογισμό του 2014, επιχείρησε να αποδομήσει πλήρως την περίοδο που κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής… δια της επίθεσης που έκανε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι “τώρα που βγαίνουμε από την κρίση ζητεί να τα μηδενίσουμε όλα και να γυρίσουμε στο 2008 να γυρίσουμε υπό το μηδέν και να διακινδυνεύσουμε ακόμη «να ζήσει η χώρα τη μοναδική εμπειρία της ασύντακτης χρεοκοπίας».
Με το που τελείωσε την ομιλία του, η πλειοψηφία της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας έσπευσε να τον χειροκροτήσει- προφανώς για τα… καλά λόγια που είπε, νωρίτερα, για τη ΝΔ του 2008! Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βενιζέλου, είπε στο kentrinews.gr: “Ο Βενιζέλος όσο πάει γίνεται και χειρότερος, επιβεβαιώνοντας όσους λένε πως αυτό που τον κάνει να…  ξεχωρίζει στην πολιτική είναι, εκτός από την μνημειώδη εμπάθεια του, η άγονη ευφυΐα του!!”.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός δεν κρύβει την δυσφορία του για τις δηλώσεις Βενιζέλου-ακραίες και προσβλητικές τις χαρακτηρίζουν -σχετικά με την κυβέρνηση της ΝΔ το 2008. Το κλίμα στο Μαξίμου για τον… Λουδοβίκο της Χ. Τρικούπη είναι βαρύ και είναι χαρακτηριστικό πως και σε σύσκεψη που έγινε, τις προάλλες στο Μαξίμου, ειπώθηκαν βαριές κουβέντες. Μάλιστα στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά φέρεται να είπε, ότι “χωρίς το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ σήμερα θα ήταν 7 μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ”.
Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,στην ομιλία του στη βουλή,  ισχυρίστηκε ότι είναι προϋπολογισμός της τελικής εξόδου από το Μνημόνιο, του πλεονάσματος και της αποκατάστασης των αδικιών, του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, της εξισορρόπησης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών (αποκαθίσταται η ανταγωνιστικότητα) της επιστροφής σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. «Είναι ο προϋπολογισμός – βάση επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας που θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους», σημείωσε.
Ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, εξηγώντας πως είναι αυτό κοινωνικά ανάλγητο, οικονομικά αναποτελεσματικό και τραπεζικά ατελέσφορο και αυτό θα γίνει κατανοητό. «Όπως κατανοητό θα γίνει στους εταίρους μας ότι τώρα που έχει αλλάξει ριζικά η αγορά εργασίας είναι παντελώς περιττό να μιλάμε για ομαδικές απολύσεις» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου