Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

cine ITEA κινηματογραφική λέσχη - «Ο κυνηγός»


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11/2013
στις 9.15μμ
προβολή της ταινίας
«Ο κυνηγός» του Ντ. Νετχάϊμ με τον Γουίλεμ Νταφόε
Αυστραλιανή ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τζούλια Λέι....


Το trailer της ταινίας   http://www.youtube.com/watch?v=qm2ls8OkqFE

Υπόθεση
            Η τίγρης της Τασμανίας ήταν ένα ζώο με κεφάλι λύκου και σώμα ύαινας με τα χρώματα της τίγρης, ένα είδος που θεωρείται εξαφανισμένο  από το 1936. Πολλοί Αυστραλοί όμως θεωρούν ότι σύμφωνα με ενδείξεις και μαρτυρίες, το ζώο αυτό εξακολουθεί να ζει στη ζούγκλα της Τασμανίας. (Η Τασμανία είναι νησί νότια της Αυστραλίας).
            Σύμφωνα με την υπόθεση ο μοναχικός κυνηγός Γουίλεμ Νταφόε μισθώνεται από μια εταιρεία βιοτεχνολογίας να βρει την τίγρη και να πάρει δείγμα DNA ώστε να γίνει κλωνοποίηση. Φτάνοντας στην περιοχή ο σκληραγωγημένος μισθοφόρος θα ξεκινήσει ένα κοπιώδες ταξίδι προκειμένου να βρει τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν στην άπιαστη μέχρι τώρα, τίγρη. Και όσο η αναζήτηση του κορυφώνεται, τόσο ο ίδιος απομακρύνεται από τον μοναχική, μονοδιάστατη ζωή του. Περιπλανιέται σε ένα ταξίδι μύησης στα μυστικά της φύσης μαθαίνοντας ταυτόχρονα πολλά για τους ανθρώπους με αποτέλεσμα τη μεταστροφή του.
Ο σκηνοθέτης αξιοποιώντας την απαράμιλλη ομορφιά της ζούγκλας της Τασμανίας, συνθέτει μια ενδιαφέρουσα κοινωνικοπολιτική περιπέτεια  που  επικεντρώνεται στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων και στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση: ο δυτικός πολιτισμός που καταστρέφει την παρθένα φύση, οι ακτιβιστές που έρχονται αντιμέτωποι με τους υλοτόμους που χάνουν τη δουλειά τους, το αδίστακτο κέρδος που διαβρώνει ηθική και συνειδήσεις..
Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη μαγευτική Τασμανία και η υπέροχη φωτογραφία γεμάτη από εικόνες εξωτικών τοπίων με επιβλητικά βουνά και άγρια χλωρίδα, αιχμαλωτίζει το μάτι του θεατή. Ο Νταφόε κατά την προετοιμασία του για το συγκεκριμένο ρόλο, δούλεψε με έμπειρους ειδικούς σε θέματα επιβίωσης προκειμένου να μάθει όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται κανείς για να τα βγάλει πέρα στη ζούγκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου