Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πρόεδρος Τ.Σ. Αμφίκλειας: Στέγαση γραφείου κοινωνικής ασφάλισης.

                                                                          Προς 
   το Προεδρείο  & τα  μέλη  του  ΔΣ

Θέμα: Στέγαση γραφείου κοινωνικής ασφάλισης.
     ( άμεσης  προτεραιότητας )

  Κύριε  Πρόεδρε  του ΔΣ
  Κύριε  Δήμαρχε,  κυρίες και κύριοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Όπως θα σας είναι γνωστό, στις αρχές του Ιουνίου τρέχοντος έτους.....
με απόφασή τους η Διοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ, με την επικύρωση και του εποπτεύοντος Υπουργείου, προχώρησαν στην ίδρυση  Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αμφίκλεια .
Πρόκειται  για έναν νέο θεσμό στα πλαίσια αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του μεγάλου αυτού Ιδρύματος κοινωνικής ασφάλισης και της αναγκαίας προσαρμογής του στην καινούργια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα.
Ο προσδιορισμένος χρόνος έναρξης των εργασιών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων συμπολιτών μας απ` το εν λόγω Γραφείο, ήταν η 1η  Ιουλίου 2013.
Για μια σειρά λόγους το γραφείο αυτό κοινωνικής Ασφάλισης, θα έπρεπε στα πλαίσια της συνευθύνης και της τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προς την αμεσότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της, να στεγαστεί με πρωτοβουλία των δημοτικών Αρχών εντός διαθεσίμου δημοτικού χώρου που να πληροί ορισμένες απαραίτητες προϋποθέσεις, κυρίως ως προς την προσβασιμότητα αλλά και την χωροταξική του θέση.
Η Δημοτική Αρχή με παρελθούσα απόφασή της  πρότεινε τη στέγασή του σε κάποιο απόκεντρο Δημοτικό οίκημα, το οποίο όμως  κατά την αυτοψία των τεχνικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ  κρίθηκε  πολλαπλώς ακατάλληλο για την φιλοξενία των υπηρεσιών αυτών.
Από τότε και παρά τις επανειλημμένες μέχρι τώρα επίσημες γραπτές οχλήσεις και υπενθυμίσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ  ως  προς την επίσπευση του επαναπροσδιορισμού καταλλήλου χώρου αλλά και τήρησης των συμβατικών μας υποχρεώσεων έναντι της ειλημμένης ευθύνης για την στέγαση των υπηρεσιών του  Ιδρύματος (ΙΚΑ),  το Δημοτικό σας Συμβούλιο, δυστυχώς, αδρανεί ανεξήγητα και ολιγωρεί ανεύθυνα .
Επειδή εντελώς προσφάτως το ΙΚΑ, -- προφανώς στα όρια πια της υπομονής του απ` την χαρακτηριστική και ανεξήγητη επτάμηνη μέχρι τώρα αδράνεια των Δημοτικών μας Αρχών  ---  επανέφερε και πάλι το θέμα ορισμού επιτέλους χώρου στέγασης των υπηρεσιών αυτών  επισημαίνοντας και την αναγκαία συνθήκη τήρησης  των ελαχίστων έστω  προϋποθέσεων και των Ευρωπαϊκών προαπαιτούμενων, σας καλούμε να προβείτε άμεσα και χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση, με απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, στην υπόδειξη του χώρου αυτού.
Περαιτέρω αδράνεια, ετεροχρονισμοί, άσκοπες ή και σκόπιμες αναβολές λήψης της προαπαιτούμενης απόφασης, περίεργοι συνειρμοί και συνεχιζόμενες επίμονες τακτικές σύνδεσης του συγκεκριμένου θέματος  με άλλα διαφορετικής όμως τάξεως,  είδους και αναγκαιότητας ζητήματα, θα θέσουν πλέον σε σοβαρό κίνδυνο, πέραν της αξιοπιστίας σας ως Δημοτικής Αρχής, ασφαλώς ακόμη και την ιδία την διατήρηση, ως  ενεργής, της συστατικής πράξεως ιδρύσεως  του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης  στην Αμφίκλεια.
Εάν όμως παρ` ελπίδα, το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα  από “κύκλους ” του Συμβουλίου σας  είναι αυτό, ή κάτι παρόμοιο και η στόχευση εν τέλει  αποσκοπεί διεστραμμένα στην επιζήμια απώλεια της υπηρεσίας αυτής για όλη την ευρύτερη περιοχή μας, τότε να είστε σίγουροι κυρίες και κύριοι σύμβουλοι πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό αλλά ούτε και θα το επιτρέψουμε να συμβεί .
Οι μικρόνοες τοπικιστικές αναχρονιστικές αντιλήψεις κάποιων.
Οι ανώφελοι μικροπολιτικοί υπολογισμοί  ή και οι άλλου αδιευκρίνιστου ίσως χαρακτήρα προσεγγίσεις από ορισμένους, καθώς και οι ανεπάρκειες και οι σοβαρές αδυναμίες κατανόησης των πραγματικών προτεραιοτήτων από άλλους,  δεν μπορούν να κυριαρχούν και να επιβάλλονται διαρκώς έναντι της κοινής λογικής και βεβαίως του συλλογικού τοπικού συμφέροντος  που ατυχώς από τέτοιες πρακτικές, βάλλεται σοβαρά και διακυβεύεται .
Εμείς, οι πολίτες και τα τοπικά συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας, διαισθανόμενοι τον κίνδυνο απώλειας της υπηρεσίας αυτής  απ` την συνεχιζόμενη απραξία σας και το καλλιεργούμενο μήνες τώρα τεχνητό αδιέξοδο για την λύση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος, σας καλούμε να αποφασίσετε άμεσα, μεθαύριο κιόλας Δευτέρα στην τακτική σας συνεδρίαση, με εκτός ημερησίας διάταξης πρόταξη του θέματος -- μιας και για μια ακόμη φορά το αγνοήσατε επιδεικτικά και το υποβαθμίσατε ως ζήτημα  μη συμπεριλαμβάνοντάς το στην ημερήσια διάταξη --  και να προκρίνετε την προσήκωσα λύση η οποία και σας έχει επανειλημμένα και τεκμηριωμένα προταθεί.
Λύση που θα θέτει τέρμα στην αναίτια και απαράδεκτη αυτή διαιώνιση ενός  θέματος που η επίλυσή του, μόνο συλλογικό καλό, ωφελήματα και διευθυντικές ευκαιρίες  μπορεί να επιφέρει και να προσφέρει σε όλους τους Δημότες μας αλλά και τους συμπολίτες μας της ευρύτερης περιοχής μας.
Μην συνεχίζετε λοιπόν άλλο ανεύθυνα να στερείτε από όλους αυτούς, ότι εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να τους προσφέρετε. Οι καιροί άλλωστε, ως γνωστόν,  δεν περιμένουν.
Η υπαρκτή πλέον πιθανότητα απώλειας  της ευκαιρίας ύπαρξης του Γραφείου αυτού στην περιοχή μας, εάν τελικά επισυμβεί λόγω της συνεχιζόμενης απραξίας ή της αμήχανης στάσης και τεχνητής διαφωνίας σας, θα χρεωθεί οπωσδήποτε και καθ` ολοκληρία στις μίζερες και κοντόφθαλμες, αδιανόητες και ανώριμες  προσεγγίσεις σας και θα αναδείξει για μια ακόμη φορά το βαθμό υστέρησης όλων σας και του καθενός σας χωριστά, έναντι των περιστάσεων και των απαιτήσεων των καιρών, του τόπου και των δημοτών.

Για  τους δημότες & τα τοπικά συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας
                                                                 Ο εξουσιοδοτηθείς 
                                                               Γεώργιος   Ποζιός   
                                                       Πρόεδρος του  Τ. Σ.  Αμφίκλειας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου