Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

cine ITEA κινηματογραφική λέσχη - «Η ιστορία του Ντεσπερό»


ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Ξεκινάμε και φέτος και σας περιμένουμε!!...
Κυριακή 3/11/2013 στις 5μμ

«Η ιστορία του Ντεσπερό»
Κινούμενα σχέδια – Μεταγλωττισμένο
Ένα γλυκό παραμύθι με πρωταγωνιστή ένα αξιολάτρευτο ποντικάκι. Υπέροχα σκίτσα, θαυμάσια μουσική.

Υπόθεση:...

Ο Ντεσπερό, ένα μικροσκοπικό ποντίκι με τεράστια αυτιά, ζει στο υπόγειο ενός κάστρου. Λατρεύει τη μουσική, τα παραμύθια και...τη σούπα. Είναι τόσο ατρόμητος που αρνείται πεισματικά να ζει μέσα στο φόβο όπως εκπαιδεύονται τα άλλα ποντίκια. Έτσι οι δικοί του τον διώχνουν από την κοινωνία τους επειδή αρνείται να συμμορφωθεί με τους κανόνες της. Τότε ο Ντεσπερό ξεκινά ένα ταξίδι στο άγνωστο, παρέα με έναν καλόκαρδο αρουραίο.
 Όταν όμως κινδυνέψει η όμορφη Ρέα, μόνο ο Ντεσπερό βρίσκει το θάρρος να παλέψει γενναία για να τη σώσει με όπλα του μια κουβαρίστρα και μια βελόνα.

            Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό μυθιστόρημα της Κέιτ Ντι Καμίλο που κυκλοφόρησε το 2003 και είναι πολύ δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους. Έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και παρέμεινε επί 96 βδομάδες στη λίστα των best sellers. Κυκλοφορεί και στα ελληνικά.
To μυθιστόρημα με το  ιδιαίτερο ύφος γραφής της Ντε Καμίλο κίνησε το ενδιαφέρον κορυφαίων ειδικών στα κινούμενα σχέδια που γοητεύτηκαν από τα βαθιά ανθρώπινα αισθήματα των ηρώων.
Κύρια μέριμνα της παραγωγής ήταν να δώσουν ένα ατμοσφαιρικό ύφος στους χαρακτήρες ώστε να ξεχνάει κανείς πως πρόκειται για δημιουργήματα τεχνολογίας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν και όσον αφορά στην επιλογή απαλών, γήινων χρωμάτων που δεν είναι επιθετικά στο μάτι, στον τρόπο φωτισμού και στην υιοθέτηση και στην ταινία του Αφηγητή (που υπάρχει και στο βιβλίο) ώστε η ταινία να παραπέμπει στα παραμύθια που αφηγείται κανείς στα παιδιά…
               Τη μουσική της ταινίας επιμελείται ο βραβευμένος συνθέτης Γουίλιαμ Ρος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου