Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Πελεγρίνης: Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη μου



Και  όλα  αυτά  γιατί  ούτε  πινάκες  διαθεσιμότητας  έστειλε  ποτέ  στον  Αρβανιτόπουλο  ούτε  σε  απολύσεις  συνηγόρησε.
Πρώτη  φορά  στην  ιστορία  της  Ελλάδας  απολύεται  πρύτανης  εν  ενεργεία!!!
Και  τον  κατασυκοφαντούν προσωπικά καναλιακά  διαδικτυακά  κ.λπ....


  Με σκωπτικό ύφος ο Θεοδόσης Πελεγρίνης «ευχαριστεί τον συνάδελφό του υπουργό Κων. Αρβανιτόπουλο "για την υψηλή τιμή που του έκανε"», ο κ. Αρβανιτόπουλος. 
 Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Όπως ενημερώθηκα από δημοσιογραφικές πληροφορίες, το περιεχόμενο των οποίων αδυνατώ να πιστέψω, ο κ. Υπουργός Παιδείας προέβη σε πειθαρχική δίωξή μου. Θα ήθελα, εφόσον οι πληροφορίες αυτές είναι ακριβείς, να δηλώσω τα εξής: Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, καθηγητή και Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλον για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο Πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Άλλωστε την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της».

2 σχόλια:

  1. Δάσκαλε είμαστε ευτυχείς που σε γνωρίσαμε προσωπικά.
    Εξαιρετική προσωπικότητα!Και πάνω απ όλα Ανθρωπος με κεφαλαίο *Α* που πονάει και νοιάζεται για ανθρώπους!
    Τα κατάφεραν τα κανάλια της διαπλοκής...και το καταδικασμένο στη συνείδηση του βασανισμένου λαού πολιτικό προσωπικό.
    Μπράβο πανεπιστημιακέ δάσκαλε!!
    Μπράβο Έλληνα!

    *Τέως και νυν φοιτητές σου*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ....

    ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ,,,ΦΑΚΗΣ?

    Πλήθος αλληλέγγυων έφτασαν στην ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση του Σ. Κεδίκογλου για τη διακοπή της λειτουργίας της μετά τις 12.00, είτε με την παρουσία τους στον προάυλιο χώρο της ΕΡΤ είτε με τηλεφωνικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της έκτακτης ροής.

    Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος: "Σαν ένας πνευματικός ηγέτης και απόδημος, θέλω να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΡΤ που δεν με λησμόνησε. Υψώνω τη φωνή μου μαζί σας. Η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει. Θα κάνω ό,τι μπορώ από το δικό μου μετερίζι για την ΕΡΤ που αγαπώ και δεν με άφησε ποτέ στον ανθρωπιστικό μου αγώνα".

    Θεοδόσης Πελεγρίνης (Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών): "Νιώθω οργή και αγανάκτηση για την υποκρισία των κυβερνητικών εταίρων και την αναλγησία της κυβέρνησης. Λυπάμαι που η κυβέρνηση οδηγεί το ένα μετά το άλλο τα προπύργια της επικοινωνίας. Μετά τη δημοσία τηλεόραση ακολουθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Θα συμπαρασταθώ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ."

    Χρήστος Λεοντής (μουσικοσυνθέτης): "Σήμερα έρχεται αύτη η αθλιότητα της φίμωσης της μουσικής, του θεάτρου, του πολιτισμού και της ενημέρωσης. Είναι μέρα πένθους. Να σταθούν όλοι δίπλα σε έναν λαό αγωνιζόμενο για να ανατρέψει αυτή την αθλιότητα".

    Θέμης Θεμιστοκλέους (Γενικός διευθυντής ΡΙΚ): "Να αποκρούσουμε την επίθεση, την απαξίωση και τη μειωτική συμπεριφορά. Η βελτίωση των προβλημάτων γίνεται με διάλογο, όχι με εκβιασμούς. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και αύριο κηρύσσουμε απεργία".

    Αντώνης Νικοπολίδης: "Για εμάς που έχουμε μεγαλώσει με την ΕΡΤ, και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους του αθλητισμού, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι δεν θα υπάρχει αύριο".

    Χρήστος Φωτόπουλος (ΠΟΑΣΥ): "Έκφράζουμε τη δημόσια αντίθεσή μας με το κλείσιμο της ΕΡΤ και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Η αστυνομία να φερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα".

    Λάμπρος Κανελόπουλος (Πρόεδρος Unicef): "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ. Είναι μια ακατανόητη απόφαση. Πρόκειται για ανιστόρητη απόφαση να κλείνει η ΕΡΤ βάσει μετρήσεων".

    Μιχάλης Κόλλιας (Δήμαρχος Λέρου): "Απαράδεκτη απόφαση η πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Υπάρχουν εθνικοί λόγοι να εκπέμπει η ΕΡΤ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή