Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κλίμα αποσταθεροποίησης που στοχεύει στη δημοκρατία.


Το περιστατικό που έγινε στη λεωφόρο Ηρακλείου, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής , τα πυρά προήλθαν από διερχόμενο όχημα. Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε πως οι νεκροί, ο Μανώλης Καπελώνης και ο Γιώργος Φουντούλης, και ο τραυματίας Αλέξανδος Γέροντας είναι μέλη της Χρυσής Αυγής....
Το ίδιο υποστήριξε και η Ουρανία Μιχαλολιάκου. Τα τραύματα είναι στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα. Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στο "Γ. Γεννηματάς"
Κοινή φωτογραφία του Μ. Καπελώνη και του Γ. Φουντούλη
Magnify Image
 Μάρτυρας ισχυρίζεται πως οι νεκροί και ο τραυματίας ήταν φύλακες των γραφείων της Χρυσής Αυγής)
Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής καθώς και ο Αττικάρχης. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική. Βρέθηκε κλεμμένη μοτοσυκλέτα κοντά στο σημείο της επίθεσης, η οποία εκτιμάται από την αστυνομία ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες.
Στο σημείο μαζεύονται μελη της Χρυσής Αυγής, ενώ ήδη βρίσκεται εκεί η Ουρανία Μιχαλολιάκου.
H ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας
Περί ώραν 19:23 προσεκομίσθησαν νεκροί, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στα ΤΕΠ Χειρουργικού τομέα του ΓΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ, 2 άρρενες, Έλληνες υπήκοοι 22 και 27 ετών αντίστοιχα, με θανατηφόρα τραύματα από πυροβόλο όπλο. Επίσης ένας βαριά τραυματίας, άρρεν, Έλληνας υπήκοος 29 ετών, διεκομίσθη στο ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ φέρων τραύμα από πυροβόλο όπλο στη θωρακική χώρα. Βρίσκεται σε εξέλιξη η χειρουργική του αντιμετώπιση.
Σε δήλωσή του ο Ν. Δένδιας τόνισε: "Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία".
Ο Σ. Κεδίκογλου δήλωσε πως "Οι δολοφόνοι, όποιοι κι αν είναι, θα αντιμετωπιστούν από την ενωμένη ελληνική κοινωνία κ την δικαιοσύνη αμείλικτα".
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως: "Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της .
"Πρόκειται για ένα πολύ ακραίο παιχνίδι πολιτικής αποσταθεροποίησης", τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης. "Αν έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο τυφλής βίας , οφείλουμε να τον σταματήσουμε διότι έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι συρρικνώνει και υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών", πρόσθεσε.
Η Nέα Δημοκρατία αναφέρει: "Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει"
Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί".
Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τόνισε "Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας".
Ο Π. Καμμένος κάλεσε "τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας".
Η ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως: "Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος"
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η εγκληματική επίθεση βρήκε σαν έτοιμους από καιρό την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της στα ΜΜΕ για να αναστυλώσουν την θεωρία των «δύο άκρων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου