Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Απόλυτη κάλυψη Βενιζέλου από Σαμαρά για τα υποβρύχια

-Συμφώνησαν σε ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ - Προβληματισμός για διαρροές στην ψηφοφορία από βουλευτές της Ν.Δ....
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων, απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση των κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλου.
Όπως όλα δείχνουν οι δύο άνδρες έχουν έρθει πλέον πολύ κοντά και υπάρχει ταύτιση απόψεων σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως αυτό των φαρμάκων.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι επίσημες ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ δεν συμπλέουν απλώς με τις απόψεις του κ.Γεωργιάδη. Είναι ταυτόσημες.
Το μείζον ζήτημα είναι ο έλεγχος των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων εν όψει μάλιστα των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή για το φόρο ακινήτων, τους πλειστηριασμούς και τον προϋπολογισμό.
samabeni
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι έχει διασφαλίζει τη στήριξη στις ψηφοφορίες των κ.κ Σκανδαλίδη και Κουτσούκου, που τις προηγούμενες μέρες εμφανίζονταν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς κυρίως.
Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, θεωρώντας ότι η ψηφοφορία στην τροπολογία για την τιμή των φαρμάκων αλλά και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια, θα ενισχύσει την κυβερνητική συνοχή σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν εκτενώς το θέμα της αντιμετώπισης των κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα αυτής για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής.
Αποφασίστηκε να υπάρξει σκληρή αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης στη Βουλή, υψώνοντας κατακόρυφα τους τόνους. Μέσα από τη δημιουργία ενός πολωτικού σκηνικού, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ευελπιστούν ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα παραμείνει αρραγής.
Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε αμέριστη στήριξη και πλήρη πολιτική κάλυψη στον κ.Βενιζέλο ενώ επιχείρησε να διαλύσει τους φόβους και τους προβληματισμούς του συνομιλητή του για τη στάση των βουλευτών της Ν.Δ στην μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί.
Ο κ.Σαμαράς θα ζητήσει από τον Υπουργό Επικρατείας κ.Σταμάτη και τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ο της Ν.Δ κ.Μπούρα, να περάσουν το σχετικό μήνυμα στους βουλευτές, συνδέοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα.
Είναι όμως διάχυτος ο φόβος για το τι μπορεί να συμβεί σε μία μυστική ψηφοφορία. Άλλωστε υπάρχουν βουλευτές της Ν.Δ που δεν τρέφουν τα καλύτερα συναισθήματα για τον κ.Βενιζέλο ούτε αισθάνονται άνετα στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου