Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ. 40χρονος έπεσε από ύψος 25μ



Πάγωσε η τοπική κοινωνία της Λοκρίδας από την είδηση ενός ακόμη εργατικού θανατηφόρου ατυχήματος στη ΛΑΡΚΟ. ...
O 42χρονος πατέρας τριών παιδιών Κούτσικος Γ. από τη Μαλεσίνα σύμφωνα με τιςπληροφορίες έπεσε από ύψος 25 μέτρων προκαλώντας σοκ στους συναδέρφους του που εργάζονταν δίπλα του εκείνη την ώρα.Τα εργατικά ατυχήματα στην ΛΑΡΚΟ είναι αλλεπάλληλα και οι εργαζόμενοι κάθε φορά θίγουν το θέμα των ελλιπών μέτρων ασφαλείας. Το ατύχημα έγινε μέσα σε αδιευκρίνιστες συνθήκες που διερευνώνται από το Α.Τ. Αταλάντης.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
Ενός λεπτού σιγή κράτησαν οι συνάδελφοι του αδικοχαμένου  Γιώργου σήμερα το μεσημέρι στην αλλαγή της βάρδιας στην πύλη 2. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος των εργαζομένων μαζί με όλο το σωματείο της Λάρκο, ζήτησαν από τους συνάδελφους να είναι μια γροθιά και να »προστατεύει» ο ένας τον άλλο.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του αλλά και την οργή του για το νέο θανατηφόρο και εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί εν ώρα εργασίας στη ΛΑΡΚΟ και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου εργαζόμενου 42 ετών και πατέρα  τριών  παιδιών. Δυστυχώς για την οικογένεια των εργαζομένων ο θάνατος ξαναχτύπησε… και όχι με ευθύνη τους αλλά με ευθύνη των ανεύθυνουπεύθυνων Διοικούντων της ΛΑΡΚΟ και κατ΄ επέκταση των Κυβερνώντων, που στην κυριολεξία έχουν εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στην τύχη τους, χωρίς κανένα έλεγχο των άθλιων συνθηκών εργασίας, με ανυπαρξία των ελάχιστων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας και μοναδική τους επιθυμία το ξεπούλημα της μεγάλης αυτής εταιρείας «άρον –άρον». Το αν σταυρώνονται οι εργαζόμενοι λίγο τους ενδιαφέρει. Καλούμε την Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα για την πλήρη διαλεύκανση  των συνθηκών του ατυχήματος και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 42χρονου εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ και πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον αγώνα για το μεροκάματο και την επιβίωση, σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2013, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.
Ζητούμε να γίνει έρευνα  από τις αρμόδιες υπηρεσίες (επιθεώρηση εργασίας και εισαγγελικές αρχές) ώστε να διαλευκανθούν οι αιτίες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.
Γιάννης  Σταθάς
Βασίλης Κυριακάκης
Βαγγελής Αποστόλου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ N.E. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΚΕ
Ένα ακόμα θανατηφόρο έγκλημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα , ο εργαζόμενος Κούτσικος Γιώργος 40 χρονών πατέρας 3 παιδιών, προστέθηκε στα δεκάδες εργατικά ‘ατυχήματα’.
Κι αυτό αποτέλεσμα  συνδυασμού παραγόντων: εργολαβίες, εντατικοποίηση της δουλειάς, απαξίωση της επιχείρησης με σκοπό την παράδοση της στο κεφάλαιο, λειψά μέτρα ασφαλείας και πρόχειρες επισκευές οδηγούν τους εργάτες είτε στο θάνατο είτε στην αναπηρία.
Είναι καιρός η εργατική τάξη , ο λαός να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να μην θεωρούνται αναλώσιμοι.  Να πάψουν να θυσιάζονται  για την αστική τάξη και το κοινωνικοπολιτικό της σύστημα.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να απαιτήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ασφαλείας παντού για να μην θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας.
ΠΗΓΗ: www.lamiastar.gr, www.larkikanea.blogspot.com        altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου